Dat zal ongetwijfeld ook een grote rol spelen. Maar kindersterfte in Afrikaans landen is niet direct laag te noemen.
Klopt kindersterfte is daar ook erg hoog. Maar dat zal wel door andere factoren komen. Het is wel beter geworden na de Nestlé boycott en de Nestlé milknurses in de jaren zeventig. Daar heeft gelukkig de WHO en UNICEF een stokje voor gestoken om erger te voorkomen...
Zoiets gebeurde ook bij ons in de kraamweek. Ik had mijn baby op schoot tien hij stopte met ademen en blauw werd. Ik gilde naar de kraamverzorgster die direct naar boven kwam rennen en hem nogal hardhandig bijbracht. Naderhand zei de verloskundige dat als het in bed was gebeurd hij waarschijnlijk in de wiegendoodstatistieken zou zijn beland. Brrrr... ik word er nog naar van, ben zo blij dat ik hem net toevallig vast had. Hij is verder niet onderzocht trouwens en het is ook nooit meer gebeurd. Hij heeft nog wel lang bij ons op de kamer geslapen.
Wel een onderliggend iets geweest. https://www.telegraaf.nl/entertainment/1789012565/jan-dulles-over-het-grote-verdriet-haar-lach-zal-ik-nooit-vergeten?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=seeding-telegraaf&fbclid=IwAR1KENP8v7G2hDWGIh_rVuz7kOkhemS048qoWspuZ4ytvcQWB7zfyc3oMpI
Wat vreselijk Wel goed dat ze antwoord hebben gekregen over het waarom. Neemt het verdriet niet weg natuurlijk
Ik hoop dat het een leer is voor iedereen die er maar ‘automatisch’ van uit ging te weten waaraan dit meisje overleden was... Niet in haar slaap dus. Maakt het niet minder verdrietig, maar ik blijf het bizar vinden dat er zo gespeculeerd wordt zonder dat er wat duidelijk was.
ik heb het even gegoogled. Ik beken er meteen bij dat ik de originele studie niet heb opgezocht maar wel de samenvatting. Ik vraag me bij dit soort studieopzetten altijd af of het wel echt het effect van bv is. Jarenlang (wat zeg ik, decennia lang), zijn er teveel positieve effecten aan bv toegekend, zoals bv een verhoogd IQ. Pas toen er een gerandomiseerde studie werd opgezet bleek dat de effecten veel minder sterk waren dan al die tijd gedacht. In deze studie werden kinderen die bv en kv hadden gekregen en die uit HETZELFDE gezin kwamen vergeleken. Dit komt namelijk doordat er in gezinnen uit 'zwakkere' milieus meer kv gemiddeld wordt gegeven en daardoor allerlei positeve effecten ontstaan puur uit de sociaal-economische status. Ik kan me dus voorstellen dat zoiets als wiegendood ook hieruit meer voorkomt en niet perse door bv komt. Ik ben overigens niet perse heel erg tegen of voor. Ik heb twee kinderen volledig KV gegeven en nummer 3 volledig BV (tot elf mnd) en wil dat met nr 4 ook doen. Ik zou dus met mijn kinderen een perfecte kandidaat zijn voor een BV studie
Onze dochter had dit ook, alleen toen ze dit steeds vaker en langer kreeg toch opgenomen in het ziekenhuis. Uiteindelijk de beademing volledig over moeten nemen omdat ze niet meer zelfstandig ademde, zij blijkt een genetische afwijking te hebben met epilepsie wat dit dus veroorzaakte. Vind het wel gek inderdaad dat ze niet hebben onderzocht.
Wat intens verdrietig. Ook vooral met de wetenschap dat je er echt niks aan kon doen omdat je het niet wist. Maar wel wat had kunnen doen als je wel had geweten wat er speelde. Wat een vreselijk verlies
Haha grappig! Wij waren op dezelfde dag bevallen bij nr 3 weet je nog? En waarom trouwens nu geen bv, als je dat wil delen tenminste?
Nou je doet net alsof er een dikke vette discussie aan de gang is. 2 leden heb gewoon een normaal gesprek van een paar berichtjes.
Ik vind het niet passend in dit topic nee. En als er over zulke onderwerpen hier doorgepraat gaat worden, zal hij niet gesloten worden ook. Dus vandaar de vraag om dan een nieuw topic te starten.