Onderstaand opgesomd wat ze eet op een dag : Ontbijt: 1 á 2 boterhammen en een fles melk/pap. Fruit (potje of zelfgemaakt met 1 tot 2 stuks fruit) Na haar slaap die vanaf ong. 10 tot 12 uur duurt: 1 boterham Flesje melk of sap Tussendoortjes zoals maisboogjes, lange vinger, soepstengel Slapen vanaf 15.00 uur tot max 16.30 uur. Avondeten (met pot mee of potje), gaat vaak niet helemaal op. Appelmoescupje ter aanvulling en een toetje. Flesje sap Dan voor/als ze naar bed gaat nog een fles met biscuitpapje of perenpapje. Ik denk dat het voldoende is maar ook hierbij zijn jullie tips meer dan welkom. Heb al eerder gehoord dat ze overdag nog best veel slaapt, vind je het gek als je de halve nacht op bent, kind is kapot . Maar ze protesteert niet als ik haar op bed leg, ik heb daarom het idee dat ze het nog nodig heeft. Maar ook dat ga ik maar eens proberen.
Misschien een idee om haar smorgens 1 uurtje te laten slapen? Van 10-11 en dan Smiddags van 13.30-15.30? Dan blijf je wel 2 slaapjes houden maar gewoon iets korter. En dan savonds rond 20.00 naar bed Hier protesteert dochter ook niet als ik haar op bed leg, maar ze kan ook prima zonder haar middagslaapje 😉
Oh nog even een aanvulling, dat biscuitpapje/perenpapje voor de nacht zit daar niet een ontzettende hoeveelheid suiker in? Van suiker slaap je natuurlijk ook niet goed 😉 Ik heb nog even gekeken voor je, ik neem aan dat je een dromerig papje van Nestlé bedoeld? Deze heeft op 200ml bijna 14 gram suiker terwijl Bambix acht granen (12+) maar 1,2 gram heef op een fles van 200ml en 2,3 gram op een bordje pap van 200ml
Als je die bambix maakt met opvolgmelk, zit daar 13 gram suiker + de 1,2 gram uit de bambix in, dat is ruim 14 gram, meer dus als in de nestle pap waar de melk al inzit. Maak je de bambix met halfvolle melk, zit er nog steeds zo'n 10 gram suiker in de 200 ml melk en is het verschil nog steeds niet zo groot. Het valt dus alleszins mee hoe zoet de nestle pappen zijn, het is gewoon de melk die er al in zit.
Wat een suikers zitten er allemaal in zeg. Het is dus om het even welke ik haar geef als laatste (nou ja, laatste...) fles. Ik probeer dus iets vullends te geven in de hoop dat ze doorslaapt zodat ze niet wakker wordt van de honger. Iets anders geven misschien waar ik het bestaan niet vanaf weet? Tip van het ochtendslaapje inkorten en toch ook de middag kunnen laten slapen is een goeie.
Op die leeftijd is melk niet meer zo vullend. En te veel suikers kunnen voor zorgen dat ze wakker wordt als haar suikerspiegel daalt. Wat ik zie is heel veel flessen en zelfs een beker sap na het avond eten. Ze krijgt heel veel suikers overdag in vorm van drinken, geef je helemaal geen water?
Mijn dochter komt ook nog snachts en is ruim 15 maanden. Wel krijgt ze borstvoeding, dat is natuurlijk wel lichter verteerbaar. Ik ga er vanuit dat ze er vanzelf mee stopt, wel proberen we soms haar bij mijn man op de arm in slaap te krijgen zonder voeding, soms lukt dat, vaak niet . Mijn zoon stopte met ongeveer 10 maanden met de nachtvoedingen. Mijn dochter is wel heel licht voor haar lengte (onder de -2 lijn), ik denk dat dat misschien ook meespeelt. Hier geven we trouwens bij elk eetmoment idd alleen water, waarom geef je 2x sap als ik dat goed lees?
Ik denk dat het idd een gewoonte is maar aan de andere kant een flesje geven is toch een kleine moeite en zo gedaan? Als ze daarmee zo weer verder slaapt zou ik dat gewoon doenn. Ik zou wel minder geven en verdund.
Mijn zoontje (nu 14mnd) altijd een slechte slaper geweest. Overdag ook goed en inslapen ook geen probleem. Lopen ook bij een pedagoog omdat ik het af en toe niet meer zag zitten. Zij kwam idd met de tip om die fles (die ik dan gaf als ie wakker werd om m zo snel mogelijk weer in slaap te krijgen) niet meer te geven en elke 10 min zo nodig te trooaten in bed. Wel als hij zich weer beter zou voelen, hij was ziek. Nu komt het, en hier heb ik dus ook een topic over gehad, wij kwamen op het idee om een kussen in zijnbed te leggen. Dat is nu 2 weken geleden en in die 2 weken maar 2 keer wakker geweest snachts. Nu wil ik niet zeggen dat dat dé oplossing is, maar je zou het kunnen proberen
Ze krijgt best veel suikers laat op de dag... En sowieso, sommige kinderen slapen net onrustiger met zo'n fles pap op hun maag. Dus ik zou eens testen wat het doet als je gewoon nog een bekertje melk geeft voor het slapengaan.
Hoe ziet jullie dag / eet en slaapschema er uit ? 2 x sap is verdunde roosvicee met water. Enkel water vind ze niet "lekker". Wat voor kussen bedoel je Kellieee? Een hoofdkussen of anders?
Wij gaven rond die leeftijd al geen opvolgmelk meer, maar ik wist niet dat daar ook zoveel suiker in zat. Poeh, schema dat wordt even goed denken want het is al bijna een jaar geleden. Ontbijt: 1 boterham met een beker thee Tussendoor: fruit of koekje en diksap Lunch: 1 boterham en een cracker en een beker melk Tussendoor: fruit of koekje en diksap Avondeten: met de pot mee en een toetje Voor het slapen: cracker of fruit en een beker thee Slapen deed ze eerst van 10-11 en van 13.30-15.30 Later van 11.30-14.30 en dat slaapje is langzaam verschuift naar 13.00-16.00 (nu bijna 2 jaar naar 13-14.30)
Aan suikers in drinken hoeven ze ook niet te wennen aan water wel, geen kind vindt water meteen lekker. Het heeft tijd nodig. Zo ziet zijn schema eruit en zo zag het ook uit met 13 maanden alleen toen was het nog bv voor het slapen gaan en nu bekertje halfvolle melk. 8:00 boterham ( soms 1 soms 2)met thee 9:30 fruit, vaak 2 stuks gewon een hele banaan of peer. Appel happen is ook heel leuk. Wat er in huis is van vers fruit. Lust alles behalve mango ( te glibberig denk ik) 12:00 2 boterhammen en als we op stap zijn een eierkoek en een boterham. Met water 13:00 slapen 16:00 wakker worden en dan krijgt hij heel soms een koekje, wat vaker rauwkost; is gek op komkommer, tomaat, paprika. Of gewoon een extra stuk fruit, iets kleins als een mandarijntje. Met water 17:30 avond eten, meestal een volle bord van de pot. Meestal zit hij te vol voor een toetje. Pakt dan soms twee hapjes van ons 20:00 bekertje melk en slapen
Hier is dochter dus 15 maanden, maar met 13 maanden was het ongeveer hetzelfde. Het is een beetje apart omdat ze aan het begin van de middag slaapt meestal, maar als we luch net daarvoor doen, eet ze die niet goed. Wakker, borstvoeding Ontbijt 1 boterham en water Tussendoortje krentenbol, cracottes, liga, of iets anders met water Einde van de ochtend banaan, dat is haar lievelingsfruit, plus dat vult goed. Borstvoeding en slapen Late lunch 2 boterhammen en water Tussendoortje fruit, als de lunch erg laat was iets heel kleins zoals een paar druifjes, als de lunch redelijk vroeg was (soms slaapt ze maar een half uur) ook nog wat anders zoals een soepstengel na het fruit. Avondeten met de pot mee en toetje Borstvoeding en slapen Het lijkt me meer dan voldoende, maar mijn dochter komt snachts ook nog en is erg slank Mijn dochter vindt mango trouwens erg lekker, wel een knoeiboel idd, hier krijgt ze nl ook gewoon alles in stukken. Behalve appel, die raspen we vaak nog, of hele dunne schijfjes, ze heeft namelijk pas 5 tanden en dan is appel best hard nog. O, en de druifjes snijden we uiteraard in 4en voor de veiligheid...
Hier geef ik kamille/anijsthee, al lust hij ook best gewoon water. Misschien kun je zoiets proberen? Wel een smaakje, maar geen suiker.
Ons schema : Doordeweeks als ze naar het kdv gaat: 6.15 uur uit bed, kopje thee met melk, ontbijten doet ze op het kdv. In de loop van de ochtend krijgen ze daar dan nog fruit. Ze slaapt daar een half uurtje van half elf tot elf, 12.00 uur daar warm eten en daarna naar bed tot 15.00 uur. Om 15.30 uur een middagsnack, 16.30 uur haal ik haar op en krijgt ze in de auto een knijpfruitje. Rond 17.30 uur warm eten, zij ook weer aangezien ze dan geen brood wilt als wij warm eten maar ze eet dan niet zoveel. Rond 18.45 uur pyjamapapje en naar bed. Op mijn vrije dagen en in het weekend : Tussen 8 en 9 uur wakker, ontbijt met twee bruine boterhammen met een kopje thee met melk. Rond 10.30 uur fruit. 11.30 uur naar bed tot ongeveer 14.00 uur. Dan weer twee boterhammetjes, ergens smiddags nog een snack en rond 17.30 uur warm eten, 18.45 uur pyjamapapje en naar bed. Thuis staat er de hele dag drinken in een rietjesbeker, meestal gewoon water, soms een sapje aangelengd met water. Op het kdv krijgen ze op vaste tijden drinken, thee of water. De dagen dat ze thuis is slaapt ze dus maar 1x en op het kdv 2 slaapjes.
Het is heel leuk wat andere kinderen en ouders doen 'waardoor' wordt doorgeslapen, maar jij kent je kind het beste en weet waarschijnlijk wel waarom je kind wakker wordt (omdat je weet wat je moet doen om weer in slaap te komen). Weet je het niet, dan zou ik een afspraak maken met de huisarts en het cb. Misschien is er wat aan de hand. Mijn zoontje is 18 maanden en slaapt ook vaker niet dan wel door. Hij is gewoon heel gevoelig voor prikkels in combinatie met een lage slaap behoefte. Als hij verkouden is, op vakantie of na een verjaardag kan hij zo een week slecht slapen.
Mijn zoon van bijna 14 maanden heeft nog nooit een nacht doorgeslapen. Hij is standaard meerder keren per nacht wakker, dan geef ik een aai over z'n bol en z'n speen. Na een aantal keer rekken krijgt hij nog een flesje s'nachts anders gaat hij echt niet slapen. Mijn dochter van 2 slaapt incidenteel een nacht door maar ook voor haar moet ik er nog vaak uit. Niet voor een fles maar zij word vaak huilend wakker en wil dan bevestiging dat we er nog zijn. Of ze ligt uren lang te kletsen/zingen midden in de nacht. Vermoeiend is het wel maar helaas kan je doorslapen niet afdwingen. Laten huilen doe ik ook niet.
Ik heb zojuist een kussen in haar bed gelegd. Ze slaapt vanavond bij opa en oma maar morgenavond is ze weer thuis. Het zou toch geweldig zijn als dit de oplossing tot doorslapen is. Heb ook een extra dekentje in haar bed gelegd om eventuele kou ook te voorkomen. Vanaf welke leeftijd gaan jullie een dekbed gebruiken? Lijkt me toch warmer dan een deken in een hoeslaken maar dach dat dit pas na het 2e jaar gebruikt mag worden.