Meiden, Mijn broertje en zijn vriendin komen vanavond gezellig eten. Een mooi excuus om een heerlijk toetje te maken (ben zo een enorme zoetekauw sinds ik zwanger ben ) Nou ben ik de hele ochtend al aan het bedenken wat voor toetje ik zal gaan maken. Omdat ik waarschijnlijk lasagna ga maken heb ik al zitten denken aan tiramisu om een beetje in de italiaanse sfeer te blijven..maarrrr hier gaat alcohol in. En ik wil natuurlijk ook genieten van mn toetje! Heeft er iemand tips voor een heerlijk toetje? Italiaans of niet..alles is welkom! (ben tenslotte nog wel even zwanger) Liefs Angeltje
Heb laatst een lekker Italiaans toetje gemaakt, gevulde perziken met amandel/bitterkoekjes prut Nodig: Perzikken uit blik Amandelspijs Bitterkoekjes Sinaasappelsap Slagroom Cacaopoeder Bitterkoekjes kruimelen en mengen met wat amandelspijs en de sinaasappelsap tot het een papperig goedje wordt. Hier de perzikken mee vullen en toef slagroom er op (lekkerste is verse slagroom). Beetje cacaopoeder erover en klaar..
Je kan toch best tiramisu eten? ik at dat ook gewoon je goot geen hele fles alcohol er in lijkt me Ik zou gaan voor kwark taart haha
Dat is inderdaad wel zo Mila maar wat een klein beetje alcohol voor mij is, is in verhouding wel een hele fles voor de baby Teminste..dat heb ik mij laten vertellen... (mij kan je alles wijs maken nu ik zwanger ben! ) Liefs Angeltje
Bananen bakken, seroendeng (gecrunchte pinda's met kokos) erover tijdens het bakken. Op bordje leggen, vanillekwark erbij en honing erover...hmmm Of verse aardbeienkwarktaart, makkelijk en snel!
Was ook echt heerlijk, heb het volledige recept even voor je opgezocht. Perziken gevuld met bitterkoekjes en amandelspijs Bereidingstijd: 10-20 minuten Aantal personen: 4 Ingredienten: 8 halve perziken (eventueel uit blik), 8 bitterkoekjes, 1/8 liter slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 2 el. amandelspijs, 2 el. amandellikeur of sinaasappelsap, 1 el. cacaopoeder Voorbereiding: Dep de perzikhelften droog met keukenpapier. Verkruimel de bitterkoekjes. Klop de slagroom met de suiker stijf. Bereidingswijze: Meng de amandelspijs en de likeur of het sinaasappelsap door de verkruimelde bitterkoekjes. Vul de holtes van de perzikhelften royaal met dit mengsel: de vulling heeft de vorm van een ei. Leg op elk dessertbord 2 gevulde perzikhelften. Garneer het gerecht met een torentje slagroom. Schep de cacao in een theezeefje en strooi deze rondom de perziken. Je kunt dus sinaasappelsap gebruiken ipv de likeur. Heb zelf perziken uit blik gebruikt omdat verse perziken even te veel gedoe was. Is echt enorm lekker! Had er trouwens ook een heel lekker Italiaans voorgerecht bij van tomaat en pesto..mocht je recept willen dan lees ik het wel..
Bedankt Wendy voor het recept! Denk dat mijn mams en schoonmoeder ook blij zijn met dit recept! Als voorgerecht had ik bruschetta's met tomaat in gedachte...maar jouw voorgerecht is ook welkom hoor! Liefs Angeltje
Haha nou bij deze dan Gevulde eieren met pesto op bedje van tomaat Ingredienten: 4 eieren 2 grote vleestomaten 4 eetl pesto (heb zelf de basilicum variant genomen en niet de olijven pesto) 2 takjes verse basilicum Zwarte peper Voorbereiding: Kook de eieren in 10 minuten hard en koel ze af onder stomend water en pel ze. Was de tomaten en snijd ze in plakjes Bereidingswijze: Halveer de eieren en haal de dooiers eruit. Maak de dooiers fijn en meng de pesto erdoor. Verdeel de plakjes tomaat op 4 borden. Vul de eieren met de pesto en zet ze op de plakjes tomaat, peper erop en afgarneren met wat verse basilicum. Had er zelf nog brushetta (kant en klaar te koop bij Hema) bijgedaan en gerecht was binnen no time klaar.. Zelf gemaakte bruchetta van ciabatta met olijfolie en verse kruiden is waarschijnlijk veel lekkerder
Perziken met bitterkoekjes, amandellikeur en bosvruchten jam. daarop opgeklopte eiwit (volgens mij kun je gewoon van die gepasteurizeerde eiwitten kopen) en dat eventjes onder de gril. Zo lekker! de alcohol verdampt gewoon in de oven
Nou Wendy...je hebt me zover gekregen hoor... Ik ga voor jouw voorgerecht! IK ben gek op pesto en tomaat en de bruschetta kan je er inderdaad lekker bij doen! Het toetje moet ik even na gaan bij mijn broertje...volgens mij lust hij geen perzikken. Maar dat neemt niet weg dat ik dit toetje lekker voor mezelf (en mn partner natuurlijk )ga maken van de week..haha