Wij hadden een paar jaar geleden buren die eens in de paar maanden naar Roemenië gingen en dan in de hele buurt kleding, houdbaar voedsel, speelgoed e.d verzamelden om dat vervolgens daar uit te delen. Volgens hun was het gemiddelde inkomen 45 euro per maand zouden die buren dat enorm hebben aangedikt ofzo?
Nou veel dragen (en langvoeden) doen ze daar in dat gebied waar ik het over heb ook. Dus ja, ik vind toch dat je een vertekend beeld hebt.
Waarom zit er in de ene mandarijn wel pitten, en in een andere niet en weer een andere in het ene partje wel en t andere niet, een mix dus?!
Hmm, misschien ligt het dan aan de regio waar ze wonen? In Zuid-Afrika (bijvoorbeeld) heb je luxe wijken met villa's, dan rijd je langs de grote shopping malls de heuvels in en wonen daar de arme mensen in huisjes gemaakt van klei ...
Mening: Er zijn nooit domme vragen, als je niks vraagt dat is pas dom!! Je wordt er ook heel wat slimmer van hihi. gr jmm
Dat zou heel goed kunnen... Maar in sommige landen is het ook zo dat buitenlanders er gewoon veel meer verdienen. In Tunesië heb je bv. ook leraren die Engels geven en uit Canada komen enzo en die verdienen gewoon het dubbele van wat een Tunesiër verdient.
Maar hij heeft nu een Roemeense vriendin die ook goed verdient, zij is lerares. Hij woont in een prachtig appartement in een hele mooie stad. Alle foto's die hij stuurt zijn prachtig. Ziet er erg goed uit. Hij heeft er leuke vrienden en drinkt biertjes op het terras.
Je ziet een groep waar jij niet toe behoort altijd als homogener dan jouw groep. Er zijn net zoveel verschillen alleen zien wij ze niet
Mijn ouders gaan regelmarig naar roemenie wn daar waar hun heen gaan is het inkomen inderdaad zo laag. Hebben ze nauwelijks te eten etc. Er zijn in dat land, net als in afrika, grote verschillen. In het gebied waar ik het over heb zijn ook nog duidelijk problemen door het communisme. Als je al een trekker hebt en hij lekt olie, hang je een emmertje eronder ipv repareren. Aardappels verbouw je genoeg voor jezelf. Een paar rijtjes extra om te verkopen komt niet in ze op. Die mentaliteit is bij de oudere generatie heel sterk aanwezig.
Haha, ik hoorde dus ook wel eens van Japanners die dan hier kwamen dat wij allemaal zo op elkaar lijken.
Waarschijnlijk gingen onze vroegere buren dan ook naar zo'n gebied. Ik vond het echt schrijnend om te horen: 45 euro per maand?!
Dat is het ook. En sinds ze bij de EU horen is bijvoorbeeld de brandstof ook EU prijs. Dus moeten ze daar net als wij rond de 1,?? Euro betalen aan diesel of benzine. Paard en wagen zie je daar dus heel veel nog. Of ezels. Wegen zijn niet bestraat, oude huisjes. Echt erg om te zien. Nu geeft de groep waar mijn ouders mee mee gaan niet klakkeloos spullen weg. Eigenlijk vind ik dat in een bepaald opzicht slecht. Ze hebben daar juist een project opgezet om de mentaliteit van de mensen te veranderen. Dus wel extra aardappels verbouwen om te verkopen, iemand die een b&b is begonnen waar de dropsbewoners voor nog geen euro kunnen dineren bijvoorbeeld. Zulke dingen.
Ik heb geen vertekend beeld ik heb t over een specifiek deel in afrika het deel waar ze geen klok e.d. hebben moet ik dan alles in detail typen???
Je zei Afrika, en niet een specifiek deel namelijk. Ik vind dit geen detail maar eerder nodig om aan te duiden wat je bedoelt.
Jij vindt Nederlanders er verschillend uitzien omdat je ze dagelijks ziet... Maar mensen uit china vinden dat denk ik ook niet... en die kunnen mensen uit china weer beter uit elkaar houden.
Nou ik snap wel wat ze bedoeld, Chinezen hebben vaak allemaal de zelfde haar/oog/huidskleur. Vaak die je ook een bepaalde haarstructuur. Wij, Nederlanders, zijn wat diverser.. rood harige, blond, bruin, zwart, lichte ogen, donkere ga zo maar door. Al is het wel zo dat Chinezen mensen ons op elkaar vinden lijken.
omdat ze veel groene thee drinken denk ik maar het is niet zo dat omdat ze niet dik zijn, het niet ongezond voor ze is. Daarbij denk ik dat genen ook meespelen, of je er gevoelig voor bent of niet. Want MSG zorgt ervoor dat je blijft dooreten, niet perse dat je dik wordt.
Hoe wordt tijdens de bevalling het aantal centimeters ontsluiting gemeten? Hebben ze daar een meetinstrument voor of doen ze het gewoon met 'natte-vinger-werk'? Je mag toch pas persen als er echt 10 cm ontsluiting is? (Mijn zoon is met een geplande keizersnede geboren dus zelf nooit een bevalling mogen meemaken)