mij werd toch echt verzekerd dat het alleen bij katten geldt... aangezien konijnen geen vlees eten? maar goed... de konijnenbak doet manlief...
Nee, dat is niet waar; de kat is hoofdgastheer en konijn, koe of kip slechts tussengastheer, waarvan de ontlasting je niet kan besmetten! Wel is het eten van rauw vlees van deze besmette dieren weer gevaarlijk.
Dat is niet waar. Er is ook rauwmelkse mozarella. Maar die is wat duurder en minder lang houdbaar, dus die zie je niet zo vaak. Maar je moet het dus altijd even checken, en zeker in restaurants gebruiken ze wel vaak rauwmelkse mozarella.
Goed om te weten. Ik dacht dat onze jongen dat dus niet kon hebben Dan maar nog voorzichtiger! Even nog een domme vraag.. Hoe snel dragen/droegen jullie positiekleding? Ik heb zo'n bolle buik, volgens mij gewoon door mijn darmen, dat ik mijn gewone strakke spijkerbroekies echt niet meer aan kan! Is dat niet een beetje vroeg? Ik voel me soms zo'n aansteller...
Je bent geen aansteller hoor. Als je broeken niet meer lekker zitten, draag je toch lekker positiebroeken. Je hebt er genoeg waarvan je die band ook om kan slaan zonder dat dat raar zit. Doe ik ook, vanaf een week of 12 al.
Nou, ik heb zelf gezien in een Napels fabriekje waar ze de echte Mozzarella di Bufola Campania maken dat die dus echt niet van rauwe melk is gemaakt! De melk wordt echt wel verhit, anders kan je geen mozzarella maken! Mijn kaasspecialist verkoopt meer dan 10 soorten mozzarella en die zijn allemaal niet gemaakt van rauwe melk. Het productieproces: Wanneer de melk binnenkomt wordt met een restje stremsel van de vorige dag het stremmen bij 30 °C a 35 °C Celsius in werking gezet. Er ontstaat een sponzige massa die met een mes tot kleinere stukken wordt versneden. Vervolgens wordt alles in water van bijna 90 °C Celsius gelegd en geroerd totdat een elastische massa ontstaat. Dit roeren gebeurt nog steeds met de traditionele houten stok. De massa vormt zich razendsnel. Da kaasmeester bepaalt, door zijn vakmanschap, hoe lang de kaas mag koken. Als het te lang kookt dan ontstaat er een rubberachtige massa en gaat veel van de smaak verloren. In de oude tijd, werd deze massa in stukjes getrokken (mozzare=afscheuren) en tot bolletjes gevormd. Nu gebeurt dat machinaal. Hierna worden de bolletjes in zout water (wei) gelegd zodat ze niet uitdrogen, en samen met dit vocht worden ze verpakt.
Hey, ik had het ook al met 9 weken, hoor. Dacht ook al: Huh zo snel? Maar ik draag nu dus ook mijn broeken niet meer. Wat ik nu draag zijn malloits met lange vestjes of jurkjes ofzo. Kan ook niet veel verdragen op of om mijn buik. 8)
Ik heb ook even 2 domme vragen. Nu weet ik dat je de kattenbak niet mag verschonen,dus dat mag mijn man fijn doen maar we hebben ook een pup,die nog wel eens per ongeluk binnen poept....mag ik dat gewoon opruimen?Mijn man gaat nml 5 dagen weg voor zijn werk,dus laten liggen is ook niet echt een optie En hoe zit het met het verschonen van de hamsterkooi?
Ik neem aan dat je de uitwerpselen van de hond niet opeet of met je blote handen pakt en daarna een broodje pakt Gewoon met een papiertje, zakje pakken en daarna goed je handen wassen. Mocht je per ongeluk kattenpoep aanraken hoef je ook niet gelijk in de stress te raken hoor, gewoon heel goed je handen wassen(ook onder je nagels) en klaar weer. Hamsterkooi zelfde verhaal daarna goed je handen wassen (unicura en dettol handzeep zijn erg prettig inn een zwangerschap met dieren) en ook weer klaar.
Ik was dus ook opzoek naar een online cursus. Ik heb niet zoveel zin om met een groep dames die gym te doen. Ik heb deze gevonden http://www.bestelkado.nl/online_bestell ... &-fit.html Voor, tijdens en na de bevalling!
Ik ben niet in een mozarellafabriek geweest, en heb ook geen idee hoe het verder gemaakt wordt, maar als ik het in restaurants vraag, wordt er vaak toch gezegd dat het rauwmelkse mozarella is.... Nou ja, die neem ik dan maar niet. Better safe then sorry.
Hoi Dames, MIsschien een domme vraag, maar misschien ook onnodige bezorgtheid, ik weet het niet. De laatste twee dagen heb ik steken in mijn buik op het moment dat ik moet niezen. Het voelt echt aan als een kramp. Voor de rest heb ik niet echt ergens last van. Nu maak ik me wel zorgen of dit goed is, en of alles goed gaat. Vannacht voelde ik ineens ook iet "duwen", anders kan ik het niet beschrijven, maar naar een keertje was het weg. Is er misschien iemand die dit herkend/weet wat het is? Dank jullie. Krissa
@krissa, ik heb helaas geen antwoord op je vraag hopelijk iemand anders? Ik heb wel 2 vragen. Als ik op mijn buik lig plet ik de baby dan niet? Vind mijn baby dat niet vervelend? En ik ben nu bijna 18 week. Dan is het normaal als je je baby niet elke dag voelt toch? (misschien domme vragen daarom ook in dit topic)
@Krissa: zijn denk ik je blaas- of baarmoederspieren die je voelt. @Ellen: nee hoor, je baby zit lekker in het vruchtwater, die heeft geen last van op je buik slapen. Ik slaap nog steeds op mijn buik. Ik voelde de baby pas met 20 weken voor het eerst en nog steeds niet iedere dag hoor! Dat "moet" pas bij 27 weken, las ik.
Ik heb ook een vraag Stond vandaag mn tanden te poetsen met de elektrische tandenborstel en vroeg me af of die trillingen wel goed zijn voor de baby
@krissa... klinkt als je banden. Die rekken op tijdens je zwangerschap en zijn daarom extra gevoelig. Als je danbv niest dan voel je dat. @hodje... Ik denk dat je tijdens een ritje in de auto ergere schokken te verduren krijgt Denk ook zeker niet dat het kwaad kan.
Dank jullie wel, ik was toch best wel bezorgd maar wilde de gyn hier niet voor bellen. Ik denk dat ik pas echt rust krijg als de 20 weken echo goed is. Herkennen jullie dit? Op de buik slapen kan volgens mijn geen kwaad voor de baby, het is allesn soms vervelend voor jezelf. Zelf heb ik soms het idee opeen ballon te liggen en andere dagen niet. Groetjes, Krissa
@krissa... ja dat herken ik heel erg! En dan nog. Heb iemand ooit horen zeggen. Zodra je moeder wordt (en dan ben je eigenlijk al als je zwanger bent) dan beginnen de zorgen en die gaan pas weg als je dood gaat.