Mijn zoon is 11, hij gebruikt ook abriform, de s2 voor overdag en de s4 voor de nacht. Maar ik herken overigens het probleem van de enorme plassen. Dat komt omdat er lichamelijk niets met ze is (tenminste, ik geloof dat jouw zoon toch ook een hele zware vorm van autisme heeft?) en ze plassen dus als een zindelijk persoon. Zelfde bij mijn dochter, die is bijna 5 en plast meestal helemaal niet ‘s nachts, maar overdag plast ze zoveel ineens, dat maat 6 dat ook absoluut niet houdt. Zij lijkt wel steeds bewuster te plassen, dus ik hoop dat we haar wel zindelijk krijgen (zijn al bezig geweest, maar nog niet met resultaat ). In ieder geval maakt de overstap naar de S dan wel veel uit, maar dat zijn wel enorme lappen, ik denk dat die veel te groot zullen zijn voor jouw zoon (mijn zoon is al zo’n 1m60, dus echt al een tiener qua formaat). Volgens mij hadden we een ander merk voor deze, ik zal eens kijken of ik die nog terug kan vinden. (Die waren speciaal voor grote kinderen en qua pasvorm wel wat fijner dan de abriform geloof ik). Edit: toch abriform, de abriform junior, daar staat achter xs2, dus als jouw zoon xs heeft, zou het kunnen zijn dat de xs2 meer absorbeert. Via welke leverancier krijg je ze? O ja, voor de nacht hadden we tot voor kort de grootste huggies drynites met extra inlegger, dat heeft een poosje redelijk gewerkt, maar nu lekt hij meestal wel weer ‘s nachts/‘s ochtends (volgens mij plast hij niet als hij slaapt, maar wordt hij wakker om te plassen en dat is dan teveel voor welke luier dan ook).
Ja, kijk maar eens of je die terug kan vinden, ben benieuwd. Verstandelijk beperkt en autisme idd. Snachts is hij meestal droog maar zodra hij wakker is moet hij bijna direct plassen. En aangezien hij soms om 5 wakker is, merken wij niet altijd dat hij wakker is en gaat het in de luier. Hij geeft niet aan als hij moet plassen helaas, de grote boodschap dan weer wel (gelukkig!!).
Sorry, had niet door dat je al aan het reageren was, antwoord staat in de edit van mijn vorige bericht
Mijn zoon is nog niet nachtzindelijk. Met maat 6 (van Bon Bebe of Kruidvat) redt hij het 9 van de 10 keer een hele nacht, maar met maat 5 zeker niet (pas een keer gebruikt van zijn zusje omdat 6 op was).
Hahaha, sorry! Net ff op de pak gekeken maar wij hebben idd ook de xs2. Daar heb je luiers van en broekjes, hij heeft de luiers.
Ja, zoon heeft/had ook altijd de luiers, de broekjes zitten vaak echt niet goed. Behalve voor de nacht dan de drynites, je zou eens kunnen kijken of die het net wat beter doen en omdat die zo goed aansluiten, gaat een inlegger dan ook nog wel goed. Niet elke leverancier heeft die trouwens, sommigen hebben alleen de merken waarvan ook volwassen incontinentiemateriaal is (daarom hebben ze vaak alleen de bambo nature luiers in de kindermaten, want die zijn van abena geloof ik).
Drynites hier gehad, maar was er niet tevreden over helaas. Hij heeft tot voor kort maat 6 van abena bambo nature aangehad. Nu past het écht niet meer en moet hij over op de grote lappen...
Pampers houdt naar mijn mening lang niet zoveel vast als Kruidvat... Kruidvat heeft trouwens ook maat 6+ meen ik
Hmmm als hij dag en nacht niet zindelijk was, kon je idd bij de zorgverzekering aanvragen. Maar als het alleen om de nacht gaan, telt dat niet mee, dat zijn veel kinderen namelijk nog niet of duurt langer dan overdag
Misschien heel stom... Maar naar aanleiding van mijn bezoekje vorige week bij mensen uit Syrië. Hun kende het begrip ranja/aanlenglimonade niet. In Nederland kent iedereen wel ranja denk ik. Wat is 'normaal' qua drinken voor kinderen in bijvoorbeeld Syrië of Marokko?
Syrië en Marokko zijn nogal verschillende landen hè. Zowel geografisch als culinair. Ik weet niet wat er normaal is in Syrië, maar hier (Tunesië) drinken kinderen vooral water (en af en toe thee) en de kinderen uit meer welgestelde families sap uit een pak (echt mierzoet, bah). Ook wel (karne)melk of yoghurtdrink met smaakje. Bij gelegenheden frisdrank zoals cola of fanta. In de zomer ook vaak smoothies met zomerfruit, 's winters sinaasappelsap. Aanlenglimonade kennen ze hier niet. Volgens m'n vriendin in Marokko is het daar ook zo'n beetje zo, maar Syrië ligt behoorlijk uit de richting dus het zou zomaar kunnen dat het daar heel anders gaat.
Ik heb in Turkije gewoond,alsnog geen Syrië natuurlijk maar wel een buurland, maar daar heb ik eigelijk ook nooit ranja gezien. Ik was au pair daar,en voor de kinderen deden we gewoon sap uit een pak,aanlengen met water. Maar goed,die kinderen waren half nl/half tr. Er wordt daar veel zoete zooi gedronken,thee,water,ayran( soort karnemelk) ,helaas onder de kinderen ook veel cola en sinas
Dat ze in Syrie geen aanlenglimo kennen, was me duidelijk. Vandaar ook de vraag; wat wel? En wat dan bijv in Marokko? Of Turkije.. of een ander land... Weet ook niet of ze ranja in Amerika kennen en wat ze daar bijv drinken. Zo grappig. Iets wat in NL ‘normaal’ is, en andere landen het geeneens kennen..