Bij mijn dochter is (weer) spruw geconstateerd. Ik kolf 's ochtends altijd één borst af om een voorraad aan te maken. Nu heb ik gelezen dat je besmette melk kunt pasteuriseren. Ik kan alleen vinden hoe je ingevroren melk pasteuriseert maar hoe zit dit met vers gekolfde melk en hoe kan ik dit het beste doen?
Hoi. Je verwarmt je melk tot 68 graden. Echter is het moeilijk te bepalen wanneer je melk 68 graden is. Daarom kan je ook aanhouden om je melk te verwarmen tot net onder het kookpunt. Groetjes Saskia
Kan dit au bain Marie of gewoon in het pannetje? En hoe lang moet het op 68 graden verwarmd worden? Ik heb een thermometer die hoge temperaturen meten kan.
Hoi Pasteuriseren: 10 minuten op 62 graden. (Zag dat ik hierboven een typfout had gemaakt.) Flash-heating: 15 seconden op 72 graden en vervolgens snel koelen; beter behoud beschermende stoffen dan gewoon pasteuriseren. Succes Groetjes Saskia