Hey allemaal, Ik wil hier even van me afschrijven, misschien dat jullie soortgelijke ervaringen hebben? Wij hebben een berner sennen van nu 11 maanden. Deze is al regelmatig ziek geweest, telkens met dezelfde symptomen. Omdat het voor de dierenarts steeds niet duidelijk was wat het nu precies is, gaf deze ook telkens antibiotica, waar ze wel van opknapte maar het keert telkens terug. De symptomen zijn; Extreem sloom, geen of weinig eet- en drinklust, niet willen wandelen, stijf, koorts van +- 41 graden. Deze week alweer een aantal dierenarts bezoeken gehad, bloed afgenomen en de ziekte van lyme is uitgesloten. Nu heeft ze prednison gekregen, al twijfel ik wel enorm of dit goed is voor een jonge hond van 11 maanden? Vanmiddag worden we nog gebeld voor de andere bloeduitslag, want er is dus welzeker iets mis met het auto immuumsysteem. De dierenarts denkt nu zelf dat het misschien de ziekte van lupus is, heb hier het een en ander over opgezocht maar word er echt niet vrolijk van Hoop dat er misschien mensen zijn die dit ook mee hebben gemaakt en mij misschien wat meer info kunnen geven, word zelf verdrietig als ik naar mijn lieve lobbes kijk...
Contact gehad met de fokker? misschien zijn er meer broertjes en zusjes die deze klachten hebben en waarbij het wel al duidelijk is? Veel sterkte!!
Heb inderdaad even gecontact met de andere baasjes, het was een nestje van maar 3 pups. Beide hebben ze nergens last van, ik ben dus ook de enige, ook de ouders waren helemaal gezond (staat op papier)
Andere voeding inderdaad? En anders eens contact zoeken met een andere berner fokker en vragen wat hun denken.. Heel veel sterkte!
Misschien een andere DA ernaar laten kijken? Telkens AB of andere kuurtjes geven terwijl de oorzaak niet bekend is, is ook niet best, op termijn wordt de hond daar absoluut niet beter van. Mocht dit voorlopig nog wel nodig zijn, geef dan pro-biotica bij. Veel sterkte, hoop dat snel duidelijk is wat het probleem is!
He bah. da's mooi klote om je maatje zo ziek te zien. Zeker nog voor zo'n jong ding, die horen te huppelen als een kalfje in de wei. Hoe lang is hij al ziek? Bloed in de ontlasting?
Oh ok, ik dacht misschien in België. Daar hoor je dit soort verhalen echt vaak! Ik denk dat je het beste naar een andere arts kunt gaan... Lijkt me heel slecht al die kuurtjes als ze niet eens weten waar ze het voor geven.. Even zoeken of navragen op hondenforums voor een arts die goed is met dit soort rassen? ( al moet je ervoor naar de andere kant van nl)
Met zulke dingen is het denk ik verstandig om niet naar een lokale dierenarts te blijven gaan, maar naar een kliniek. Geen idee waar je woont, maar ik ga nu altijd naar de Lingehoeve in Lienden. Daar is een heel medisch team beschikbaar die elk gespecialiseerd zijn in andere dingen. Verder beschikken ze over alle soorten aparaten zoals echo, röntgen etc etc. Ik praat uit ervaring dat de meeste lokale praktijken gewoon weg niet genoeg kennis in huis hebben zodra het buiten de standaard problemen om gaat. Helaas heb ik hierdoor mijn kat verloren omdat we gewoon niet op tijd waren doorgestuurd Dus ga zeker een second opinion halen!
Onze hond heeft al ruim twee jaar lupus, maar bij hem manifesteerde het zich heel anders: de bekende uitslag (al zorgde dat er pas later voor dat kwartje ging vallen), maar hij heeft bijvoorbeeld ook lekkende aderen (vasculitis) gehad en een alvleesklierontsteking. We hebben hem voor het randje van de dood weggehaald (2400 euro in twee dagen verder, kassa!), en elke keer als we de prednisolon probeerden te minderen, kreeg hij weer een uitbraak. We blijven dus nu op de onderhoudsdosis prednisolon zitten en hopen dat hij niet de ziekte van Cushing of zo krijgt. Afbouwen is echt geen optie. Mocht je hem nog door een internist willen laten onderzoeken, dan mag hij geen predniso(lo)n, want dat vertekent bloeduitslagen. Daarvoor hebben we dus één van de keren geprobeerd af te bouwen, maar dat is toen niet gelukt en nu hopen we er maar gewoon het beste van. Het is een teckel en hij is nu 9,5 trouwens, kreeg het dus toen hij 7,5 was. Sterkte, lupus is een ziekte die vaak bij uitsluiting wordt gesteld, een duidelijke bloedtest o.i.d. is er nog niet voor, dus een second opinion (evt. bij een specialist, zoals in Ommen, de Wagenrenk volgens mij) is misschien geen overbodige luxe.
mijn collega haar hond was heel erg ziek geworden als reactie op vlooiendruppels. Miss is het bij jullie ook zoiets? Vlooiendruppels of de ontworming...sterkte.
Daar word mijn hond ook ziek van maar echt niet zo erg en ik neem aan de TS haar hond ook niet dagelijks ontvlooit!