Hoi meiden, ik heb even een raar vraagje hihihi Ik heb ineens heel erg trek in gekookte eieren, maar ik ben verzot op zacht gekookte eieren, mag je die eigenlijk wel eten als je zwanger ben of moeten ze hard gekookt zijn?
Ja erg he hahaha Ik zat te denken wat ik zou gaan eten vanavond, en ineens kreeg ik me toch trek in eieren hahahaha
ooooh... ja daar heb ik ook wel zin in.. Ben benieuwd wat de antwoorden zijn... Ik hou dit in de gaten..
eieren mogen altijd. Van rauwe eieren zou je salmonella kunnen krijgen ( als ze besmet zijn) Salmonella kan geen kwaad voor je kindje, hoogstens vervelend voor jou ( net zoals wanneer je niet zwanger bent) Conclusie : je kan prima zachtgekookte eieren eten.
Owwwww in dat geval, ga ik ze nu meteen opzetten hahaha Hmmm heerlijk zo eieren eten, zal ik Peter zo horen die zal wel weer een leuke opmerking weten te maken hihihi Dankjewel voor de informatie
Ik heb gehoord dat je beter geen zachtgekookte eieren kan eten.. Liever hard.. Maar aan de andere kant denk ik dat zachtgekookte eieren meestal wel goed verhit zijn, dus de kans op besmetting is vrijwel niets.. (lijkt mij ten minste). Als ik een ei eet, kook ik hem wel door tot ie hard is, maar dat is meer uit zekerheid... Ik denk dat het weinig kwaad kan om het wel zacht te eten, maar zoals ik al zei, ik weet het niet zeker.. Eet smakelijk!
Je loopt bij ei risico op een salmonella-infectie. Dit is niet schadelijk voor de baby, maar voor jouwzelf. Je kunt er namelijk een hele erge darminfectie van krijgen waardoor je uit zou kunnen drogen. En dan kan het wel weer kwaad voor de baby. Dus beter niet meer doen. (dit stond op baby brabbel over zacht gekookte eieren)
in het 1e trimester van je zwangerschap mag je geen zacht gekookte eieren eten...daarna is het no problemo
Idd wordt geadviseerd om geen zacht gekookte eieren te eten. Geldt geloof ik ook voor een spiegelei, waarvan het eigeel nog zacht is. Om heel eerlijk te zijn, heb ik af en toe toch wel een zacht gekookt eitje gegeten hoor....De meningen schijnen namelijk nogal te verschillen over het nu wel of niet mag. Ik zal niet zeggen: het kan geen kwaad, dus je moet zelf kijken wat je ermee doet... Die salmonella bacterie kun je eigenlijk altijd wel krijgen, ook als je niet zwanger bent. Dat was mijn redenering. (hoef je het niet mee eens te zijn natuurlijk)
Tja, we kunnen er wel weer panisch over doen, maar volgens mijn VK mag ik ze gewoon eten. En heb vaker gelezen dat het geen kwaad kan.
ik eet wel spiegeleieren en dit om het feit, ik heb ergens gelezen met opzoeken over salmonella en zo, dat salmonelle enkel in het eiWIT zit. dus zolang het eiwit goed gekookt of gebakken is kan het geen kwaad.. de bacterie bevindt zich niet in het eigeel! ik heb van begin af aan spiegelei gegeten & nog steeds geen salmonella, eet maar lekker dat zachtgekookt eitje!