Kippenbouten

Discussie in 'De lounge' gestart door happynienja, 2 sep 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. happynienja

    happynienja Fanatiek lid

    8 aug 2007
    3.178
    0
    0
    Julianadorp
    Hoe maak je die nou lekker klaar?
     
  2. caroline16

    caroline16 Niet meer actief

    ik gebruik altijd kippenkruiden of knoflook ofzo..
    maar ik heb ook eens een recept klaargemaakt en die was echt heerlijk! :D

    ik zou even kijken of ik hem nog kan vinden ;)
     
  3. babyhope

    babyhope VIP lid

    23 jun 2009
    16.199
    1.082
    113
    Vrouw
    Mama
    somewhere
    snij de bouten in 2 of 3 stukjes:)

    pak 5 of 6 teentjes verse knoflook pers die helemaal plat gooi wat zout over de knoflook en stamp hem met de achterkant van een mes of zo (of als je een vijzel hebt) helemaal plat dat jee een papje krijgt..
    doe de kip in een bak beetje citroensap of azijn zonnebloemolie en die knoflook en dan goed inlaten trekken en zo in een oven of in een beetje olie bakken heerlijk:)

    is trouwens portugees/angolees hahahah zo moet ik het dus altijd maken en dat is wel zo heerlijk:)
     
  4. Sisa

    Sisa VIP lid

    13 jun 2008
    5.552
    1
    0
    Met gesneden paprika en ui/knoflook en kipkruiden half uurtje laten sudderen, hmmmmm krijg er nu al zin in haha, helaas houdt mijn man niet van kippenbouten en dochterlief gruwelt er (nog steeds) van 8)
     
  5. caroline16

    caroline16 Niet meer actief

    nee ik kan het recept niet meer vinden..
    maar het was iets uit de Allerhande, weet alleen niet meer welke..
    en het was Amerikaans.. maar op Smulweb kan ik hem ook niet vinden..
     
  6. allwoman

    allwoman VIP lid

    29 jan 2008
    5.589
    0
    0
    bezig bijtje
    In een braadzak! heerlijk! en als je niet van een snotterig velletje houd kun je hem daarna even onder de grill doen of van te voren de huid eraf trekken.
     
  7. Chocoladekoekje

    Chocoladekoekje VIP lid

    25 mei 2010
    7.799
    43
    48
    Ik haal altijd van die gekruide en doe ze onder de grill.. Heerlijk! (Maar nu al even een paar weken niet :p)
     
  8. caroline16

    caroline16 Niet meer actief

    ooh jaaa kip braadstomen, heerlijk! :D
     
  9. happynienja

    happynienja Fanatiek lid

    8 aug 2007
    3.178
    0
    0
    Julianadorp
    Klinkt goed! Ik ga over een half uurtje koken dus als jullie nog meer weten..
     
  10. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    68.601
    899
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Ik ga ook voor de braad&stoom methode!:D
     
  11. Bolly

    Bolly Fanatiek lid

    27 sep 2009
    2.125
    0
    0
    eigen onderneming
    zuid holland
    oven op 200 graden

    de kippen poten in een schaal doen en 1 kop water erbij gooien en ongeveer 45 minuten laten sudderen in de oven op de 200 graden.( voor kleine kippen poten kan wel 30 minuten gedaan worden )
    santen 80 gram met 4 deciliter op lossen in een grote pan ( op vuur natuurlijk :) zodra het is op gelost rode Thaise pasta erbij ( voor ons hollanders zo'n halve tot 1 eetlepel ,pas hier mee op is erg pittig ) dat oplossen , kip erbij en nog even voor nou 30 minuten laten sudderen op een heel zacht vuurtje en om de zoveel tijd even de kip omdraaien, na 30 minuten ongeveer 200 gram ananas blokjes erbij en wat bamboe scheuten erbij nog even 10 a 15 minuten en klaar is kees :D erg lekker met rijst en salade erbij.

    dit is vrij tijd besteden. maar je kan ook de kip inwrijven met kruiden naar smaak op een rooster nee leggen een bak met met wat water eronder doe ( onder de rooster tegen het vet en spetteren.. en na 20 a 30 minuten heb je een mals en knapperig kippetje.

    xx
     
  12. piemie

    piemie Fanatiek lid

    28 mrt 2009
    1.769
    0
    0
    kapster
    het Gooi
    Hier nog een lekkere:

    Marinade maken van:
    ketjapsaus (een scheut)
    sojasaus (even grote scheut)
    samal manis (eetlepel)
    knoflookje (persen)

    De bouten insnijden (zodat de marinade goed intrekt) en lekker lang marineren, ik doe het de hele nacht.

    Oven op 200 graden en dan afbakken. Zo'n 30-45 min.
     
  13. M02

    M02 Fanatiek lid

    17 nov 2008
    1.372
    0
    36
    Lekker!!
     

Deel Deze Pagina