Mijn dochter wordt over een maandje 2 jaar dus vandaar dat ik het maar bij peuter/kleuter plaats. Dochter loopt nog altijd niet. Ja, rond de tafel en langzaam aan de hand maar los wil nog niet lukken. Ze is hypermobiel en hoewel mijn oudste dit ook is, is zij toch echt wel een heel stukje hypermobieler (wat een woord). Je ziet haar af en toe bewegingen maken, het verbaast me soms dat ze niets breekt. Wanneer ze aan de hand loopt, loopt ze heel wiebelig en vooral haar linkervoetje staat helemaal naar buiten. Soms staat ze zo met beide voetjes naar buiten, dat het net een zeemeermin lijkt, alsof ze een staart heeft. Morgen moet ze op poliklinischbezoek komen in het ZKH n.a.v. een ziekenhuisopname van een aantal weken geleden. Hele heftige buikgriep, zal jullie verder de details besparen. De kinderarts wil haar terug zien omdat ze nog niet loopt en haar spraak is ook nog niet super. Zoals hij het zei willen ze kijken of ze "gewoon traag is of dat er iets onderliggends is". Best spannend eigenlijk... Zijn er meer moeders met hypermobiele kinderen? Wat zijn jullie ervaringen?
Hier ook een zoontje wat hypermobiel is. Hij was ook met alles iets trager, hier vooral te maken met onzekerheid. Sommigen gaan en vallen 50x, anderen voelen dat ze veel meer kracht moeten gebruiken in hun gewrichten en worden daar onzeker door. zoontje liep los met 22 maanden. Zet 1 voetje helemaal naar buiten en toevallig gaan we morgen zijn voetjes opmeten voor steunzolen. Zoontje is ook een late prater en krijgt ook logopedie. Geen idee of dat met elkaar verbonden is. Wordt je dochtertje opgevolgd door een fysiotherapeute? De fysiopraktijk waar hij zit geeft ook peuterturnen aan kindjes wat echt super is. Zoon is hierdoor al een stuk zekerder geworden. 1 fysiotherapeute en 4 kindjes en de mama's
Mijn zoon is hypermobiel. Het heeft hem helemaal niet belemmerd in zijn ontwikkeling. Wel heeft hij al jaren steunzolen. Hij is nu 13 en in meerdere onderdelen hypermobiel. Ik ben zelf ook in meerdere delen van mijn lichaam hypermobiel. Mijn zus heeft dit veel erger, bij haar is op latere leeftijd EDS gediagnosticeerd. Zij is zo hypermobiel dat er steeds van alles uit de kom gaat. Dat gaat daarnaast gepaard met andere problemen zoals slechte bloedstolling, slecht herstel van wondjes, dat soort zaken. Nu heeft zij een zoontje van 9 maanden. Daar is ook al vastgesteld dat hij een bindweefsel probleem heeft (wat dus ook de oorzaak is van hypermobiliteit). Hij heeft op dit moment geen achterstand in de ontwikkeling. Hij kruipt en is dit weekend zelf gaan staan. Ik denk dus dat het niet met elkaar te maken hoeft te hebben. Echter, hypermobiliteit is iets dat je in een of meerdere lichaamsdelen kunt hebben. Het schijnt dat best veel mensen hebben die in ieder geval 1 lichaamsdeel hebben waarin ze erg flexibel zijn. Dat hoeft niet te belemmeren. Pas als het je echt belemmert is er sprake van het hypermobiliteitsmobielsyndroom. Daar hebben mijn zoon en ik geen last van. Peuters zijn allemaal nog wat flexibel, dat hoort ook nog bij de leeftijd.Dat maakt het lastiger om te bepalen volgens mij of er sprake is van hypermobiliteit. Bij mijn neefje is dit aan de hand van bloedstollingsproblemen en huidproblemen bepaald dat hij een bindweefsel probleem heeft, echter in hoeverre zich dit zal ontwikkelen. Ik denk dat het goed is dat ze er goed naar zullen kijken. als ze bijvoorbeeld in 1 voetje heel extreem wiebelt kunnen ze daar gelukkig veel in corrigeren. Ik hoop dat ze jullie kunnen helpen en dat ze je dochter kunnen helpen. Veel succes vandaag in het ziekenhuis.
mijn zoon is hypermobiel. hij zou niet voor 27 maanden oud kunnen lopen(dat zei fysio toen hij 8 maanden oud was) maar hij liep wel los met 15 maanden oud, wat gemiddelde leeftijd is. hij heeft wel de normale ontwikkeling maar alles kost hem dus zoveel meer energie omdat hij hypermobiel is. bij schrijven bijvoorbeeld nu is zijn handje sneller moe dan andere kinderen. wat hij eet is daarom heel belangrijk. hij heeft meer energie nodig om goed te kunnen bewegen.
bij mijn zoon vallen alle gewrichten buiten de norm. op leeftijd 2 kon hij zijn hoofd zo veel achteren doen dat zijn achterhoofd zijn rug raakte. heel eng.
Net geprobeerd en dat kan ik ook ikzelf ben ook hypermobiel maar heb er geen last van. Ik ben gewoon heel erg lenig, zoontje ook en hij is daardoor wat onzekerder en gebruikt zijn voetjes verkeerd.
Ja, hier ook een zoon met hms en ik zelf ook. Hij kon echter wel al met 11 maanden lopen, maar is altijd heel onhandig geweest Zo erg dat ik hem het eerste jaar dat hij kon lopen vaak knie en polsbeschermers aandeed omdat hij zich zo erg bezeerde Het is goed dat de arts er naar gaat kijken, want dit klinkt wel heel heftig Sterkte!
Vrijdag komt de fysio ook weer aan huis. In haar eerste levensjaar had ze ook al fysio i.v.m. voorkeurshouding. Ze kon toen niet veel met de hypermobiliteit omdat ze nog zo klein was en het allemaal een beetje vanzelf sterker moet worden ofzo. Maar omdat ze nu bijna 2 wordt, vonden we het wel weer tijd worden dat de fysio weer even kwam kijken. Ben sowieso wel benieuwd wat ze in het ziekenhuis gaan zeggen. Ze heeft ook al vanaf baby af aan last van haar ontlasting. Zit op 4 zakjes Forlax per dag. Ik begreep laatst van iemand dat dit ook typisch is voor kinderen met hypermobiliteit. @Sydneys: Vaak zijn late lopers, snelle praters.
Hier een peuter met hms. Ze liep wel later dan leeftijdsgenootjes, maar met 16 maand was het niet extreem laat. Ze valt wel nog steeds veel meer dan andere kinderen. Praten deed ze juist heel erg vlot, hele zinnen met 2 jaar.
Even een "korte" update n.a.v. het poliklinisch bezoek van dochter aan het Ziekenhuis. Omdat de ontlasting nog altijd drama is, worden de zakjes Forlax wederom omhoog gegooid. We moeten nu opbouwen naar maximaal 6 zakjes per dag. Dat is veel! Maar goed, we willen lekkere koeienvlaaien met regelmaat dus het is niet anders. Ik heb doe-het-zelf-klysma's voor thuis wanneer ze al dagen niet heeft kunnen poepen en hier hinder van ondervindt. Hij had dochter ook willen laten observeren door een fysio van het ziekenhuis maar we hebben voor vrijdag al een afspraak staan met onze eigen fysio. Vraag aan haar is of zij in kaart kan brengen waar dochter zich qua ontwikkeling bevindt. Als ze denken dat ze een soort ontwikkelingsachterstand heeft dan zal ze gezien worden door een neuro-arts. Denken ze dat het allemaal te maken heeft met de hypermobiliteit, zal ze gezien worden door een revalidatie-arts. Deze gaat dan kijken hoe ze het qua motorische ontwikkeling makkelijker kunnen maken voor dochter. Voorlopig staat ze dus wel even onder controle in het ziekenhuis. Dus dat...