drang/kramp gevoel na miskraam. Wat is het?

Discussie in 'Miskraam' gestart door Mallie84, 12 jul 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Mallie84

  Mallie84 Lid

  15 jun 2020
  12
  2
  3
  Vrouw
  Hoi,

  Hoop dat iemand herkent wat ik op het moment meemaak.

  Ik heb vorig weekend een miskraam gehad (missed abortion). Blij dat deze toch zelf op gang is gekomen en dat ik geen medicijnen nodig had. Vruchtje is gestopt met groeien met 5/6 weken, kwam hier achter met 9 weken en de miskraam is zelf pas met 12 weken op gang gekomen. Ik heb dus wel wat weken moeten wachten maar goed ben blij dat het nu maar gebeurd is.

  Mijn vraag nu. Ik hoop dat iemand het herkent want het maakt mij heel onzeker en ik heb geen idee wat mijn lichaam nu aan het doen is. Ben er helemaal depri van!

  Het is nu een week geleden dat de miskraam op gang is gekomen en afgelopen weekend het meeste bloed en stolsels verloren. Op dit moment heb ik om de laten we zeggen 1 a 2 uur een soort van een ontlastingsdrang die gepaard gaat met pijnlijke krampen. Ik ga dan naar het toilet en je hebt wel ontlasting (heel pijnlijk incl krampen) dan ben ik er even vanaf en een tijdje later weer dat gevoel :(

  Ik ga nu op een dag wel tig keer naar het toilet.

  Moet erbij zeggen dat ik dit niet elke dag heb maar sommige dagen. Vandaag is het wel heel erg :(

  Ik heb afgelopen week ook een echo gehad en alles zag er goed uit en mijn baarmoeder is net zo goed als leeg zeiden ze in het ziekenhuis.. Heb ze voor dit 'probleem' ook gebeld en er word gezegd dat dit samentrekkingen kunnen zijn van de baarmoeder zo kort na de miskraam. Maar vind het toch raar allemaal omdat ik geen echte 'weeën' of krampen heb gehad met deze miskraam.

  Dit vervelende 'drang/kramp' gevoel is bij mij begonnen na mijn vroeggeboorte van vorig jaar en treed heel lichtjes op tijdens mijn menstruaties en vooral bij ontlasting maar nu na deze miskraam is de drang en pijn van de krampen erger geworden.

  Sorry van zo een lang verhaal. Ik hoop dat het iemand bekend voorkomt en kan vertellen wat het zou kunnen zijn.

  Op internet/google word meteen gewezen naar een buitenbaarmoederlijke zwangerschap maar dat is het zeker niet!

  Alvast bedankt voor het lezen.
   
 2. zonnetje2015

  zonnetje2015 VIP lid

  13 sep 2014
  7.013
  1.789
  113
  Voor nu zal alles nog wat gevoelig zijn door je mk. Je baarmoeder is toch aan het herstellen. Er kan ook echt nog een restje zitten ook al zegt de echo van niet.

  Ook kan je baarmoeder nu een wat andere ligging hebben en daardoor wat op je darmen drukt.
  Hormonen kunnen bijv voor wat obstipatie zorgen.

  Zou t nog even aankijken en evt je eerste menstruatie afwachten. Als het aanhoudt even met je huisarts overleggen.

  ik moet wel zeggen dat na al m’n miskramen ik de eerste weken iedere keer andere klachten bleef houden tm m’n eerste menstruatie. Die was altijd een stuk pittiger dan normaal. Keren daarna ging t een heel stuk beter.
   
  Mallie84 vindt dit leuk.
 3. Mallie84

  Mallie84 Lid

  15 jun 2020
  12
  2
  3
  Vrouw
  Dank je wel voor je reactie.. Ik hoop dan dat het indd wel weer weg trekt. Het is een heel naar gevoel. Zelfs het gevoel dat mijn miskramen/vroeggeboorte hierdoor komen. Lijkt alsof je lichaam alles er wilt uitgooien, dat gevoel heb je dan.

  obstipatie heb ik juist niet door dit gekke gevoel. ipv normale mensen die misschien 1x per dag een ontlasting hebben heb ik dit wel 3/4 keer per dag..
   

Deel Deze Pagina