Ik ben rond de 7 maanden begonnen met het geven van een korstje brood, en al snel ging dat over in hele boterhammen. Mijn zoontje at heel graag brood. De laatste maanden eet hij niet eens een hele boterham meer tijdens de lunch. Ik zag al wel dat hij de stukjes zonder korstjes eruit pikt, en de rest laat liggen. Nu smeerde mijn vriend laatst zijn brood, en haalde de korstjes eraf... en wat denk je? Hij eet dan zo 3 boterhammen op. Ik heb dat de dag erna ook nog eens geprobeerd, en ja hoor... weer 3 boterhammen in een paar minuten op. Zou dit een fase zijn? Ik ben zo blij dat mijn "slechte eter" weer geniet van zijn eten maar ik wil eigenlijk niet dat hij hier aan went. Vond dat vroeger altijd zo stom als ik moeders hoorde zeggen "hij lust geen korstjes". Heeft iemand hier ervaring mee?
Hoe erg is het als je kindje een tijdje niet geweldig brood eet? Niet erg lijkt me. Het is een fase en die fase kan je verlengen door er in mee te gaan. Ik maak één uitzondering met korstjes: het doorbreken van tanden (en ook dat moet niet te lang duren)
Een tijdje duurt bij ons al 6 maanden, en het is niet alleen brood maar de rest eet ie ook bijna niet. Daarom was ik stiekem dus zo blij dat ie weer goed at. En hij woog met het 18 mnd gesprek bij het cb net 9,3 kg.... niet veel dus... en daardoor twijfel ik ook altijd zo over dit soort dingen. Wat is belangrijker? Een kind leren korstjes eten, of het gewicht van mijn manneke?
Ja ik heb er ook wel ervaring mee. Mijn meisje is nooit vreselijk gek op brood geweest, maar meestal wel 1 1/2 tot 2. Hier kwam ook een paar keer een fase dat ze geen korstjes wil. Wat ik doe: de boterham gewoon smeren met korstjes en al. Ik kijk wat ze ervan opeet en als ik het te lang vind duren gaat de rest weg. Normaal krijgt ze nog een miniontbijtkoekje, dan dus niet, alleen nog melk drinken en naar bed. Een paar dagen eet ze dan alleen het zachte gedeelte van het brood en daarna gaan ook de korstjes er weer in. De korstjes meteen wegdoen, doe ik niet dan laat je denk ik zien, het hoeft ook niet. Door het wel op het bord te laten liggen laat je merken dat het eigenlijk wel de bedoeling is dat het opgegeten wordt.
ik haal altijd de korstjes er nog af, vaak eet ze die gewoon los terwijl ik haar broodjes dus klaar maak ze eet dan lekker makkelijk / snel 2 boterhammen er zijn veel kindjes die de korstjes vaak laten liggen hoor... komt allemaal vanzelf wel.
Layla heeft nooit korstjes opgegeten, wil ze gewoon niet. Ik smeer een boterham, vouw hem dubbel en snjd hem 1x, korstjes zitten er aan, maar ze laat 90% van de korsten gewoon liggen. Tja, ga niet dwingen, komt vast wel goed!
Tjah, hier ook een lichtgewichtje en ik vind het vooral belangrijk dat ze goed eet. Dan maar geen korstjes. Die kun je wel weer over een tijdje introduceren, als het brood eten weer goed gaat.
Ik heb altijd korstjes gegeven. Mijn zoontje heeft wel een fase gehad dat hij ze niet wilde. Nou dat niet. Maar je krijgt geen 2e boterham dan.. En dan op de 1e ook alleen hartig. en de 2e zou zoet op kunnen. het heeft eigenlijk nooit lang geduurd dat hij zijn brood weer normaal at. Moet wel zeggen dat hij met 6,5 maand ook al een hele boterham met korst wegat, dus niet echt een probleempunt. En mijn jochie was op die leeftijd toch wat stevig, dus een dag minder eten was ook geen ramp. Hij had geen honger verder..
hier ook gewoon korstjes. hij moest er eerst niks van weten maar nu eet hij zo ook gewoon op. het gebeurd hier nu andersom, de korsten eet hij wel en de rest laat hij liggen... zal wel een fase zijn. liefsz
Ik doe er niet moeilijk over, ik denk dat een kind pas met 3-4 jaar echt besef heeft dat het geen eten van korstjes iets is wat niet hoort. En al helemaal bij een kindje dat klein is en nog slecht eet, dan ben je inderdaad blij dat ie zijn brood binnenkrijgt.
Ik heb ze er nooit afgehaald. Bij periodes dat hij niet at (fase is net over) at hij helemaal geen brood. Maar ik zou er geen punt van maken. Bij doorkomende kiezen wou hij juist graag een korst, kapje of geroosterd brood!
Lekker belangrijk die korstjes Als je kindje het zonder lekker vind, prima toch? Ik ..als oude muts...eet soms ook niet de korstjes op , bij sommige broden is het gewoon niet te vreten.
wat ik doe is ik haal het bovenste korstje eraf en die geef ik terwijl ik zijn boterham smeer en snij. de andere korsten laat ik eraan zitten. en dan geef ik hem om de beurt een stukje met korst, dan weer 1 zonder etc. de stukjes zonder is echt hap slik weg. hij kauwt dan nauwelijks.
Ik laat de korstjes wel aan het brood zitten maar hier eten ze ze geen van beiden op. Ik heb er eigenlijk nooit een probleem van gemaakt. Dan maar een extra boterham... En het is nou niet zo dat ze korstjes nodig hebben om te leren fluiten...
in het begin at ze altijd haar korsten als eerste op en nu als laatste als ze ze al eet. maar eet ze ze de korsten niet op dan krijgt ze ook geen 2e boterham. ik zie in mijn omgeving/werk teveel dat kinderen de korsten niet eten omdat ze vroeger het niet hoefde .. en de eerste boterham iets hartigs en dan de 2 boterham iets zoets.
M at in haar eerste jaar altijd de korsten, later niet meer. Ik vind het echt helemaal niet boeien. Sterker nog: het is het 'verbrande' gedeelte van het brood en dus niet eens zo gezond. Ik snij de korsten er merendeels af, laat er hier en daar een stukje aan, dat eet ze meestal wel op. En grappig dat ook hier het idee nog heerst dat hartig gezonder is dan zoet. Terwijl hartig juist vaak heel zout, vet en/of heel dood is (en/of uit allerlei ongezonde stoffen bestaat zoals smeerleverworst). Gezond beleg = notenpasta's zonder toevoegingen (geen zout,suiker ed) , avocado, fruit/groenten, beetje boter ed.
Ik weet niet wat wel en niet goed is en wat eventueel nog gezonder is dan iets wat goed is... (of zoiets), onze meid eet toch alleen maar appelstroop op brood..
Noor eet vanaf het begin bruin brood met korstjes. Hier nog niet meegemaakt dat ze perse de korstjes weigert. (wel brood in het algemeen) Ik was zelf vroeger geen broodeter en was al helemaal geen fan van korstjes. Mijn moeder sneed ze er dus ook altijd af. Maar er kwam een periode dat ik ze op 'moest' eten. Ik kan me nog herinneren dat ik kokhalzend aan tafel zat. En toch lust ik nu heel erg graag brood, zo donker mogelijk, MET korstjes! Dus met of zonder, kijk wat je kindje lust.