Dreumes rauwmelkse kaas?

Discussie in 'Voeding' gestart door Chocoladekoekje, 3 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Chocoladekoekje

    Chocoladekoekje VIP lid

    25 mei 2010
    7.799
    43
    48
    Gisteren heeft mijn man op de markt heerlijke boeren graskaas gehaald, maar met rauwe melk dus! Nu weet ik dat ik het op dit moment niet mag eten, maar ik kan nergens vinden vanaf welke leeftijd kinderen rauwe melk mogen hebben. Zou ik deze kaas gewoon aan mijn dochter van 14 maanden kunnen geven?
     
  2. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.229
    7.276
    113
    Vrouw
    Brabant
    Harde rauwmelkse kaas mag wel hoor. Maar zachte rauwmelkse kaas mag niet als je zwanger bent en ik zou het ook niet aan een dreumes/peuter/kleuter geven, net als rauw vlees.
     
  3. Chocoladekoekje

    Chocoladekoekje VIP lid

    25 mei 2010
    7.799
    43
    48
    Waarom mag zachte rauwmelkse kaas niet en harde wel dan? En kan ik die harde (de boeren graskaas dus) wel aan mijn dochter geven?
     
  4. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.229
    7.276
    113
    Vrouw
    Brabant
    Listeria kan niet overleven in harde kaas. Dus jij mag het eten en je dochter ook.
     
  5. Chocoladekoekje

    Chocoladekoekje VIP lid

    25 mei 2010
    7.799
    43
    48
    Oooh super! Dan snijd ik daar zo meteen een stuk af haha! Dank je wel!
     
  6. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Ik weet niet wat de mate van hardheid moet zijn, maar ik zie als harde kaas: parmezaam ed. Dus niet onze gewone hollandsche kaas ...
     
  7. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.229
    7.276
    113
    Vrouw
    Brabant
    Hm dat is ook weer zoiets inderdaad, wat is hard.


    Ik lees dit net op een site:

    Gebruik geen rauwe melk of producten bereid van rauwe melk zoals sommige zachte kazen (bv. Mozarella, Brie, Camembert).

    Onze Hollandse kaas is toch een stuk harder.
     
  8. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.229
    7.276
    113
    Vrouw
    Brabant
    En ik vind dit:

    Alleen bij zachte kaassoorten (kazen die gaan "lopen" als ze rijp c.q. op kamertemparatuur zijn) moet je je afvragen of ze van rauwe (ongepasteuriseerde) melk zijn

    Bron: Kaas en zwangerschap | Smulweb.nl
     
  9. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.229
    7.276
    113
    Vrouw
    Brabant
    En ik vind dit nog:

    Zachte kazen: het gaat hier vooral om kaas van rauwe melk die een rijping heeft ondergaan, waarbij sprake is van schimmelvorming. Voorbeelden van riskante kazen: Brie de Meaux, Camembert au lait Cru, Reblochon fermier en Coulommiers.


    Nederlandse boerenkaas is weliswaar gemaakt van rauwe melk, maar omdat dit een harde kaas is met weinig vocht, kan de listeriabacterie hierin niet overleven of groeien. Kwark, cottage cheese, Hüttenkäse, smeerkaas en kruidensmeerkaas zijn geen schimmelkazen. Ook deze zijn dus veilig.


    Bron: Listeria | Voedingscentrum
     

Deel Deze Pagina