Hallo, We zijn voor ons dochtertje aan het uittesten of ze een fruitallergie of fructose-intollerantie heeft. We moeten van de dietiste het fruit voordat ze het mag eten eerst verhitten in de magnetron. Maar hoelang? Heeft iemand er ervaring mee? Alvast bedankt!
in de magnetron had ik nog nooit van gehoord. ik verhitte het fruit in een pannetje met een klein laagje water. dan zo'n 5 minuten op laag vuur.
Ik heb een appel allergie, en kan alleen maar appels eten die warm zijn geweest, zoals bijv in een appeltaart. Dn zijn de moleculen veranderd en is het allergische stofje verdwenen. Als ik zo een appel wil eten, dan doe ik die met schil 30 sec op 500 watt. Even af laten koelen en dan kan ik die appel wel eten! Ik heb wel eens geprobeerd een appel korter in de magnetron te stoppen, maar dat werkte voor mij niet goed. Misschien is het voor je dochtertje anders. Succes!
Bedankt voor de tip! Ik ben zelf ook allergisch voor appels maar vind ze rauw wel superlekker (als ik het me goed herinner ). Ik ga dit zeker eens proberen.
Zou het gewoon even aan je dietiste vragen, dan weet je zeker dat je het op de manier die zij wil doet.
Ik heb voor m'n zoontje het fruit in het begin gestoomd in de stoomkoker. Geschild, in stukjes snijden en 5 min laten stomen. Voor in de magnetron heb je ook stoommandjes.