We hebben het over het "afdwingen" van het doorslapen bij een baby Als je baby zich uit zichzelf niet meer meldt 's nachts is dat natuurlijk een heel ander verhaal dan een baby (die er nog niet aan toe is, dus nog wel komt voor een nachtvoeding) de nachtvoeding te weigeren om dit zo "af te leren".... Er wordt nergens gezegd dat doorslapen niet MAG, maar wel dat nachtvoedingen normaal zijn, d.w.z. er op die leeftijd nog bij (kunnen!) horen.
precies - ze lag tot ruim 4 maanden in haar wiegje naast me - half oog open, overeind komen, kind pakken, aanleggen en verder tukken... en de rest van de nacht dus half oog open, aanbieden en verder tukken... en toen ze naar haar ledikant ging had ik ook niet heel veel alertheid nodig om haar even op te halen. Heb nachtvoedingen totaal niet als zwaar ervaren. (nu daarentegen is de nacht soms speeltijd - zucht...)
Moeilijk TS . Ik snap dat je gewenning wil voorkomen. Vroeger was het heel normaal om kinderen gewoon snachts niets te geven en ze maar te laten brullen - een paar nachten en dan hielden ze wel op (nogal hard en zielig vinden we tegenwoordig gelukkig) . Ik was eigenlijk wel benieuwd, of je je kindje wakker maakte voor die voeding van 22.30 / 23.00 uur. Want wat ik toch ook vaker hoor in mijn omgeving, is dat kindjes om 19.00 uur eigenlijk al de nacht in gaan - en dan dus die lange ruk maken, maar daardoor dus wél echt midden in de nacht wakker worden. Dat was bij ons zelf ook. Wakker maken had weinig effect, want dan verstoorde je die slaapcyclus en werd ze later tóch gewoon 3 of 4 uur later wakker, wat ze zonder fles om 23.00 uur, ook deed. Het kostte simpelweg wat tijd - en wat rijstebloem bij de jongste, om een goed verzadigd gevoel te geven om de nacht door te komen. Maar het is gewoon érg moeilijk en veel zoeken als ze zo klein zijn. Ik vind het zelf nog steeds het prettigst om je kindje te laten beslissen. Wij gaven dan ook een speentje - accepteerde ze dat echt niet, dan wisten we voldoende... Voor je eigen nachtrust zou je je kindje misschien nog bij jullie op de kamer kunnen nemen als het te vermoeiend wordt.
Onze dochter weigerde met 6maanden de fles om 23uur. Met 7maanden weigerde ze ook de fles van 19uur. Ze werd midden in de nacht wakker en ik dacht altijd honger ... maar ze bleef weigeren ook dus zonder beide flessen. Dronk ze hem toevallig wel (meestal werd ze tussen 3en4 wakker) dronk ze niks als ze wakker werd tussen 7:30 en 8uur. Op een gegeven moment gestopt met aanbieden en haar speen gegeven. Het niet doorslapen is gebleven tot ze 11-12maanden was. Nu gaan de nachten alweer een week of twee prima (tot 4dagen terug) want zodra ze ergens last van heeft (vsrkouden, niet lekker, tandjes, "sprong" noem maar op) is het weer mis. Fles aanbieden heeft nooit steeds geen nut want ze drinkt het gewoon niet .... Ik doe er niks aan, ik laat het zo. Ze gaat echt wel een keer doorslapen. Merk nu dat als we een middagje iets gedaan hebben (speeltuintje, kinderboederdij, lekker klimmen en stoeien enz) dat ze beter slaapt en niet wakker wordt. Alleen is ze dus nu sinds 4dagen weer snot en snotverkouden en zijn de nachten weer een beetje gebroken. Ik vind het zielig om haar te laten huilen tot ze opgeeft.... bij zoon ook nooit gedaan. Ik kan dat dus gewoon echt niet. Ze zullen me echt wel nodig hebben denk ik
Jeetje, wat een gedoe... Als ik dit lees denk ik, maak je het jezelf toch niet zo moeilijk! Kind wakker? Hop aan de borst, zelf half slapend, kind klaar weer terug in bed en verder slapen. Door de borstvoeding maak je ook nog hormonen aan die er voor zorgen dat je sneller in slaapt komt. Echt, dat doorslapen komt wel. Klinkt wellicht wat oneerbiedig, maar die tiet is echt zo makkelijk s'nachts! En die eerste ochtendvoeding om 06.00, waarom een fles? Dus maak er gebruik van tot je kindje er s'nachts geen behoefte meer aan heeft.
En dan vroeg moeder zich af hoe het toch kon dat ze met 4 weken "geen melk" meer had. Want s'nachts voeden mocht niet en ook niet meer dan 4 voedingen per dag... Inderdaad, tegenwoordig weten we gelukkig beter!
Ik ken deze 'training' niet maar bij ons is het ook zo gegaan. Het CB adviseerde de nachtvoeding er af te halen (we moesten haar er steeds voor wakker maken). De laatste voeding van 22.30 uur moesten we ophogen. Ze werd de 1e nachten steeds tussen 4 en 5 uur wakker. We hebben hier niet aan toegegeven wel getroost en evt luier verschoond. Na 30 min viel ze vaak ook weer in slaap. Als het echt honger was geweest viel ze niet weer in slaap denk ik. En na een paar nachten sliep ze door. Ons meisje is nu 5,5 week.
? Je moest haar wakker maken voor de nachtvoeding, maar... ze werd wel wakker tussen 4 en 5 uur? Sorry maar echt...een baby van 5,5 week, en niet "toegeven"? Ik krijg daar een heeeuul eng gevoel bij....Voor een kindje zo jong zijn nachtvoedingen heel erg gezond en heel erg normaal.
Dit is vast een typfoutje! Ik vind ook dat een kindje zelf heel goed weet wat hij nodig heeft. Zeker de eerste 6 maanden moet je nog niet bang zijn voor gewenning. Dat doen ze echt nog niet bewust. Lekker eten, lekker groeien, lekker slapen. En als troost... als ze 13 zijn komen ze vast niet meer voor bv
Ja hier tot een maand of 5 nachtvoeding, toen nog droomvoeding om 23, met 8 maanden slaapt ze pas van 20 tot 8 zonder voeding. Gaf gewoon de tiet, honger of troosttiet of mamahonger.. Ach wat maakt het uit wat het is, als de tiet er was was het goed en konden we na 15 minuutjes weer lekker verder pitten
Nee, nee, nee. Nachtvoedingen zijn fysiologisch dus normaal op deze leeftijd. Met een slaaptraining kun je het vertrouwen dat je kind in je heeft en dus je relatie, beschadigen. Er zijn betere methodes om aan een goeie nachtrust te komen EN aan de behoeften van je kindje te voldoen. bovendien heeft je kindje het suiker dat in de voeding zit, gewoon nog nodig voor zijn brein ontwikkeling. Zie: Borstvoeding.com: kenniscentrum voor borstvoeding, en dan de subtopic: aanverwante topics, onder: samen slapen. Doe ik nu al 1,5 jaar (mijne slaapt nog niet door) en ik ben weleens moe, maar nooit uitgeput (die van mij komt nog minstens 2x/nacht).
Is nu 5,5 week? Hoe oud was ze tijdens die training dan? Weet je wel dat dat ook nog eens erg gevaarlijk kan zijn ivm de bloedsuikerspiegel van zulke jonge baby's? Ben gewoon woest om zulk onzinnig advies. Huilen is de enige manier waarop een baby iets duidelijk kan maken. Reageer je daar niet op en negeer je hongersignalen, tja, dan snoer je letterlijk je kindje de mond . Dan geven ze het op, want ze krijgen toch niks. Terwijl hun lichaam er intussen wel om vraagt en het nodig heeft. Tja....... Finley heeft tot 8 maanden nachtvoeding gehad en Aiden tot 11 maanden. Ik gaf borstvoeding.
Volgens mij kennen jullie mijn kindje niet.... en idd ze is nu 5,5 week oud. En slaapt al 3 weken door. Er was geen training voor nodig hoor! Als onze baby honger heeft gaat ze huilen en houdt ze niet meer op. Dit was niet zo tijdens de nachten. Je kon het meer 'jeuzelen' noemen. Haar geboortegewicht was 4 kg, dus deze baby's hebben vaak een voorsprong. Het advies van snacht's niet meer wakker maken kwam hier al vrij snel. De kraamhulp begon er al over. daarna de VK en uiteindelijk het CB toen ze 2 weken was. We zijn er zelf nog een paar dagen mee doorgegaan, want ik had zoiets het gaat me wel erg snel zo.....En het is ook wel genieten om snachts gezellig een flesje te geven. Maar als je haar er voor wakker moet maken, is het ook zielig! Gelukkig zie ik hier iedere dag weer een erg blije en tevreden meid, die het ontzettend goed doet.
oOH ja en voor de duidelijkheid wij hebben haar dus niet getraind! Ze gaf zelf aan geen nachtvoeding nodig te hebben, door lekker door te slapen. Af en toe werd ze wel eens wakker tussen 4 en 5 en dan verschoonden we haar luier en sliep ze (na wat jengelen) zo weer verder. Dit is een keer of 3 zo geweest. Dus we 'snoeren haar niet de mond' zoals hier boven ergens staat!
Zo'n jonge baby die jengelt pak je eruit en geef je een voeding, klaar. Als ze zelf doorslaapt is het zeker wat anders, maar je zegt zelf dat ze wel jengelt. Jengelen is bij zo'n jonge baby ook reden tot actie! En ja, ik vind het ook een dom en onzinnig advies! Doet mij denken aan de jaren '50 toen men niks wist van baby's en hun natuurlijke ritme en men ze maar liet huilen.