Stoofpeertjes

Discussion in 'Voeding' started by kvinna, Nov 5, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kvinna

    kvinna Niet meer actief

    Mogen kleine kinderen stoofperen? Of liever gezegd: in hoeverre verdampt de alcohol uit de rode wijn waarin ik de peren kook?
     
  2. Duchess

    Duchess VIP lid

    Jan 26, 2006
    11,503
    3
    38
    Eindhoven
    Je kunt het toch ook zonder wijn maken?
     
  3. Superjollie

    Superjollie Fanatiek lid

    Feb 13, 2011
    1,821
    72
    48
    Groningen
    Ik zou het inderdaad zonder alchohol klaarmaken. Alcohol verdampt altijd maar ten dele. Heel veel mensen beseffen ook niet dat bij bijvoorbeeld flamberen er nog heel veel alcohol achterblijft. Bij koken is dat net zo, een gedeelte verdampt, maar lang niet alles.
     
  4. puna

    puna Bekend lid

    Feb 23, 2011
    517
    0
    0
    werkzoekende
    Krimpen
    Vervang het door rode bessensap en dat is net zo lekker, maar wel alcoholvrij :(
     
  5. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Hoeft toch niks bij? Is gewoon zo al lekker zat?
    Wel de tijd ervoor nemen; min. een uur met klein bodempje water (controleren!) laten stoven, dan worden ze rood en zoet.
     
  6. red88

    red88 VIP lid

    Dec 3, 2008
    13,137
    0
    0
    Ik zou ook gewoon wat apart koken in een bodempje water.
    Was hier ook een succes maar nu lust ze ze niet meer haha.
     
  7. robijntje1982

    robijntje1982 Niet meer actief

  8. kvinna

    kvinna Niet meer actief

    Goh, ik wist niet dat het met een beetje water ook lekker werd. Bedankt, dames!

    En Red: gefeliciteerd!
     
  9. Omelet

    Omelet VIP lid

    Nov 14, 2008
    14,874
    2
    0
    Ik kkok ze met water en kaneelstokje, verder geen suiker of drank. Zowel zoon als ik zijn er gek op :D
     
  10. Abri

    Abri VIP lid

    Jun 16, 2010
    12,423
    3
    38
    Hier ook met water en kaneel :)
     
  11. Stefanie78

    Stefanie78 Fanatiek lid

    Jul 7, 2010
    3,744
    1
    36
    Friesland
    Hier gewoon in een beetje water, maar worden stoofpeertjes uit zichzelf rood na 1 uur stoven?? haha weer wat geleerd
     

Share This Page