prei gehakttaart geen spekjes wel overheeeeeerlijk!!!! een springvorm bekleden met bladerdeeg gehakt rul baraden daar de in kleine ringetjes gesneden prei meebakken kerrie poeder erbij daarna in de springvorm doen creme fraiche eroverheen en in de oven supersnel en heel erg lekker!
Preitaart met gedroogde tomaat en kaas Ovengerecht 4 personen, vegetarisch Ingrediënten 750 gram gesneden prei 8 gedroogde tomaten op olie 6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid 150 gram geraspte 30+ kaas 4 eieren ¼ liter slagroom Zout, (versgemalen)peper Bereiding Kook de prei 3 minuten in ruim kokend water; laat de prei goed uitlekken in een vergiet. Snipper de uitgelekte tomaten. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een taartvorm (ca. 24 cm) in. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze, op een met wat bloem bestoven werkblad, uit tot een ronde lap van ca. 27 cm. Bekleed de vorm met het bladerdeeg, prik met een vork enkele gaatjes in de deegbodem en strooi 1/3 van de kaas over de bodem. Klop de eieren los met de room en voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de prei en de stukjes tomaat over het deeg. Schenk het eimengsel over de vulling en bestrijk de deegrand met het eimengsel. Bestrooi met de rest van de kaas. Afwerking Bak de taart, op een rooster in het midden van de oven, in ca. 45 minuten bruin en gaar. Snijd de taart in punten. TIP Lekker met een tomatensalade.
Preiringen laten fruiten in boter. I.p.v. ham gerookte zalm gebruiken, een stuk of 4 eieren en een pot creme fraiche door elkaar kloppen. Peper/zout/dille en de prei/zalm erdoor heen. Heerlijk!