Drukke baby?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Foxter, 26 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Foxter

  Foxter Niet meer actief

  Hallo allemaal,

  Ik ben voor het eerst zwanger, en ik voelde mijn kleintje al vanaf 14 weken. Nu ben ik 22 weken, en ik voel mijn kleine meerdere keren per dag, en 'snachts word ik er soms wakker van :)
  Ik vind het allemaal wel leuk, maar tijdens de echo's zeggen de echoscopisten (heet dat zo?) steeds dat het wel een druktemaker is.

  Is het zo dat het een drukke baby is? Of zegt het vele bewegen van de beeb in de buik niets over het gedrag van de beeb als ze geboren is?

  Groetjes Marijke
   
 2. sylvie1988

  sylvie1988 Actief lid

  23 mrt 2008
  150
  0
  0
  haarlem
  ik voelde het vanaf 17 weeken en voel het nu met 21 weeken ook meerde maalen per dag en echt heel duidelijk en best lang.
  Bij mij zijden ze ook een drukte maker .. maar ik dacht jaja dat zeggen ze vast bij iedereen.
  Veder vraag ik me ook af of dit of dit invloed heeft op het gedrag.
  Wij krijgen trouwnes een jongen
   
 3. ramona0309

  ramona0309 Niet meer actief

  Marijke

  Bij mijn eerste zwangerschap ... ook zo'n stuiterbal...
  Vk moest met de doptone over heel mn buik crossen om het hartje goed te horen, omdat hij elke keer wegzwom... en ze zei altijd .. tjeetje wat heb jij een druk kindje.....

  Nu is dat kindje 19 maanden en crosst hij heel de kamer door...
  Nog steeds een druk (maar lieve) stuiterbal.....


  Kindje nu in mn buik lijkt veel rustiger.... maar wellicht stilte voor de storm?
   
 4. Lelie4

  Lelie4 Actief lid

  10 feb 2008
  182
  0
  0
  Het schijnt niet persee zo te hoeven zijn dat wanneer je baby druk is in de buik hij of zij ook druk is als het geboren is maar dat merk je dan vanzelf! Hier ook een hele drukkerd en we wachten gewoon rustig af wat ze dalijk doet als ze er is :)
   
 5. Foxter

  Foxter Niet meer actief

  Ja iets anders kan je niet doen he, tis afwachten. Maar ik vroeg het me gewoon af.

  @Ramona, wat leuk dat hij echt een beetje een stuiterbal is :D Ik ben benieuwd of onze meid ook echt zo'n druktemaker wordt!
   
 6. Pendrag

  Pendrag VIP lid

  26 jul 2006
  6.458
  0
  0
  Jarissa was tijdens de zwangerschap enorm druk. En als baby juist rustig. Ze is nu nog rustig. Wel enorm actief maar een rustig karakter.
   
 7. Amanthis

  Amanthis Fanatiek lid

  7 aug 2006
  2.015
  0
  0
  Mijn dochter was in de buik enorm druk, ze bewoog constant en ja...zij is dus wel een drukke meid....geen adhd maar gewoon lekker druk!
   
 8. meow

  meow Bekend lid

  21 aug 2008
  998
  0
  16
  docent
  Zuid Holland
  Mn moeder zei dat ik ook een verschrikkelijke druktemaker was in haar buik en als baby was ik rustig (nu nog steeds :) )
   
 9. Chamisa

  Chamisa Actief lid

  7 nov 2007
  111
  0
  0
  schippersvrouw
  Zuid Holland
  Hier ook ervaring met een clown. In de buik een pingpongbal, verstoppen voor de echoscopiste, niet op 3d echo willen verschijnen en er niet uit willen (anderhalve week over tijd). Een ongeleid projectiel, gierende hartkleppen veroorzakend lief druk meisje. En nog steeds een ontzettende clown :D.

  Nu in mijn beschaafde toeter een skippybal. Hartje alleen te horen bij echo (wel leuk hoor, elke controle een echo), knulleke verstopt zich. Dus dat kan nog wat worden. Clown no. 2

  Mijn eerste dochter was juist rustig tijdens de zwangerschap en dat is ze nog steeds. (Maarja, ze zit nog niet in de pubertijd... :rolleyes: )
   
 10. shanice81

  shanice81 Actief lid

  15 mei 2008
  321
  0
  0
  apeldoorn
  :D leuk, hier ook 1 met een druktemakertje in de buik!,.bij de vorige controle zwom hij telkens weg en deze keer schopt hij het apparaatje telken weg,de verloskundige zei ook jee wat een kleine druktemakertje hahah,. en ik voel hem ook continu en dan mij vooral sávonds pesten ;)
   
 11. Devilschase

  Devilschase VIP lid

  1 dec 2007
  16.686
  1.272
  113
  Generaal zonder leger.
  Flevoland
  Ik hoop dat het gedrag hetzelfde blijft, mijn kleine spekje is niet zo ontzettend druk, alleen in de ochtend, snachts valt mee.
   
 12. Sharon20

  Sharon20 Fanatiek lid

  19 feb 2008
  3.363
  0
  0
  essen
  bij mij ook een echte druktemaker, voel hem bijna elk uur wel een paar minuten! ook snachts is hij erg druk. mijn vriend zei toevallig van de week nog dat hij het vreemd vond dat ik er niet wakker van werd, hij ligt snachts echt heel hard te stampen en te bewegen, het lijkt wel of hij aan het koppeltje duiken is.... maar word er gelukkig en gek genoeg niet wakker van! :) hoop dat hij na de bevalling nog een druktemakertje is, net als zijn mama! er mag wel een beetje pit inzittn toch :D
   
 13. lillebi

  lillebi Actief lid

  21 feb 2008
  249
  0
  0
  Ik heb drie dochters en alledrie waren ze behoorlijk aanwezig in de buik en dat zijn ze nog steeds, deze beeb is ook een echte stuiterbal dus ik denk dat zij straks ook een pittig meisje zal worden. ach staat ze haar mannetje tussen de andere meiden hier :D
   
 14. Chamisa

  Chamisa Actief lid

  7 nov 2007
  111
  0
  0
  schippersvrouw
  Zuid Holland
  Ik heb wel eens gehoord dat het ritme van het kind in de baarmoeder ook vaak na de geboorte voort zet. Bij mijn kinderen klopt dit tot op zekere hoogte. Mijn oudste dochter was 's ochtends vroeg ook altijd heel beweeglijk in mijn buik. En de hele nacht rustig. Na de geboorte sliep ze heel snel 's nachts door, maar was wel altijd afgrijslijk vroeg wakker. Zeker tot aan haar 6/7 jaar altijd om 6 uur wakker (ook in het weekeinde :confused: ) 's Nacht slaapt ze nog heel vast. De jongste daarentegen was 's nachts redelijk rustig maar standaard tussen 1 en 2 een stuiterbal. Nog steeds (nu 3 1/2 jaar) is zij rondom deze tijd, varieert met zomer/wintertijd, nog steeds wakker of heel onrustig. Overdag was zij tijdens de zwangerschap heel druk behalve tussen 13 en 16 uur. Nu is zij een flinke druktemaker en kan pas tussen 12/13 en 15/16 pas een beetje rustig zitten.

  Ik denk dat het toch ook een beetje in het kindje zit. Kan voor mij nog leuk worden...mijn beebje houdt zijn voetbalwedstrijden tussen 23 en 4 uur 's nachts

  :rolleyes: :confused: :rolleyes:
   
 15. Mikki77

  Mikki77 VIP lid

  17 nov 2007
  5.698
  0
  36
  Noord-Holland
  Mijn beebje is overdag klaarwakker, want dan voel ik hem bijna ieder uur wel bewegen, vooral als ik stilzit. (Nog) niet echt de hele tijd hard schoppen en trappen, maar ik voel hem wel steeds draaien en schuiven. Ik geniet me helemaal suf van dit gevoel. Gisteren was ik op mijn werk met een paar collega's heel boos aan het praten over een vervelende werk-kwestie, en toen werden er van binnen toch ineens een aantal stoten uitgedeeld... :) Ik zei: zelfs de beeb is boos! Iedereen lachen :)

  Dat bewegen gaat zo door tot een uur of 22.00 's avonds, en dan wordt het rustig tot ongeveer 11.00 de volgende ochtend. Van mij mag hij dit ritme ook na de geboorte wel aanhouden :p
   
 16. roshi

  roshi VIP lid

  8 mei 2006
  6.706
  0
  0
  directie secateresse
  den haag
  dat zeggen de echoscopisten ook over ons kindje... we zien wel of het "buiten" ook een druktemaker is.

  mijn s-moeder heeft trouwens 2 kids de 1 was heel rustig in de buik en blijkt nu ADHD te hebben en de andere (mijn mannetje) was heel druk en is dat nu helemaal niet zo (ja en toe wel maar niet extreem ;) ) denk dus dat het niets zegt over hoe druk het kindje "buiten" is
   
 17. ramona0309

  ramona0309 Niet meer actief

  Tjeetje sinds ik hier neergezet heb dat deze kleine veel rustiger is.... is hij/zij me toch druk bezig.....

  Nu heel de ochtend + middag alweer......
  denk dat ik het dus niet had mogen zeggen en dat de kleine zich aan t bewijzen is......
   
 18. goudlokje

  goudlokje Actief lid

  2 mei 2008
  109
  0
  0
  sales assistent
  hoofddorp
  Mijn zoon was heel rustig in mijn buik Voelde m ook niet heel veel. Af en toe een trapje.
  Maar die is me nu toch een potje aanwezig. :)
  De beeb die nu in me buik zit weet niet van ophouden. Ook al heeft hij/zij niet veel plek meer nu. Gaat me toch tekeer. Van voor naar achter van links naar rechts zeg maar.
  Heb nu met hem/haar afgesproken dat dat dus straks over moet zijn. ;)
   
 19. Chamisa

  Chamisa Actief lid

  7 nov 2007
  111
  0
  0
  schippersvrouw
  Zuid Holland

  Hahahaha :) :) ... stilte voor de storm?
   
 20. moesje83

  moesje83 Bekend lid

  18 apr 2008
  911
  0
  0
  Mijn zoontje was ook heel druk in de buik met trappelen enzo, en dat is hij nu nog steeds echt een bewegelijk ventje :D
   

Deel Deze Pagina