Onze zoon van ruim een maand is vaak erg 'druk'. Ik dacht tot vandaag dat het misschien een sprongetje was, maar het duurt nu al een week. Waar het op neerkomt is dat hij erg vaak druk ademhaalt, veel beweegt met armen en benen (hij 'hijgt' daar dan bij) en maar om zich heen zit te kijken. Hij is dan niet in slaap te krijgen. Het gevolg is dat hij erg weinig slaapt. 's Nachts slaapt hij wel tussen de voedingen door, maar overdag alleen sinds we hem inbakeren. Hij komt gemiddeld op 12 uur slaap per dag en alleen omdat wij echt ons best doen om hem elke keer in slaap te krijgen. Hij lijkt wel niet moe te worden van zichzelf. Het lijkt wel alsof hij het liefst de hele dag wakker is. En die slaapjes overdag lukken ook niet elke keer. Hij werd eerst wel rustig als ik hem op mijn borst hield, maar nu blijft hij ook dan onrustig. Hij kijkt heel veel om zich heen, vaak naar het licht. Nu zou het kunnen zijn dat hij te veel prikkels krijgt, maar dat geloof ik niet. In een drukke kamer of als er bezoek is en er dus gekletst wordt, is hij veel rustiger en hij slaapt daar vaak dwars doorheen. Hij schrikt ook niet van geluiden. Sterker nog, ik heb het idee dat hij sneller slaapt als wij hard praten dan als wij hem alleen in zijn wiegje leggen. Ik houd me wel aan de rust/regelmaat, maar ook dat maakt weinig uit. Overigens ben ik nu de borstvoeding aan het afbouwen en krijgt hij ongeveer 50/50 bv en kv. Bovendien had/heeft hij spruw (lijkt wel over nu). Verder drinkt hij vaak nogal gulzig, met veel boeren als gevolg en soms wat spugen wat dan meekomt. De s-fles helpt wel redelijk, maar soms kreunt hij heel veel en lijkt hij niet te kunnen slapen door boertjes die scheef zitten. Het is ook een hele vrolijke baby, echt een schatje. Huilen doet hij bijna niet, alleen een beetje piepen of zeuren als zijn speen weg is of echt huilen als hij honger heeft. Oja, als ik hem, terwijl hij zo druk is, even in de box leg om te spelen om hem daarna in de kinderwagen of de wieg te leggen om te slapen, dan gaat hij soms wel huilen. Hij blijft dan maar zwaaien met zijn armen en trappelen en het druk ademhalen gaat dan uiteindelijk wel over in zeuren en in huilen. Maar echt krijsen, dat doet hij eigenlijk niet. Goed, wat ik me dus eigenlijk afvraag is wat dat drukke gedrag kan zijn. Hij is duidelijk erg geinteresseerd in de wereld en nogal enthousiast (is denk ik erfelijk belast), maar soms denk ik: haal gewoon even diep adem, doe eens rustig. Helemaal omdat ie tussendoor wel zit te gapen... Maar slapen ho maar! Nu denk ik trouwens ook dat hij misschien minder slaap nodig heeft dan een gemiddelde baby. (Alleen een beetje jammer dat ik iemand ben die mijn slaap wel heel hard nodig heeft.) (Zou het zo kunnen zijn dat dat drukke gedoe een teken van vermoeidheid is? Probleem is alleen dat hij als hij zo druk is vaak niet kan slapen, ook niet ingebakerd...)
Lindangel, heel erg herkenbaar... mijn kleine is nu bijna 2 maanden en slaapt overdag ook nauwelijks! Ik ga even hier meelezen...
Is hij/zij ook druk? Ik ben nog even vergeten te vertellen dat mijn zoontje ook al behoorlijk sterk is. Hij kan zijn hoofd al aardig optillen. Als ik hem op mijn schouder heb,houdt hij zich vanaf zijn middel omhoog. Laatst lag hij bij mijn vriend op schoot en kwam hij zelf omhoog (met zijn hoofd en romp alsof hij wilde gaan zitten). Hij overstrekt zich ook soms, maar niet tijdens het huilen, maar tijdens het 'drukdoen'. Hij eet ook voldoende en groeit hard. Misschien heeft dat er allemaal wat mee te maken?
hier precies het zelfde druk , niet willen slapen . continue met zn armen en beentjes zwaaien en trappen! maar wat het kan zijn geen idee hij heb het vanaf de geboorte al en nu nog!
Ik denk dat je moet stoppen met hem in slaap proberen te krijgen. Baby's moet leren om zelf in slaap te vallen. Mijn zoontje is ook vanaf de geboorte erg druk en kon in het begin niet goed in slaap vallen daardoor. Ook had hij erg veel last van buikkrampjes. Maar we hebben hem altijd als hij ging gapen na zijn fles weer op bed gelegd, dan moest hij even een kwartier huilen, in het begin zelfs soms een half uur, maar dan sliep hij wel in daarna. Hij heeft dus geleerd om zelf in slaap te vallen. Ook als hij wakker werd, lieten we hem gewoon liggen als hij niet erg ging huilen. Nu kan hij wakker worden tijdens zijn slaapje, maar ook zelf weer in slaap vallen, zonder te huilen. Het is in het begin even moeilijk, maar uiteindelijk wel beter voor hem en voor je eigen (nacht)rust! Het niet kunnen slapen kan heel goed oververmoeidheid zijn. Daarom moet je op bed leggen voordat hij te moe is en hem er niet steeds uithalen als hij wakker blijft (ik zeg niet dat je dat doet). Hier zien we dat hij moe wordt als hij in zijn oogjes wrijft of een paar keer gaapt of een beetje gaat jengelen. Tegen de buikkrampjes gebruiken we Cinababy, werkt perfect! Hij heeft er geen last meer van.
Manon, laten huilen is hier geen optie.. heb het een keer geprobeerd maar na een uur ofzo hield die niet op.. met als resultaat, mama over de zeik, kleine over de zeik en geen slaperd! Mijn kleine is ook absoluut niet lastig ofzo, hij is gewoon heel druk en wat de TS ook al zei.. ook extreem sterk in zijn nekje en ook hij komt nu al omhoog omte willen gaan zitten. Hij wil ook absoluut niet plat liggen maar wil altijd zitten of zelfs al 'springen' op zijn voetjes...
Dus ja lindangel hier ook een superdruk kindje.. die ook extreem snel groeit (vooral in de lengte, maar ook in gewicht) hij loopt ook op de bovenste lijn..
als hij hijgt(zo noem ik t ook bij amy-lynn)is dat dan vaak na een voeding? ik was bij de kinderarts en heb toen hem gelijk dat hijgen voorgelegt hij interpeteerde dat als t volgende: na de fles zit haar buikje erg vol en dan kan ze niet goed door ademen en gaat daardoor kort hijgerig ademen.(het zit alsware beetje in de weg)mijn dochter huilt ook niet veel en tijdens dat hijgen kijkt ze erg om haar heen en maakt een klein rond mondje. ook spuugde ze wel wat dus voeding iets ingedikt. vaak na goed boeren of de hik gaat t hijgen over en kan ze wel huilen en wil ze ook een speentje(tijdens hijgen wil ze geen speentje steekt haar tongetje uit haar mond) het is een milde vorm van reflux legde hij uit. ik baker haar ook in maar alleen savonds en snachts.dan maait ze ook niet zo om zich heen. nou succes en ik lees ook nog ff mee. mirell
Mmm... Dit klinkt heel logisch, Manon, maar onze zoon geeft heel vaak geen signalen af dat hij moe is. Hij gaapt vaak juist al hij uit bed komt en in zijn oogjes wrijven doet hij nooit. Daar komt bij dat ik nog bv geef en elke keer als hij enigszins begint te huilen (als ie in bed ligt) beginnen mijn borsten te lekken. Daarom vind ik het heel moeilijk hem te laten liggen. Bovendien komt het heel vaak voor dat als ik hem dan oppak hij een boertje laat en vervolgens wel slaapt. En dat boertje gaat er blijkbaar liggend niet uit, dus dan moet ik hem toch oppakken. Ik weet het, smoesjes... Maar ik kan het gewoon nog even niet over mijn hart verkrijgen om hem te laten huilen. (Niet dat ie snel huilt, maar goed.) Bovendien heb ik begrepen dat je een pasgeborene niet kan verwennen, dus dat speelt ook mee. Trouwens, als ik hem wegleg, valt hij soms wel in slaap (bijvoorbeeld in de kinderwagen), maar dan is ie ook snel weer wakker. Hij lijkt dus gewoon niet moe. Ook als ik hem dan laat liggen valt hij niet meer in slaap. Misschien speelt ook wel mee dat hij om de drie uur een fles krijgt, dus veel tijd om te slapen heeft hij niet altijd. Oja, krampjes heeft hij eigenlijk niet. Cinababy hebben we wel in huis, maar dus niet gebruikt.
Mirell, ik heb niet het idee dat hij vooral hijgt na de fles. Volgens mij niet. En hij wil dan vaak juist wel de speen. Ik weet ook niet of hijgen het goede woord is, want hij ademt vaak wel door zijn neus, maar gewoon heel snel, alsof hij hijgt. Ik heb bij hem ook nog eerder het idee dat hij juist honger heeft, niet dat hij vol zit. Soms als ik hem nog wat eten geef, houdt hij ook op namelijk. Maar ik zal er eens op letten of het iets met de voeding te maken heeft (vlak ervoor of juist erna).
Hij heeft net, na de laatste fles, gespuugd en gehijgd. Maar ja, voor de fles zat hij op bijna dezelfde manier te hijgen. Nu ligt hij ingebakerd in de kinderwagen (kap open en hyrofielluier erover zodat het donker is) en is na een half uur wakker (wel gapen, niet druk, niet huilen) met een speentje in slaap gevallen. Een half uur later weer wakker geworden, huilen, uiteindelijk toch opgepakt en toen liet hij een boertje, en was weer rustig. Dus maar weer teruggelegd, maar echt slapen doet hij niet, ook al ligt hij wel stil... (Hierdoor ga ik dus denken dat hij niet moe is. Als je mij in bed legt als ik moe ben, val ik direct in slaap en ga ik niet stil naar het plafond liggen kijken, wat hij doet...) Als hij 's ochtends wakker wordt is hij vaak na de ochtendvoeding nogal aan het kreunen en uitrekken. Ook kan hij dan nogal trappelen en zwaaien met zijn armen. Van slapen komt dan vaak niets meer. Ik heb toen straks toch maar even zijn buikje gevoeld en dat leek wat gespannen. Het zouden dus krampjes kunnen zijn en ik ben dus maar begonnen met cinababy. Baadt het niet dan schaadt het niet...
onze dochter sliep op een gegeven moment ook nauwelijks meer overdag. Gevolg een visieuse circel, nauwelijks slapen, slecht fles drinken etc. Zie topic huilen tijdens de fles wie heeft er tips. Ze was ook altijd erg druk en wakker. Overstrekken is bekend verhaal, uiteindelijk ben ik met haar naar de osteopaat geweest en binnen 48 uur hadden we een meisje dat de rust haar zelve was. Dus maw misschien is een bezoek aan de osteopaat wel iets, baat het niet schaadt het niet, ben net van de week met mijn 2 wkeen oude zoon geweest, die had erge krampjes, overstrekken en heel veel onrust. Krampjes zijn nu weg en overstrekken en de spanningen in zijn lijfje zijn veel minder, we moeten over 2 weken nog een keer terug.
Hoi, ik herken wel een heleboel, Thirza had dat allemaal ook. Zij had met een week of 3-4 extreme krampjes. Ik heb toen de voeding aangepakt, (ook bij mij begint de melk al te stromen als ik Thirza maar hoor huilen). Het eerste gedeelte kolf ik af, zodat ze niet zo snel hoeft te drinken: ik hoorde haar vaak ontzettend klokken om alle melk maar weg te krijgen. Bovendien veroorzaakt juist die eerste melk veel krampjes, omdat de dunnen voormelk laxerend werkt. Halverwege het voeden ga ik even verschonen en heeft Thirza zodoende de kans om even te kunnen boeren. Ze kon maar heel slecht boeren en behalve dus halverwege de voeding te laten boeren, geef ik haar voor elke voeding aan Infacol, een middeltje dat de lucht klustert, waardoor ze beter kan boeren. En ik leg haar op haar zij te slapen, omdat ze dan tenminste zelf kan boeren (meestal althans) als ze in bed ligt. OP haar rug krijgt ze de boer niet weg en was het hier dus ook na een kwartier of half uur alweer wakker. Ook Thirza gaf overigens geen echte signalen van vermoeidheid af... gapen doet ze de hele dag door, niet specifiek als ze moe is. En verder dus geen gepruts aan oortjes, rooie wangetjes of wat ook. Sinds ik dat dus doe, kan ik haar wel gewoon in bed leggen, dat ze zelf inslaapt en ook weer in slaap valt als ze tijdens een slaapje even wakker wordt. 's Nachts hoor ik haar wel eens wakker worden, dan hoor ik regelmatig even een boertje en dan valt ze weer in slaap. Soms krijgt ze dat boertje ook op haar zij niet weg en is het huilen. Als ik haar dan oppak, komt het zeker de helft van de keren een boer en kan ik haar, na even troosten, zo weer terugleggen. Misschien dat dit voor jou dus ook werkt,