Drukke dochter

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door demidepemi6, 4 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. demidepemi6

  demidepemi6 Actief lid

  13 jan 2011
  160
  0
  0
  NULL
  NULL
  Mijn meisje nu 10jr is een erg drukke dame. Ook op school krijg ik te horen dat haar concentratie slecht is...

  Met rekenen heeft ze problemen. Ze snapt het niet. En huiswerk maken is een drama. Ik wil haar zo graag helpen. En mijn gevoel zegt er is iets. Ze is vorig jaar op school getest. En zou normaal moeten mee kunnen. Maar dat is dus nidt zo.... ze is zo snel afgeleiden haar concentratie is 0 en ze is heel druk. Wel is ze heel sociaal.

  Wie heeft ervaring en herkent dit? Wat kan ik doen om haar te helpen?
   
 2. twinkle star

  twinkle star Niet meer actief

  Heb je haar ook laten testen op ADHD?
   
 3. Lexie74

  Lexie74 VIP lid

  14 sep 2006
  9.271
  156
  63
  Vrouw
  loonadministratrice
  nop
  psies klinkt als een gemiddelde adhd-er
   
 4. fayenne

  fayenne Bekend lid

  3 sep 2013
  935
  0
  0
  NULL
  Waarom meteen ADHD ? Ik ben meer van elk kind is anders de ene drukker dan de ander.
  Sommige kunnen goed mee op school andere minder en dan moet de juf daar op inspringen.
  Als ze vooral leer problemen heeft maar thuis geen extreem afwijkend gedrag vertoond zou ik vragen of ze geen aangepast lesstof kan krijgen als het echt alleen rekenen is waar ze problemen mee heeft.
  Misschien heeft ze discalculatie ? Iets wat veel over het hoofd wordt gezien .
   
 5. bonnie1

  bonnie1 VIP lid

  19 jul 2008
  7.308
  1.728
  113
  Omdat ze lijkt op een adhd'er. Ze is ook thuis druk zegt ts. Als ze door haar concentratieprobleem niet goed mee kan, terwijl getest is dat dat wel zou moeten kunnen, dan is er dus wel iets aan de hand. En daar moet je iets mee.
   
 6. fayenne

  fayenne Bekend lid

  3 sep 2013
  935
  0
  0
  NULL
  Tuurlijk moet er iets gedaan worden maar er kunnen 101 redenen zijn voor haar drukke gedrag en niet goed mee kunnen.
  Ik vind het nogal wat om maar meteen te roepen dat een kind dan ADHD heeft.
   
 7. twinkle star

  twinkle star Niet meer actief

  Ik zeg niet dat ze ADHD heeft, ik vroeg of ze hier al op getest is. Niet omdat ik denk druk? Dan moet het ADHD zijn, maar omdat ik het herken.

  Als de dochter van ts getest is en de lesstof aan zou kunnen en dit niet lukt, lijkt me aangepaste lesstof niet echt de oplossing.
   
 8. Allistair

  Allistair Bekend lid

  8 jun 2010
  979
  0
  0
  Hoe is haar concentratie bij de andere vakken? In welke groep zit ze?

  Aanpassing van lesstof is zeker een hele goede optie. Het kan namelijk zo zijn dat ze niet geconcentreerd is omdat ze toch wel "weet" dat de huidige lesstof momenteel nog net even wat te hoog gegrepen is. En als je al heel lang op je tenen moet lopen, dan moet je wel van hele goede huize komen om dan geconcentreerd te blijven. Soms is één stapje terug al voldoende om een heel ander kind te krijgen.

  Dat ze getest is en het niveau aan zou moeten kunnen, zegt mij helemaal niks. Als ik een tractor moet besturen en men weet dat ik dat zou moeten kunnen, wil dat nog niet zeggen dat ik dat ook kan. Als men mij niet eerst vertelt wat ik moet doen, dan zal het ook niet lukken. En dan kan je me keer op keer in die tractor zetten en dan steeds blijven benoemen hoe ik achteruit en vooruit moet rijden......maar als je me niet eerst vertelt hoe dat ding gestart wordt, dan zal ik niet voor- en niet achteruit rijden. Met andere woorden, jouw dochter heeft de potentie om dit niveau aan te kunnen, maar heeft nog niet de juiste handvatten gekregen. En dan kan een lesstofaanpassing een hele goede manier zijn om haar weer op het goede spoor te zetten.

  Wat zegt haar leerkracht hierover trouwens?
   
 9. Hilly1980

  Hilly1980 VIP lid

  23 jun 2014
  7.299
  2
  38
  Mijn stiefzoon (nu 13) is ook erg beweeglijk en druk, maar zeker geen ADHD. Wat bij hem hielp waren twee dingen:

  1. Afspraak met juf of meester dat hij na het afronden van een opdracht even een rondje om het schoolplein mocht rennen. Dan kon hij zn energie kwijt.

  2. Biofeedback-therapie. Hierbij werd zijn hartslag gemeten, terwijl er op het scherm een luchtballon te zien was. Om de luchtballon te laten stijgen moest hij ontspannen. Daarbij legde de therapeut uit hoe je dat doet. Hierdoor leerde hij zelf te voelen wat ontspannen is en dat hij dat zelf kan beinvloeden. Hij zat in overgang van groep 7 naar groep 8 toen we dit gedaan hebben, met name omdat het 'ff een rondje rennen' op de middelbare natuurlijk niet meer gaat.

  Misschien heb je er iets aan. Succes!
   
 10. Hilly1980

  Hilly1980 VIP lid

  23 jun 2014
  7.299
  2
  38
  PS er waren overigens tig mensen die supersnel het stickertje ADHD op hem hadden willen plakken. Terwijl hij gewoon erg veel energie heeft en blijkbaar moest leren om te ontspannen. Toch fijn dat het dan zonder medicatie gelukt is, vinden wij.
   
 11. bosi333

  bosi333 VIP lid

  1 aug 2006
  35.978
  5.372
  113
  Goed om te lezen...

  Ik geloof niet in ADHD ( sorry...als ik mensen nu beledig) maar wel in een andere aanpak voor kinderen met meer energie.

  Onze zoon is niet druk in gedrag met wel in activiteiten...hij kan makkelijk van 7 uur in de ochtend tot 21.30 actief zijn...zonder moe te worden.

  Hij is nog maar 4 dus echt concentreren in de klas hoeft nog niet...maar als dat zover is zal ik aan jou aanpak denken. :)
   
 12. demidepemi6

  demidepemi6 Actief lid

  13 jan 2011
  160
  0
  0
  NULL
  NULL
  bedankt allemaal voor jullie reacties!!!

  Natuurlijk is ze niet alleen maar druk..

  Ze is vanaf baby al erg onrustig
  ze kan zich totaal niet concentreren
  heeft een paar tics
  regelmatig buikpijn met diarree of misselijk
  ze is ook erg sociaal
  heel gevoelig
  kan niet stilzitten altijd bewegen met handen en of voeten

  maakt niks af
  kon als kind niet zelf spelen riep de hele dag tot ongeveer een jaar geleden de hele dag mama mama mama

  is vaak in dromenland (ook op school)

  Maar boeven alles is ze superlief.. En dat ze druk is...ik ken haar niet anders..natuurlijk is het wel eens "lastig" maar ze is zoals ze is...

  Maar nu merk ik dat ze er zelf last van krijgt.. en dan is niet de bedoeling
   
 13. duikster

  duikster VIP lid

  13 nov 2005
  5.714
  73
  48
  Demidepemi: als je je zorgen maakt omdat ze niet lekker in haar vel zit raad ik je toch aan het verder te laten onderzoekn. Of ze wel of geen adhd heeft kan niemand vanaf hier zeggen echter het lijstje dat je opschrijft kan hier wel aanwijzingen voor geven. Bij meisjes uit adhd zich wat vake ook in afwezigheid en dromerigheid bijvoorbeeld. En als ze het wel heeft kan ze gheolpen worden met training/ondersteuning. Je kunt kijken naar biofeedback wat daar goede resultaten mee heeft. Bij een psycholoog zal er mogelijk meer aan taakconcentratietraining gedaan worden en evt. Kan een arts medicatie geven.
  Ook binnen de wereld van de psychologie wordt de biofeedback bv als een waardevolle aanvulling ensoms vervanging gezien van bv medicatie. Echter om goed vast te kunnen stellen wat er gebeurd is een goede algehele anamnese nodig van vroeger tot huidig gedrag en schoolresultaten.
   

Deel Deze Pagina