Even een vraagje, want ik weet het niet precies meer. We kregen de oproep voor de jongste voor de BMR en DTP prik. Maar ik kon mij niet meer van de oudste herinneren dat ze die tegelijk kregen? Is dat al langer zo?
Klopt, dat was vroeger ook al zo. Mijn moeder vond 2 tegelijk teveel, dus ik mocht een jaar later weer opdraven. 1) ik moest 2x voor een prik, het is niet mijn hobby, dus in dat opzicht had ik ze liever tegelijkertijd gehad 2) vroeger stond je in een lange rij te wachten en kreeg je zo de prikken tegelijkertijd toegediend, ik schaamde me toen kapot dat ik er maar 1 kreeg, voelde me t.o.v. mijn klasgenoten die er ook stonden echt een watje En nu ik even nadenk, bij mijn kinderen stonden ze ook gewoon in de rij (bij de jongste iets minder i.v.m. coronaregels) zij hebben ze dus wel tegelijkertijd gehad
Dat is toch de cola-sinasprik? Die kreeg mijn oudste uit 2006 ook tegelijk. En ikzelf 30+ jaar geleden ook al volgens mij.
Dat is die vaccinatie waarbij die ene aangepast is met nu (nouja we zijn alweer even verder) ook een W variant. Die W kreeg mn dochter toen niet omdat ze met oude voorraad nog bezig waren. Later heeft ze alsnog W gekregen maar op eigen kosten bij de huisarts. Wilde die nieuwe ook liever niet tegelijk met een BMR. Vond BMR al heftig zat voor zo'n ukkie, met die oude er nog bij was dat wel t matje even. Bij de kleine man laten we er dan ook tijd tussen, desnoods op eigen kosten dat boeit me niet.
Ik ook. En mijn dochter heeft heftig gereageerd op de BMR. Wij volgen een alternatief schema. Voor DTP is ze 10 jaar beschermd, dus met 11 jaar krijgt ze deze. BMR bekijk ik tegen die tijd. Ze moet goed fit zijn, geen vakanties in de planning of andere belangrijke dingen.
Toen ze klein waren heb ik ook nooit 2 prikken tegelijk gedaan. De dubbele prikken gingen we 2x voor. Maar ik twijfel of dat met 9 jaar nog een probleem is? (Of beter gezegd: of wij dat een probleem vinden)
Op eigen kosten hoeft niet hoor. Hier staat een aantekening met ons alternatief schema in het dossier bij consultatiebureau. Ik ben pas na 1ste jaar gestart, dat scheelt 1 dktp prik. Pneumococcen niet gedaan. BMR en meningokokken wel. Maar alle vaccinatie dus met 2 maanden er tussen. 12 maanden - dktp (+hep b en hib) 14 maanden - dktp (+hep b en hib) 16 maanden - bmr 18 maanden - meningokokken 20 maanden - dktp (+hep b en hib)
Oh ik heb t over de eerste keer dat die BMR komt, ik heb nog geen 9 jarige...daar moet ik nog 4 jaar geduld voor hebben.
Mijn dochter heeft deze prikken toevallig vorige week gehaald. in eerste instantie vond ik 2 prikken tegelijk ook wel veel maar uiteindelijk toch beide prikken tegelijk gehaald en ze heeft op de prikplek van de BMR een warme rode plek gehad, daar heeft ze 1 dag "last" van gehad en verder niets. dus eigenlijk wel blij dat ik ze niet apart van elkaar heb laten zetten.
Die men dan weer wel omdat ze de oude had gehad, dus die was "extra" omdat ik die W een beetje te tricky vond. Ik neem die indeling van jou wel over, vind ik er iets beter uit zien.
Ja, dat snapte ik op die leeftijd deden wij het dus apart. De DKTP niet gelijk met de pneu en de BMR niet gelijk met de meningokokken prik. Hier kregen ze dus nooit in 2 armen een prik. Maar een baby of peuter is wel anders dan een 9 jarige....lastig.
Ik heb er maar een gehad toen ik 9 was, kon later dus terug voor de andere…vond dat eigenlijk echt niet tof, want was redelijk getraumatiseerd door die ene op 9-jarige leeftijd en op wat latere leeftijd een allergietest… Maar goed, ik vond toen ik zwanger wilde worden de BMR toch wel noodzakelijk, dus met 26 alsnog gehaald…
Dit ook ja, en hier gaven beide kinderen aan dat de ene prik (weet niet meer welke) dat die direct zeer deed en daar hadden ze last van, volgende dag was dat over en hadden ze wat last van de andere arm. Oudste was ik ook blij van dat het in 1x gepiept was, weet niet of ik die een paar maanden later (of een jaar later) met gemak die kant op gekregen had.
@Felice: Hier beide kinderen niet. Jongste heeft nu de uitnodiging voor HPV liggen ivm die aangepaste leeftijd…we wachten nog maar even.