Groente bewaren? Help:D

Discussie in 'De lounge' gestart door Bubblez, 23 jun 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Gisteren op de markt groente gekocht en het valt me altijd op dat dit na een dag of 2 wel op begint te raken.. Dus ik dacht, dan ga ik het inmaken, maar op het internet lees ik dingen over azijn en water en blabla..

    Kun je ze niet ff snel koken, in een schoon potje, op de kop en aflaten koelen?

    Iemand die mij hier kan helpen?:D
     
  2. Mirtje87

    Mirtje87 Bekend lid

    1 apr 2013
    638
    0
    16
    Vrouw
    Invriezen?
     
  3. Scarabee

    Scarabee VIP lid

    12 dec 2010
    6.482
    1
    38
    n.v.t.
    Ik heb altijd geleerd dat je verse groentes niet langer dan 2 max. 3 dagen in de koelkast kunt bewaren.

    Ik zou idd kijken wat je kunt invriezen van het vers-spul. Vaak wel eerst even blancheren.
     
  4. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Onze vriezer ligt nogal vol met vlees dus wou het in potjes doen..

    Ik heb ze nu eerst kort gekookt, de groente warm in de pot, het warme water erbij tot de rand. Deksel erop en dan op de kop aflaten koelen.

    Hoop dat het werkt:D
     
  5. Scarabee

    Scarabee VIP lid

    12 dec 2010
    6.482
    1
    38
    n.v.t.
    Hahah ben benieuwd!
    Heb je er ook azijn of citroensap bij gedaan of alleen water ?
     
  6. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Nee alleen water..

    Zo kook ik m'n stoofperen ook wel met wat wijn en die kook ik gaar..
    M'n schoonmoeder zei dat het kon:p dus ik gok het erop:p
     
  7. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Hoe lang wil je ze bewaren?
     
  8. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Alleen deze week, eet ze deze week op..
    Maar de bonen werden nu al roestig en de snijbonen ook dus heb ze snel ingemaakt.
     
  9. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.734
    7.501
    113
    Vrouw
    Ik dacht ergens gelezen te hebben (voedingscentrum??) Dat groente in potten doen (wecken) afgeraden werd ivm botulisme?
    Botulisme schijnt te ontstaan als er geen lucht bij komt en is gevaarlijk. Je kan dit ongedaan maken door de groente lang te koken. Maar ja, dan zijn alle voedingsstoffen ook meteen weg.
    Maar wegzetten met alleen water zal iig niet gaan werken. Volgens mij moet er sowieso iets van zuur of zout bij.
     
  10. Gijsje

    Gijsje Fanatiek lid

    29 okt 2008
    3.862
    0
    0
    Brabandse Land
    Geloof niet dat het een succes word,een pot gekookte bonen een week in water en dan eten... Hopelijk heb ik het mis maar van het idee word ik niet vrolijk.
     
  11. Mimime

    Mimime Niet meer actief

    De ventismart dozen van tupperware. Verse groenten blijven echt zoveel langer vers, vind ik ideaal!
     
  12. FB1984

    FB1984 VIP lid

    17 jul 2010
    7.586
    0
    36
    Zuid-Holland
    Hier blijft de groente vd markt juist veel langer mooi houdbaar
    ruim een week....

    Als ik twijfel dan doe ik t even koken, afkoelen en invriezen!
    Ideaal
     
  13. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.228
    7.276
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik bewaar alle verse groente in de groentela van de koelkast en dat blijft meestal gewoon een week goed. Inmaken met alleen water klinkt niet echt lekker...
     

Deel Deze Pagina