https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1195176/tom-kha-kai Dit recept is echt super super lekker! alsof je in een restaurant eet.... er komen echter mensen eten die (eigenlijk net als wij) zo min mogelijk vlees willen eten... ik wil de kip dus graag vervangen voor vis. ik denk garnalen dan... de kippenbouillon vind ik dan weer niet zo'n ramp. kan dit zomaar? en zo nee: wat moet ik aan het recept aanpassen? en zoja: welke garnalen kan ik dan het beste nemen? ga altijd naar de albert heijn..
Tom Kha Kai zal dan geen Tom Kha Kai meer heten. Kai staat namelijk voor de kip Het is echt my all time favorite meal from overseas. Zooooo lekker!! Ik denk zelf dat het ook heel erg goed samen zal gaan met grote gamba's ipv. kip.
Dank je wel! Het is zooo lekker he! Ik heb zelf alleen een gruwelijke hekel aan gamba's pellen... ik hoop dat geheel gepelde garnalen bij de albert heijn dan kan kopen uit de vriezer.. niet die kleine roze garnaaltjes denk je? O en mochten jullie suggesties hebben voor het hoofdgerecht. Ik dacht eigenlijk aan vegetarische bami en dan wat gerechtjes bij de toko halen (kant en klaar).... maar vegetarische bami... een lekker recept misschien?
Ik eet geen vis, maar ik maak elke week Tom kha kai soep onze favoriet. Ik maak hem soms wel eens zonder kip, ik mis dat niet altijd. En mijn man gooit er dan garnalen in, van die grotere uit de vriezer. Die bakt ie eerst wel paar minuten. Geen idee of dat dus smaakt, maar wat hem betreft kan het
Grote garnalen kan prima, maar dan zou ik wel de naam van de soep veranderen (zoals @hummeltje5 zegt) . (Volgens mij wordt het dan tom kha kung.) En ik zou ze zeker geen 25 minuten mee laten pruttelen, maar hooguit die laatste 5 minuutjes meewarmen. Afhankelijk natuurlijk van welke garnalen je doet. Oh en wat de man van @M061987 doet, de garnalen eerst even bakken, kan natuurlijk ook.
Qua smaak in dit geval niet zo heel veel, denk ik. Maar bij bakken kan je wel beter zien of ze gaar zijn. In een soep zitten ze natuurlijk wat meer verstopt, zeker met de kokosmelk. Ik denk dat je in dit geval gewoon moet doen wat je het fijnste vindt.
Kleine roze garnaaltjes zou niet mijn voorkeur zijn/hebben icm. de rest van de ingrediënten. Op zich zou het wel moeten kunnen denk ik, maar denk dat gamba's beter erbij passen. Een bakken zou ik ook doen. Maar vooral ook omdat de aroma's/smaak dan beter tot z'n recht komen/komt. Bovendien vind ik zelf dat als je een warm gerecht eet, dan ook wel alle ingrediënten warm moeten zijn.
Ja maar geen recept als je Googled wat overeenkomt met het recept op de ah site… klopt dat het wel genoemd wordt… Gek hè?!