tom kha kai met vis maken?

Discussie in 'De lounge' gestart door bunchy, 25 nov 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.432
    483
    83
    https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1195176/tom-kha-kai

    Dit recept is echt super super lekker!
    alsof je in een restaurant eet....

    er komen echter mensen eten die (eigenlijk net als wij) zo min mogelijk vlees willen eten...
    ik wil de kip dus graag vervangen voor vis. ik denk garnalen dan...
    de kippenbouillon vind ik dan weer niet zo'n ramp.
    kan dit zomaar? en zo nee: wat moet ik aan het recept aanpassen?
    en zoja: welke garnalen kan ik dan het beste nemen? ga altijd naar de albert heijn..
     
  2. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.598
    13.151
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Tom Kha Kai zal dan geen Tom Kha Kai meer heten. Kai staat namelijk voor de kip ;)

    Het is echt my all time favorite meal from overseas. Zooooo lekker!!

    Ik denk zelf dat het ook heel erg goed samen zal gaan met grote gamba's ipv. kip.
     
    Adje vindt dit leuk.
  3. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.432
    483
    83
    Dank je wel! Het is zooo lekker he!

    Ik heb zelf alleen een gruwelijke hekel aan gamba's pellen...
    ik hoop dat geheel gepelde garnalen bij de albert heijn dan kan kopen uit de vriezer..
    niet die kleine roze garnaaltjes denk je?

    O en mochten jullie suggesties hebben voor het hoofdgerecht.
    Ik dacht eigenlijk aan vegetarische bami en dan wat gerechtjes bij de toko halen (kant en klaar).... maar vegetarische bami... een lekker recept misschien?
     
  4. Achterkantvandemaan

    31 dec 2020
    7.308
    7.260
    113
    Ik eet geen vis, maar ik maak elke week Tom kha kai soep :) onze favoriet. Ik maak hem soms wel eens zonder kip, ik mis dat niet altijd. En mijn man gooit er dan garnalen in, van die grotere uit de vriezer. Die bakt ie eerst wel paar minuten. Geen idee of dat dus smaakt, maar wat hem betreft kan het :)
     
    Adje vindt dit leuk.
  5. Achterkantvandemaan

    31 dec 2020
    7.308
    7.260
    113
    @Adje wat denk jij??
     
    Adje vindt dit leuk.
  6. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.496
    24.372
    113
    :D

    Grote garnalen kan prima, maar dan zou ik wel de naam van de soep veranderen (zoals @hummeltje5 zegt) ;). (Volgens mij wordt het dan tom kha kung.)
    En ik zou ze zeker geen 25 minuten mee laten pruttelen, maar hooguit die laatste 5 minuutjes meewarmen. Afhankelijk natuurlijk van welke garnalen je doet.

    Oh en wat de man van @M061987 doet, de garnalen eerst even bakken, kan natuurlijk ook.
     
  7. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.432
    483
    83

    wat is dan de meerwaarde van eerst even bakken?
     
  8. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.432
    483
    83
    Wat fijn dit forum!! dank jullie wel!
     
  9. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.496
    24.372
    113
    Qua smaak in dit geval niet zo heel veel, denk ik. Maar bij bakken kan je wel beter zien of ze gaar zijn. In een soep zitten ze natuurlijk wat meer verstopt, zeker met de kokosmelk.
    Ik denk dat je in dit geval gewoon moet doen wat je het fijnste vindt.
     
  10. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.598
    13.151
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Kleine roze garnaaltjes zou niet mijn voorkeur zijn/hebben icm. de rest van de ingrediënten.
    Op zich zou het wel moeten kunnen denk ik, maar denk dat gamba's beter erbij passen.

    Een bakken zou ik ook doen. Maar vooral ook omdat de aroma's/smaak dan beter tot z'n recht komen/komt.
    Bovendien vind ik zelf dat als je een warm gerecht eet, dan ook wel alle ingrediënten warm moeten zijn.
     
  11. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    13.029
    25.506
    113
    Ik krijg hier honger van... *zet soep op lijstje*
     
    hummeltje5, Shay25 en Jessi79 vinden dit leuk.
  12. Catou

    Catou Fanatiek lid

    11 okt 2013
    3.482
    1.717
    113
    Grappig eronder wordt het gewoon genoemd tom-kha-koong.
     
    frums vindt dit leuk.
  13. Summerbelle

    Summerbelle Niet meer actief

    Tom kha kung is met grote garnalen / gamba’s in Thailand. En behoorlijk pittig gegeten.
     
  14. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.432
    483
    83
    Ja maar geen recept als je Googled wat overeenkomt met het recept op de ah site… klopt dat het wel genoemd wordt…
    Gek hè?!
     

Deel Deze Pagina