Als je je pasgeboren beeb mee naar huis neemt, kan je dan al direct je katten aan de baby laten snuffelen of is dit echt not done ivm de kwetsbaarheid van je baby? Indien het niet kan, vanaf wanneer kan je de eerste snuffelontmoeting laten plaatsvinden?
Hier eigenlijk zodra ze thuis waren. Even een kijkje in de maxicosi en dat was het dan ook wel. Onze honden vonden het wel prima. Natuurlijk als ze op schoot zat kwamen ze er al snel bij om te kijken e.d. en dat was ook oke. We hebben er eigenlijk nooit moeilijk over gedaan. Geloof ook niet dat je er een ding van moet maken en gewoon je gevoel moet gaan volgen. Je kent je eigen huisdieren het beste!
wel even snuffelen, maar niet te lang. Jij beslist uiteindelijk hoe lang te lang is. Onze hond was uit zichzelf eigenlijk best afstandelijk in het begin. Als jouw huisdier afstandelijk is, maak dan niet de fout door met je kind achter het dier aan te lopen en het "aan te bieden". Op die manier krijgt je huisdier onbedoeld een hogere status dan je kind en dit kan voor problemen zorgen.
Volgens min hangt alles van de dier zelf. We hebben een super lief westie die ons eerstje kindje is en zo zal het ook altijd blijven. Ze is al wat babys gezien en beetje ruiken vingertjes likken maar verder hoeft ze niks. Kinderen die lopen vind ze irritant omdat ze probeten haar te pakken. Maat met je eigen kind is anders die zal dan van begin af aan haar gewent zijn. Andere honden vertrouw ik nooit namelijk dus voor mij not done dat ze bij kindje komen.
Hier hebben ze gelijk bij dr gesnuffeld, en vanaf dat moment was e met 1 kat onafscheidelijk.. Ik liet de katten uit hunzelf komen, enop hun tempo kennis maken met de kleine meid, ga ik met deze weer doen
Wij hebben een klein hondje (maltezer) en die lieten we bij de kleine en ook bij de tweeling die net geboren waren aan de kleertjes ruiken voordat ze in de was gingen. Verder mocht onze hond erbij als we gingen badderen enz. Gewoon om ons heen laten lopen en hem het gevoel geven dat het oke is en we hem niet buitensluiten ofzo. Tijdens de zwangerschap van onze jongste was onze hond enorm aanhankelijk. Hij zou zowat in me kruipen, als dat had gekund. Toen de kleine eenmaal geboren was en hij ons weer zag, was de aandacht voor mij weg. Gelijk een snuffelend neusje naar ons mannetje. We lieten hem even snuffelen en het is goed. ALs de kleine wel eens huilde, dan liep hij naar de box om te kijken en als ik de fles aan het geven was, dan kwam hij strak naast me liggen. Nu issie helemaal gewend aan ons mannetje. Jaloers of vasl is hij nooit geweest. Gelukkig maar.
Ik heb twee lancashire heelers die meteen mogen kennismaken. Ik verwacht dan het teefje wat afstandelijk zal zijn in beginsel, want dat is ze met alle kinderen. Zeer opvallend omdat ze naar volwassenen echt zeer vriendelijk is, ze is mensengek. De reu kan naar verwachting beschermend optreden en haar wat te handhandig uit willen dagen tot spelen (d.m.v. duwen met de snuit). Ik zal het goed moeten sturen, want ik verwacht dat de teef eens kan grommen om haar grens aan te geven (en dat is prima), terwijl de reu te veel in het gezicht zal willen likken en de teef of anderen wellicht kan afsnauwen. Ben overigens gedragstherapeut voor honden. Ken mijn honden erg goed, het zijn kleine honden die duidelijk hun eigen mening hebben. Gaat dus goedkomen.
ik ben het er ook mee eens dat honden of poezen er wel bij moeten kunnen om even te snuffelen. als je ze op afstand houd vervreem je ze en kunnen ze raar reageren. dat zie ik hier met mijn honden ook maar al te goed als ik ze wegduw, of bijv kort hou aan de riem ruiken ze onraad en denken ze dat het niet goed is.dan bouwen ze soort adrealine op. dus gewoon even laten snuffelen. en tegen de tijd de poepluier geven. schijnt goed te zijn.
Wij kwamen thuis en hebben meteen de maxi op de grond gezet. Onze herder kwam ruiken en likte een keertje en hup was weer buiten haha. Nu is het dikke mik tussen die 2
Wij willen onze 2 hondjes er ook gewoon bij betrekken. We zijn nu aan het afbouwen met dat ze niet uit zichzelf op de bank mogen springen meer, alleen als wij ze uitnodigen. Als we straks met de baby kamer gaan beginnen, betrekken we ze er gewoon bij. En ons teefje zal inderdaad terughoudend zijn, maar ik weet ons reutje die ik gek op kindjes. Dus dat komt helemaal goed. En als ik verdrietig ben komt onze reu mij al troosten, dus komt goed straks met de kleine
Van een trainer heb ik het volgende advies gekregen (bij een hond): - hond laten binnenkomen bij jou en de baby (hond kan baby anders als indringer zien. - zorgen dat je hoog zit met je baby op schoot, liefst met blote voetjes. Je moet hoger zitten dan de hond, heeft met rangorde te maken. - laten kennismaken en toestaan dat de hond aan de voetjes slikt. Is geloof ik een teken van onderdanigheid en acceptatie. Nooit een hond aan handjes of hoofdje laten slikken. Hoop dat iemand hier iets aan heeft, bij ons verliep het op deze manier goed!
Ik heb onze honden eerst even aan de kleertjes laten ruiken, maar ze vonden mijn man die enkele secondes na mij kwam met de kleine veel interessanter. Ze roken, de oudste wou direct likken (dat vonden we toen niet zo'n goed idee) en de jongste wou gewoon aangehaald worden. We hebben de honden vanaf toen nooit verboden bij ons te zijn als we met de kleine bezig waren. Beiden liggen het liefste bij me als ik de jonge man aan de borst heb. Verder laten we onze katten op hun eigen tempo kennis maken met de jonge man. Ze ruiken aan hem en worden nu na twee maanden een beetje nieuwsgierig naar hem. Geen van de dieren pushen we voor contact, we laten zelf hun tempo bepalen.
Mijn kat mocht gelijk toen we thuis kwamen even snuffelen, ze mocht ook gewoon bij ons op bed als onze kleine man bij ons lag. Als ik in L zijn kamertje ben, mag ze daar ook best in. Ze mag niet in zijn box, maxi cosi, wiegje enz. Ze is trouwens nog wel een tijdje boos geweest zodra ik richting de buitendeur ging, ging ze er demonstratief voor staan. Echt zo van de laatste keer dat je weg ging kwam je met 'iets' terug wat geluid maakt en gek ruikt Dat laat ik niet nog een keer gebeuren