ahahahah wat naief! De luxe merken worden gemaakt in Napels tegen dumpprijzen.. het is de Gomorra die de hele handel in handen heeft! Alleen enkel stuks worden SOMS in een atelier gemaakt maar hier in Nederland is de afzetmarkt daarvoor 0! Ik geloof toch dat je je iets beter moet laten voorlichten! Ik zal het even toelichten... D&G, Gucci, Fendi etc etc.. maken en ontwerpen de stof.. dan gaan ze naar 'de markt' en bieden de stoffen aan. Dan zijn er een aantal naaiateliers (die vol zitten met hardwerkende illegalen en onderbetaalde Italianen die wel heel goed kunnen naaien) en die schrijven in op de bieding. De gene die het in de kortste tijd kan doen (en natuurlijk kwalitatief goed) die mag het doen. Dit betekent ook altijd dat er meer dan één partij daardwerkelijk maakt. De partij die wint (snelst en kwalitatief goed), krijgt het geld. De andere hebben pech en dumpen hun goederen op de illegale markt (mag natuurlijk niet maar dit verklaard waarom je soms kleine partijen heel goedkoop kunt kopen)... En waarom niet alle 'nep' ook daadwerkelijk 'nep' is.. Ook merken worden in China e.d geproduceerd.. degene die de aanbesteding / productie wint mag het merkje erin naaien.. de rest dumpt op de zwarte markt.. NEP? nee, geen merkje dat is wat anders.. De Haute couture waar jij het over hebt is maar voor de very lucky few weggelegd en zijn niet de merken waar we het hier over hebben. De mate waarin kwalitatief goed gewerkt wordt heeft dus niets met geografie te maken maar met de productiedruk (snelheid en hoeveelheid).. Er moeten gewoon meer H&M T-shirtjes op een dag gemaakt worden dan D&G T-shirt (en de stoffen zijn anders)
maar het is echt waar... Het betekent niet dat de kwaliteit niet goed is hoor. Die is zelfs uitstekend vaak (en vele malen beter dan die van H&M) maar het idee dat Armani, D&G in Parijs of Milaan gemaakt worden door oudere dametjes is gewoon echt gelul. Ook dit is een massaproduct (hoewel van een andere schaalgrootte dan H&M of Esprit) en dat wordt gewoon in grote hoeveelheden zo goedkoop mogelijk gefabriceerd. Natuurlijk worden wel de nodige eisen aan het vakmanschap gesteld. Ik wil hiermee niet zeggen dat hoogsegment kleding verkeerd is, helaas niet (draag het zelf erg graag) maar doen alsof dit helemaal prachtig en mooi is, is gewoon echt naief. Hoe ik dit weet? Ach je leest eens wat en het helpt als je familie in Napels hebt wonen. (boek: Robert Saviano (is ook een film van) Kleding is één van de handelsgoederen van de Italiaanse maffia (Gomorra)
ik wil niet de 1 gelijk of de ander ongelijk geven vind het wel intressant om te lezen ben meer benieuwd naar hoe cygnet weet dat het echt zo gaat? dus niet afvallend bedoeld ofzo en ben ook benieuwd waarom jij dit verhaal dan niet geloofd? weet jij wel hoe het echt gaat? ook niet afvallend bedoeld he! ik wil alleen een heeeeeel stom voorbeeld noemen in china worden porselijnen servies gemaakt van het dure merk word veel porselijn bijna 85% vernietigt omdat in dat servies geen 1 bobbeltje streepje word geaccepteerd in dezelfde fabriek word ook servies gemaakt van xenos wij xenos hebben geen problemen met de foutjes daar is ook onze prijs naar het betekend dus wel dat de dure topmerken de goedkope bkeus in 1 fabriek word gemaakt
ik weet niet wat waar of niet waar is maar ik geloof ook niet dat het geen fabriekswerk is. ik zou het wel eens echt willen weten
Jij hebt het dus alleen over Italiaanse merken zegt dus niks over andere merken want niet alleen Italie heeft dure merken...
En dit is dus precies wat er gebeurd... H&M mag snel en 'rommelig' gemaakt worden dat geldt natuurlijk niet voor een up-scale merk. Maar het productieproces en de omstandigheden zijn vaak precies hetzelfde... En die 85% die vernietigd wordt.. wordt dus niet altijd vernietigd maar op de zwarte markt gegooid door de gene die de stof opgekocht heeft.. anders verliest ie alles (mag natuurlijk niet maar gebeurt wel.. wat je in China kan kopen is dus 'echt' maar zonder merkje) Iedereen in Napels weet hoe de Gomorra werkt... en dus mijn familie ook... het is een heel aardig (vrij luguber dat wel) boek om te lezen.
Waarom ik het nogal ongeloofwaardig vind klinken: omdat het om de tijd gaan waarin de kleding klaar moet zijn. Als er nou iets mis is met de kleren (verkeerde knoopjes, stikseltje scheef enz) dan begrijp ik dat het naar de 'goedkopere' markt gaat zonder merk. Maar alleen omdat een 1 atelier het snelst is, dat daarom alles daarnaast afvalt, vind ik vreemd. Maar goed, het kan best waar zijn hoor, ik vind het gewoon een vreemd verhaal. En cygnet kennende zal ze zeker nog wel uitleg geven (ps hier ook porcelein van xenos in de keuken maar voor 'goed' heb ik wedgewood ).
Ik vind het als je nog een baby hebt het onzin om merkkleding te kopen.Er zijn mensen hier die zeggen dat de kleding langer mooi blijft,maar wat is langer dan? Mijn zoontje is nu 7,5mnd en zit nu in maat 74/80 en echt er is nog geen enkel kledingstuk versleten,ook niet van de zeeman of wibra als ze zo snel groeien kan dat gewoon niet,ja of je moet maar 2 setjes hebben! Mijn zoontje draagd zeeman,wibra,hema,H&M,zara,C&A en ook wel mexx,kik kid maar dat alleen uit de opruiming. Als ie straks wat ouder is en minder snel groeit zal ik mischien wel eens wat duurders kopen,al moet ik zeggen wel echt een H&M-fan te zijn!
het zal in andere landen niet veel anders werken... het is tenslotte doodgewone 'business' .. zo goedkoop mogelijk produceren zodat er zoveel mogelijk marge is.
hihi.. klopt... Merkkleding is alleen maar 'leuk' als het exclusief is. Een bepaald merk verkoopt voor 10.000 jurken stof maar wil er maar 3000 op de markt brengen (voorbeeldje hoor.. ik heb geen idee om hoeveel het in de werkelijkheid gaat). Zijn er teveel jurken op de markt, dan is deze niet meer exclusief en dan krijg je nooit meer die topprijs voor het product. Schaarste bepaalt de markt.
Het boek (en de film) heet Gomorra van Roberto Saviano (journalist) en waarom luguber... tja, de maffia deinst voor niemand terug... en daarbij houden ze niet bepaald hun handen schoon. Het boek gaat over meer dan alleen de modeindustrie. Het is ondermeer op TV geweest omdat de betreffende journalist ondergedoken leeft en vele malen bedreigd is door de Gomorra.
Cygnet je verhaal klopt voor een gedeelte wel, maar je laat het lijken alsof ze 10 ateliers bijv 100gucci tassen laten maken en uiteindelijk wordt er 1 atelier gekozen. De overige 90 tassen belanden volgens jou op de zwarte markt of 'label loos' toch op de markt... Dát is niet waar
Mee eens. Hier koop ik de meeste kleding bij Prenatal (en dan Prenatal merk ) en van Bakkaboe en soms bij hema, etc. En als ik iets leuks zie hangen van een "duurder" merk dan koop ik het alleen als het in de opruiming is (dus voor de helft van de prijs ofzo), anders vind ik het zonde van het geld. Ze zit er zo kort in (paar maanden hooguit). En daarom vind ik ook dat van andere goedkopere merken de kleding op die leeftijd niet sneller kan slijten. Maar ik kijk altijd eerst of ik iets leuk vind en dan naar de prijs, vind ik het dan te duur dan zoek ik weer verder. Vaak vind ik van bekende merken als Ducky Beau en Cakewalk (bijvoorbeeld) de kleren juist minder leuk. Maar goed, ieder z'n smaak natuurlijk. Als ze ouder is zal ik denk ik niet opeens wel voor de duurdere merken gaan. Er is genoeg kleding van goedkopere merken (Prenatal zelf bijvoorbeeld) waarvan de kwaliteit ook goed is. Maar ik ben altijd zo geweest, ik vind het zo enorm zonde om veel geld uit te geven aan (dure) kleding. Geef het dan liever aan andere dingen uit