Ik denk dat de verleiding voor mensen groter is als ze makkelijker weg kunnen omdat de kinderen toch op school zitten. Er zijn teveel eigenwijze mensen. (Kijk bijv naar de bollenstreek)
Ik reageerde niet op jou stuk? Ik reageer op een stuk over dat kinderen idd gaan achterlopen. En jij kent deze kinderen beter dan ik?
Het onderwijs heeft de eerste prioriteit en niet de vakanties. Als grenzen dicht zijn wordt er niet naar het buitenland gereisd. Jij bent zelf leerkracht in het basisonderwijs dacht ik te lezen. Overleggen jullie als collega’s weleens hoe jullie dit gaan aanpakken als de scholen daadwerkelijk dicht blijven? Gaan jullie inspringen op zwakke leerlingen, leerlingen die moeite hebben met bepaalde stof? Komt daar extra ondersteuning voor?
Dat zou wel een mooie manier zijn. Ik hoop dat ze hier op school ook met zoiets gaan komen mochten de scholen langer dicht blijven.
Onderwijs op afstand kan je echt niet vergelijken met klassikaal onderwijs. Op school kan een leerkracht veel beter inspringen op problemen dan achter een schermpje.
En buiten het cognitieve deel is er natuurlijk ook nog de emotionele en sociale kant van naar school gaan. Mijn kind wordt er steeds ongelukkiger van nu.
Wij kregen vorige week een mail van school, er zijn kinderen die amper of geen huiswerk maken en waarbij geen contact is met de ouders. Vreselijk.
Ben ik het helemaal mee eens. Ik vind het echt ongezond dat mijn dochter amper iemand ziet. Ze mist het ook enorm.
Ja dat is echt heel zorgelijk. Bij mijn dochter zit ook 1 meisje in de klas die helemaal niet meer in beeld is. Zo sneu.
Leuk idee maar van die auto, dat gaat het denk ik bij heel veel scholen niet worden. Is bij onze school geen ruimte voor en het grootste deel grenst aan een fietspad
Nou bij ons op school moeten de ouders het huiswerk nakijken. De school weet dus niet eens of de kinderen het maken of niet. Oprecht knap dat jullie school het in ieder geval in beeld heeft.
Hebben jullie niets digitaal? Zoem? Of een andere portal waar in gewerkt moet worden? Zo ziet de juf bij ons hoe het gaat. Een hoop zijn wij verantwoordelijk voor, maar dat digitale gedeelte, daar kan de juf bij meekijken en bijv extra werkjes geven of tips.
Vreselijk dat daar geen oplossingen voor zijn. Het kan toch niet, dat daar totaal geen opties zijn of mogelijkheden ook? Als die kinderen nu eens wel op school les krijgen. Al was het maar 1 dag per week of 2 halve dagen ofzo en in hele kleine groepjes.
Het is wel zo dat hier 90% online is. En het is dus duidelijk is of iets af is of niet. Als er een taak af is, bijvoorbeeld in snappet, of nieuwsbegrip.nl, dan moeten we in classroom op “ingeleverd” drukken op het desbetreffende kopje (rekenen, taal, automatiseren etc). De juf kan zelf ook in die systemen om daadwerkelijk te checken of de taak gedaan is. Verder krijgen de kinderen elke week een ‘leuke” opdracht die ingeleverd moet (mag) worden. Dus het is inderdaad een handig systeem om overzicht te houden.
Nee ze werken op papier uit een boekje. Alles met de hand. Digital hebben ze squla (maar is niet door de school toch?). Laatst vroeg nog de juf van mijn zoon of hij squla leuk vindt want dat kent zij niet...
Nee dat is niet van school, wij hadden dat al voor covid. Ow dat vind ik wel zorgelijk idd, ik snap je onrust.
Oh jee... En dit is welke groep? Mijn kleintjes zitten in groep 5 en 6. Snappet, nieuwsbegrip.nl en Gynzy gebruiken ze hier
Uiteraard is het niet te vergelijken maar het is niet zo dat kinderen perse achterstand krijgen. Bij dochter gaat alles digitaal. Nu thuis maar normaal ook op school. Dus de leerkracht ziet direct waar de pijnpunten liggen en speelt daarop in. De uitleg gaat via videobellen en delen van het digibord. Ik heb bij beide kinderen totaal niet het idee dat ze achter zouden gaan lopen. Uiteraard is sociaal emotioneel ook enorm belangrijk en dat kan digitaal niet compenseren. Mijn zoon vind school vreselijk, zit totaal niet op zijn plek dus dit mag nog 10 jaren duren van hem (en ons) Spelen doen ze met de buurtkinderen dus contact hebben ze voldoende
Maar hier is er geen uitleg, er wordt niks nagekeken en er is tot nu toe 1 contactmoment geweest (met de hele klas). Denk dat de kans op achterstand hier aanzienlijk groter is.