Ik ben niet zo goed in koken en als ik iets maak doe ik dat het liefst in de oven. Gewoon van alles in een ovenschaal gooien en klaar. We maken vaker ham/kaas schotel en lasagne. Hebben jullie nog lekkere recepten?
Broccoli schotel in de oven is erg lekker. Met gehakt en aardappeltjes. Ik gebruik daarvoor een zakje van maggie. Voor wat kruiden. Staat precies op wat je moet doen.
Ik eet vandaag: Ovenpasta met Italiaanse groenten & kaas #AlbertHeijn https://www.ah.nl/r/1192034 Ik eet vandaag: Smeuïge mac and cheese met bloemkoolroosjes #AlbertHeijn https://www.ah.nl/r/1187652 Ik eet vandaag: Veggie mac and cheese #AlbertHeijn https://www.ah.nl/r/1193854 Ik eet vandaag: Pulled chicken nacho-borrelschotel #AlbertHeijn https://www.ah.nl/r/1190649 Ik eet vandaag: Ovenschotel met roomkaas en ham #AlbertHeijn https://www.ah.nl/r/350680 Je kan er zelf een beetje in variëren door dingen te vervangen of toe te voegen
Wat ook lekker is. Plaatpizza Kant en klare bladerdeeg op rol. Die rol je uit op een ovenplaat. En kan je beleggen met wat je wilt. Mijn favorieten - ricotta met kastanje champignons en spekjes - tomato frito met gehakt , gegrilde paprika Beetje idee van pizza maar de bodem is dan net iets luchtiger
Suuuper lekker en simpel: - aardappelen in frietjes snijden (zoveel als je zelf wil, ik doe meestal een stuk of 5 voor 2 personen) - bakje cherry tomaten - courgette, gehalveerd en in plakjes - klein blikje linzen - 2 teentjes knoflook - lepel olijfolie - naar smaak peper en zout - eetlepel oregano Verdelen over een bakplaat, goed mengen. 20 minuten in de oven op 200 graden, dan een blok feta (dodoni van AH is hier favoriet) erbovenop en nog 5 a 10 minuten mee laten bakken, eventueel verse basilicum eroverheen en klaar! Bijna geen afwas en echt heel lekker!
En dit is geen ovenschotel maar ook echt simpel en heerlijk, je moet alleen wel in de buurt blijven en ik laat het meestal een stuk langer stoven: https://lekkertafelen.nl/recepten/hoofdgerecht/vleesgerechten/goulash-een-grote-pan-vol-verse-ingredienten/ lekker met rijst en boontjes. En nog een lekkere ovenschotel: met gnocchi en kip https://www.ah.nl/r/1192683
Ik maak regelmatig aardappel anders. Ovenschaal invetten, kip of gehakt erin, broccoli of bloemkool erbij, ui, aardappelschijfjes, daarbovenop de pot aardappel anders verdelen, geraspte kaas erover en in de oven.
Ik vind de ovenschotel van Maggi met witlof erg lekker. De kinderen vinden spinazieovenschotel ook erg lekker: Kipfilet in blokjes snijden en kruiden. Ui snipperen. Kip bakken in de pan, ui erbij fruiten. Aardappelen schillen en in blokjes snijden. Bijna gaar koken en afgieten. Je kan ook een zak minikrieltjes nemen. Kipfilet in de ovenschaal, aardappeltjes eroverheen. Dan spinazie a la crème erover verdelen. Ik gooi gewoon de bevroren spinazie erop. Dan in de oven. Ongeveer een half uurtje op 180 graden. Je ziet aan de spinazie wel of het goed warm is.
Paar favorieten: https://www.culy.nl/recepten/snelle-enchiladas-met-kip-in-tomatensaus/ https://www.ah.nl/r/1194168 https://chickslovefood.com/recept/spicy-tempeh-uit-de-oven-skinny-six/ https://www.24kitchen.nl/recepten/texas-bbq-pizza
Hier zijn we dol op deze twee risotto's uit de oven: Ik eet vandaag: Paddenstoelenrisotto met pancetta uit de oven #AlbertHeijn https://www.ah.nl/r/1189960 Ik eet vandaag: Tomatenrisotto met basilicum uit de oven #AlbertHeijn https://www.ah.nl/r/1194442 Vooral die laatste is echt heel makkelijk. Ik doe hem alleen wel 15 minuten langer in de oven omdat het anders niet gaar is. Maar dat komt misschien omdat het recept uitgaat van een pan die ook in de oven kan en die heb ik niet. Dus ik giet het vanuit de pan in een (koude) ovenschaal over en doe er aluminiumfolie overheen. Misschien dat dat het verschil maakt.
Die laatste maak ik vaker. Ik heb wel een pan die in de oven kan en dan is een half uur genoeg. Vind het echt een ideaal gerecht als ik weinig tijd heb.
Ik ben dol op recepten met tomatensaus dus de tomatenrisotto lijkt me erg lekker. Koop jij ook altijd dat blikje van de ah of gebruik je verse tomaten met wat ui en knoflook?
Je zou de ovenschaal ook al in de oven kunnen voorverwarmen. Zodat je je warme voedsel niet een koude ovenschaal hoeft te schenken.
Ik heb beide gedaan en ook met pakjes van de jumbo. (Eigenlijk gewoon met wat ik voor handle heb) Vond het met verse ui en knoflook het lekkerst maar als ik het maak omdat ik weinig tijd heb zijn de blikjes/pakjes ideaal. Dan is het alleen bosuitjes snijden, Parmazaan raspen en basilicum scheuren