echo waarom maar 1 of 2

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door -, 11 jan 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Niet meer actief

  Ik vind het zo raar dat je maar 1 echo krijgt of hoogiut 2 per zwangerschap. ik heb zoiets van 3 zou netjes zijn of 4 .

  1e termijn echo met 8weken
  2e echo rond 15 weken
  3e echo met 22 weken ) ook voor geslacht msschien
  4e echo met 33 weken voor de ligging of zoiets en groei en vruchtwater controle.

  Nu heb je vaak dat vrouwen misschien iets verzinnen om een echo te krijgen. Dat heeft mijn zus namelijk een paar keer gedaan omdat ze maar 1 echo kreeg en ze wilde er meer hihi
   
 2. pim

  pim Fanatiek lid

  22 sep 2005
  3.970
  0
  36
  Nijmegen
  In het buitenland krijg je ook veel sneller een echo. Volgens mij is het beleid in Nederland er op gericht om de zwangerschap niet te veel te medicaliseren.

  En het scheelt de verzekeraars (en dus de maatschappij als geheel) natuurlijk een hoop geld, want echo's zijn best duur!

  Pim
   
 3. Niet meer actief

  Ja ik snap best dat het allemaal duur is. Maar vrouwen willen toch graag weten hoe de groei gaat en willen hun kindje graag zien. We betalen genoeg vind ik ook aan die verzekeringen
   
 4. pim

  pim Fanatiek lid

  22 sep 2005
  3.970
  0
  36
  Nijmegen
  Daar heb je helemaal gelijk in!

  Als je hier op het forumleest hoe je hemel en aarde moet bewegen om een echo te krijgen als je bloedverlies etc. hebt. Echt onvoorstelbaar!

  Pim
   
 5. deborah

  deborah Actief lid

  2 dec 2005
  348
  0
  0
  ik denk ook dat het allemaal met geld te maken heeft, ik begrijp ook dat echo's duur zijn.

  Maar vind dat ze met bloedverlies of risico's niet zo moeilijk moeten doen.
   
 6. nameless

  nameless Actief lid

  18 aug 2005
  424
  0
  0
  gelderland
  Sorry dames dat ik het moet zeggen, maar ik heb mijn tweede echo gehad vanmorgen en het hartje klopte.......heel bijzonder....ben nu precies zes weken dus in de zevende zwangerschapsweek.....en HET is 1,7 mm groot/klein.....waar praten we over....nog geen rijstkorreltje hihi.....over drie weken mag ik weer voor een uitgebreide echo.....dan ben ik negen weken.....hihi.....trouwens wil je hier een extra echo kost dat maar 25 euro!!! en 7 voor de prijs van 100 euro!!!! maf he!!!
   
 7. Maryloes

  Maryloes Niet meer actief

  Als er een medische indicatie is krijg je toch ook meer echo's? Maar als de zwangerschap verder goed verloopt, krijg je inderdaad maar 1 of 2 echo's en dat is helaas erg weinig, maar is omdat het erg kostbaar is.
   
 8. pim

  pim Fanatiek lid

  22 sep 2005
  3.970
  0
  36
  Nijmegen
  Waar is dat dan Nameless? In Nederland of in het buitenland (jij woont toch in het buitenland?)?

  Pim
   
 9. Chantalletje

  Chantalletje Actief lid

  26 nov 2005
  250
  0
  0
  music manager
  Wijnaldum
  Als je Vk of Ha je wilt doorsturen voor een tweede of meedere echo krijgt hij te horen vanuit het ziekenhuis dat het niet nodig is.. Mijn vk heeft het geprobeerd. Ik zat er naast zegt die gyn dat het onzin is. En hij liever iemand helpt die het echt nodig heeft.. terwijl ik van de trap was gevallen... grrr......rot vent..
   
 10. pluk

  pluk VIP lid

  13 dec 2005
  16.107
  4.345
  113
  Hier in de verloskundige praktijk (we hebben er hier maar 1) doen ze zelf de echo's.
  Toen ik met 7 weken een echo kreeg (medische indicatie i.v.m miskraam in 2005) vroeg ik of ik er met 12 weken nog 1 kreeg.
  Dit zit dus niet in het ziekenfonds pakket maar hij deed er ook niet moeilijk over en moest lachen omdat we zeiden dat dit ons niets kon schelen en dat we het dan zelf wel zouden betalen.
  Blijkt dat een echo (in de vkpraktijk) hier €32,50 kost en dat ze wel vaker een extra echo bij iemand deden (voor de lol :p ).
  Dus krijg ik maandag mijn tweede echo.
  Het schijnt nu trouwens wel dat een echo in de 20ste week in je verzekeringspakket zit maar daar heb ik verder nog niet over geinformeerd.

  Groetjes
   
 11. Shade

  Shade Actief lid

  1 sep 2005
  286
  0
  0
  Weert

  Klopt ik heb zelf epilepsie en heb tot nu toe al 6 echo's gehad.
   
 12. Chantalletje

  Chantalletje Actief lid

  26 nov 2005
  250
  0
  0
  music manager
  Wijnaldum
  ja met 20 weken echo zit 1 januari in het ziekenfonds er is nog geen duidelijk bedrag over afgesproken maar daar heb jij als klant zeg maar geen last van.. Dit is wel een speciale echo daar kijken ze mee of je kindje in orde is...
   
 13. pim

  pim Fanatiek lid

  22 sep 2005
  3.970
  0
  36
  Nijmegen
  Dit las ik op internet over de beleving van een echo door je kindje. Wellicht dat het om die reden ook niet te vaak wordt gedaan.

  Echografie als een trein
  Onderzoekers van de Mayo Foundation in Minesota hebben met een hydrofoon in de baarmoeder van een moeder metingen uitgevoerd van het geluid dat echografie veroorzaakt voor de baby. Ze kwamen tot de vaststelling dat dit vergelijkbaar is met het binnenrijden van een trein in een ondergronds metrostation. Vandaar hun raad om niet te vaak echografieën te maken.


  Pim
   
 14. Niet meer actief

  oke dat is duidelijk antwoord zeg. Dank je wel pim.
  Ikkan me voorstellen als het idd zo gehoor heeft dat het ook niet zo goed is voor de kleine
   
 15. djara

  djara Fanatiek lid

  12 apr 2005
  2.675
  0
  36
  begeleidster
  makkum (fr)
  inderdaad.... ik heb een leverafwijking...en heb tot nu toe op alle controles een echo gehad.....sta dan ook onder gyn behandeling, jij toch ook ellen??? jij moet toch ook steeds naar de gyn???
   
 16. Kiki

  Kiki Fanatiek lid

  8 jul 2005
  4.364
  1
  38
  Fulltime memmie en mod :-)
  Steenwijk
  Even een kleine herhaling van wat ik al eens eerder heb geschreven:

  Kosten van een inwendige echt bij de gyn: €220.
  Gelukkig betaalde de verzekering dit, maar als er een 20 weken-echo wordt gedaan (die nu wel vergoed wordt) is de specialist langer bezig en zal de prijs ws nog hoger uitpakken (€300?).
  Als je bedenkt dat de verzekeringspremie (basis) zo rond de €90 per maand zit... 9 maanden zwangerschap x €90 = €810
  Trek hier dan de 2 echo's van af 810-220-300=290.
  Blijft er dus een kleine 300 euro oven om de rest van je zwangeschap te betalen. Hier hoort ook bevallen bij etc... En eventueel de andere mediche kosten gedurende die tijd. Ik ben zelf ook zwanger en zou ook graag een extra echo willen, maar uit het oogpunt van de verzekeringen snap ik heel goed dat het anders onbetaalbaar word.
  Wat heb je liever, 90 euro premie in de maand en "slechts" 2 echo's of meer echo's en dan een premie die boven de 150 per maand uitkomt?
  Kijk niet te jaloers naar meiden die bij een gyn lopen en dus meer echo's krijgen, zij hebben een zwangerschap met meer risico's en complicaties.
  Wat betreft een echo ivm bloedverlies: een echo zal bloedverlies niet kunnen stoppen en een eventuele miskraam ook niet voorkomen. Het enige wat je dan hebt is meer duidelijkheid en je bent misschien van je onzekerheid af.
  En als laatste (dan is deze hormonenbom ook weer klaar met zeuren), ik ben nu 2 maal bij de gyn geweest en heb 2 x bijna een uur uitloop gehad... Het is al druk genoeg daar, dus als er meer echo's worden gedaan, dan ben je of pas over een paar weken aan de beurt, of de uitloop van de afspraken is nog meer dan een uur, of je hebt een afspraak waarbij alle vrouwen op een rijtje liggen en dat de gyn dan even vlug langskomt om de vrouwen snel te checken. (Dit laatste is natuurlijk een geintje ;))

  Groetjes van Kiki
   
 17. Carmen

  Carmen Fanatiek lid

  2 nov 2005
  1.065
  0
  0
  Peuterjuf
  Haarlem
  Haha, nou. Tja... ik weet niet hoe het zit. Feit is wel dat je (ik betaal nu 118 eurie premie) lang niet elke maand aan je kosten komt. Nu we zwanger zijn, gaan we daar natuurlijk ruim over heen. Maar wat dacht je van al die burgers die eens een maandje niet naar de dokter etc gaan? Verzekeraard verdienen echt enorm hoor, aan premiebetalers. Bovendien ben je natuurlijk juist verzekerd omdat de kosten van ziekenhuis, artsen ed zo enorm duur zijn, dat je ze zelf niet zou kunnen betalen. Daarom betaal je een premie en verzeker je je tegen hoge kosten.

  Al heb je natuurlijk wel gelijk, als je het hebt over de wachtlijsten en druktes hoor! Dat ben ik helemaal met je eens. Als er geen medische indicatie is, is een gyn "zonde", omdat er anders veel te veel wachttijden zouden komen. Dat gaat ook ten koste aan de mensen die het nodig hebben.

  Maar een VK zou meerdere echo's kunnen maken. Dat vind ik zeker.

  Zo, mijn hormonen hadden ook even vrij spel!
   
 18. talia

  talia Fanatiek lid

  27 nov 2005
  2.561
  0
  0
  kapster
  belgie
  bij ons in belgie gaat dit wel heel anders hoor we krijgen zoal zeker 3 echo's en als er complicatie's zijn ook wel meer maar enkel de 3 worden terug betaald ik heb er 5 of 6 bij de gyn gehad maar hebben zelf ook nog een 3D laten doen. het systeem in verband met de medische kosten lijkt me wel zwaar zo te horen. hier gaat dat wel helemaal anders.

  groetjes Talia
   
 19. suusje

  suusje VIP lid

  7 okt 2005
  5.368
  0
  0
  Almere
  hai
  mijn verloskundige kwam gister zelf met het verhaal dat ik weer mocht bellen naar het ziekenhuis voor de sinds januari volledig vergoedde 20 weken echo...dus ik ga maandag maar even bellen voor die afspraak...dat laat ik natuurlijk niet lopen... Bij mijn 1e zwangerschap kreeg ik een termijn echo en op het eind ergens een echo op de ligging te bepalen van ons kindje. Maar goed: ik vind het wel netjes dat we nu met 20 weken nog een keer mogen...je betaalt het ziekenfonds tegenwoordig genoeg...ik zit zelf op 98 euro ---> is aanvullend incl tandarts ook....
   
 20. Kathy

  Kathy VIP lid

  22 mei 2005
  5.535
  0
  0
  Draagdoekconsulent
  Lichtervelde, België
  In belgië heb je 3 terugbetaalde echo's. Maar bij de gyn waar ik op controle ga, krijg ik elke maand een echo. Die krijgen we dan gratis.
  Ben ik best wel blij mee hoor. Want het is toch telkens een geruststelling om te zien dat alles in orde is met je kleintje.
  Waarom dit zo verschilt van land tot land weet ik ook niet.

  Maar ik lees dat het bij jullie ook allemaal erg duur is, zoals die ziekteverzekering e.d. Ook dit gaat er in belgië helemaal anders aan toe.
  Wij betalen jaarlijks een bedrag aan het ziekenfonds en we kunnen dan als we dat wensen nog een hospitalisatieverzekering bijnemen, voor het geval we in het ziekenhuis belanden. Die betaalt dan (bijna) alles terug wat het ziekenfonds niet terugbetaald.

  Voor de 3 terugbetaalde echo's betalen wij:
  50€ bij de gyn en krijgen wij iets meer dan 30€ terug
  Voor de andere controles bij de gyn, waar we de echo dan gratis bijkrijgen betalen wij (of ik toch):
  30€ en krijg daar een kleine 13€ van terug.
   

Deel Deze Pagina