echt lekker makkelijk en goed recept lasagne

Discussie in 'De lounge' gestart door meintje, 9 nov 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. meintje

    meintje Fanatiek lid

    9 jul 2008
    2.610
    928
    113
    Wie heeft er echt een lekker en goed recept voor lasagne uit de oven?
    Ik wil het liefst een vegetarische variant maken en 1 met vlees.
    Kunnen jullie me wat op weg helpen?

    Ik zou het fijn vinden als ik het van te voren kan klaarmaken en enkel nog hoef te verwarmen vlak voor het eten.
     
  2. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    12 mei 2012
    3.340
    4
    38
    Rotterdam
    Wat ik doe;

    Spekje bakken, met een gesnipperd uitje en wat knoflook. Uit de pan halen, in dat vet het gehakt rullen dan alles weer in de pan. Courgette, wortel, paprika in stukjes er bij. Tomaten stukjes uit blik en Italiaanse kruiden. Wat water (gebruik ik het blikje van de tomaten zodat al het sap word gebruikt) zodat het allemaal goed kan inkoken, desnoods nog wat maizena dat het iets dikker word.

    Dan beetje saus, lasanga bladeren, beetje geraspte kaas en dan zo opbouwen. Als de saus wat te zuur vind kan je een beetje suiker toevoegen.

    En die maak ik vaak in de ochtend of zelfs dag van te voren en uurtje in de oven en dan savonds opwarmen.
     
  3. ikkemijik

    ikkemijik Actief lid

    22 mrt 2015
    405
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb de saus altijd uit een pakje van honig, lekker makkelijk. Voeg zelf courgette, winterpeen, rode paprika, gele paprika en wat gehakt toe.
    Vind dit zelf altijd heerlijk!
     
  4. Sassie1981

    Sassie1981 Fanatiek lid

    2 mrt 2006
    2.888
    617
    113
    Gehakt rullen. Daarbij doe ik wat zout, paprikapoeder, zwarte peper, kerriepoeder en peterselie. Zak Italiaanse roerbakgroenten erbij. Dan het pakje van Honig. Lasagne opbouwen en een laagje kaas erover. Heel makkelijk en lekker.
     
  5. Jessie80

    Jessie80 VIP lid

    3 okt 2009
    6.203
    266
    83
    Iets ingewikkelder, maar hier een absoluut succes:
    1 pan met courgette, paprika, tomatenstukjes (uit blik) en kruiden.
    1 pan met (of zonder) gehakt en spinazie.
    Dan opbouwen, laagje saus 1, bladeren, laagje saus 2, bladeren, etc. Eindigen met de spinaziesaus. En dan bovenop mozzarella.

    En aangezien de regels zijn aangepast, kan je het tegenwoordig zelfs vooraf maken en opwarmen!
     
  6. Emm27

    Emm27 Fanatiek lid

    24 mrt 2013
    1.906
    386
    83
    Hello fresh had laatst een heerlijke! Was groentelasagna met spinazie, die is echt overheerlijk
     
  7. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Ik doe normaal gesproken een ui en een paar teentjes knoflook, gehakt rullen, rode paprika en champignons erbij, aanbakken en dan een blik tomaten erbij, eventueel wat tom. puree erbij. Dan een scheut water en peper, paprikapoeder, kruiden en een bouillonblokje erin.

    Dan absoluut onmisbaar: bechamelsaus. Flinke klont boter met een grote schep bloem goed roerend zachtjes laten smelten en even laten sudderen. Dan beetje voor beetje melk erbij (goed roeren met een garde) tot je een gladde saus hebt. Peper en zout en snufje nootmuskaat erbij.

    Dit laag voor laag opbouwen met lasagnavellen, beetje parmezaanse kaas erbij, en een laag kaas bovenop.

    Toevallig gisteren nog gemaakt dus zojuist een restje op. Lekker! :)
     
  8. meintje

    meintje Fanatiek lid

    9 jul 2008
    2.610
    928
    113
    die bechamel klinkt wel goed, maar mislukt dat niet heel vaak? Ik ben niet zo'n keukenprinses, moet niet te moeilijk worden;)
     
  9. louise88

    louise88 Actief lid

    19 mei 2013
    354
    13
    18
    Brabant
    Ik vind de lasagne van uit paulines keuken echt lekker! Is een blogsite Ik doe er alleen voor het gemak een zakje italiaanse groentenmix in.

    Bechamelsaus: op zich heel makkelijk. Je moet alleen de bloem en boter goed verwarmen voordat je de melk er bij doet. Anders is je bloem niet 'gaar' en dat proef je. Het moet een beetje als zand ogen zeggen ze wel eens.
     
  10. Komkommer

    Komkommer Actief lid

    26 okt 2015
    252
    1
    16
    NULL
    NULL
    Zak Bertolli pasta saus naar keuze
    Klein potje doperwten
    Gehakt
    2 gekookte eieren
    Lasagnebladeren
    Kaas

    Gehakt rullen
    Saus toevoegen
    Als dat warm is doperwten en ei erbij
    Even mee verwarmen en dan je lasagne opbouwen
     
  11. Driessen21

    Driessen21 Fanatiek lid

    13 jan 2012
    1.021
    284
    83
    Vrouw
    Deze was inderdaad heel lekker. Heb er zelf nog plakken salami aan toegevoegd en dat was ook een topper! :D
     
  12. Saar22

    Saar22 Niet meer actief

    Die van bolkje valt goed in de smaak. Weet niet of ik haar site hier neer mag zetten.
    Ik maak hem dan wel met gehakt en een zakje it. roerbakgroente.
     

Deel Deze Pagina