dit hou ik in de gaten! heb vanaf volgende week weer een oven! wat ik vaak deed was aardappelschijfjes, bloemkool, gehakt en iets van kerrie, is recept/pakje van knorr of honig maar kan vast ook zonder pakje
Ovenschotel spinazie met bladerdeeg nodig: diepvries gehakte spinazie bladerdeeg puree ovenschotel ovenschotelmix witlof 500 gr gehakt oven voorverwarmen op 220 graden bladerdeeg ontdooien spinazie ontdooien in pannetje puree en ovenschotelmix bereiden zoals op het pakje staat gehakt rul bakken ovenschotel invetten bodem bedekken met bladerdeeg laagje gehakt, puree, spinazie, ovenschotelmix bovenkant bedekken met bladerdeeg ongeveer 20/25 minuutjes in de oven totdat de bladerdeeg een mooi kleurtje heeft je kan er ook nog gebakken spekjes in doen (helaas vinden man en kids dat hier niet lekker)
Een van mijn favorieten: Aubergine overschotel. Aubergine in plakjes snijden, met zout bestrooien en even in laten trekken. Daarna droogdeppen en plakjes goudbruin bakken. Ondertussen gehakt rullen en er doorheen doen wat je lekker vindt. Ik doe een gesnipperd uitje, wat knoflook, eventueel tomatenblokjes of -puree en kruiden zoals je het zelf lekker vindt. Ovenschaal invetten en om en om aardappelschijfjes, gehaktmengsel en aubergineplakken erin doen. Bovenop wat paneermeel en geraspte kaas en een minuutje of 20,25 in de oven. Heer-lijk!
Zuurkoolschotel met rostideksel: Zuurkoolschotel met röstideksel - Recept - Allerhande - Albert Heijn ook heeeeeeeeeeel erg lekker!!
Mexicaanse lasagne! Gehakt met een teentje knoflook bakken en mexicaanse groenten toevoegen. Sausmix voor fajita's/wraps/taco's toevoegen (wat je zelf het lekkerste vindt) en nog even laten doorkoken. Ovenschaal invetten en bekleden met tortilla. Op de tortilla een laagje creme fraiche en kaas en dan het gehakt/groente mengsel erop. Dan weer een laagje tortilla met creme fraiche en kaas en zo stapel je door net als een lasagne. Je eindigt met een tortilla met kaas en creme fraiche en zet de schotel nog even 15 a 20 minuten in de oven. ECHT HEERLIJK!
Ow, dit moet ik binnenkort echt proberen, als ik niet meer misselijk ben! Hoeveel graden moet de oven trouwens?
Spitskool ovenschotel met mosterd en spekjes Zelf aardappelpuree maken (is echt het lekkerst want een beetje grover dan uit een pakje) en er wat cree fraiche en mosterd door roeren. Spitskool snijden, bakje champignons snijden en 1 prei snijden. Spekjes uitbakken, champignons erbij, daarna de prei en de spitskool. Alles op smaak brengen met zout, peper, lekker veel kerrie (of nootmuskaat, wat je maar lekkerder vindt), een beetje chilipepervlokken (hoeft niet als je niet van pittig houdt) en wat je verder maar lekker vindt. Op het laatst nog een flinke schep mosterd erdoor en de rest van de creme fraiche. Eerst het spitskoolmengsel in een ovenschaal, afdekken met de aardappelpuree. Je kunt er een laagje kaas en paneermeel op doen (de kaas laten zitten als je low-cal wilt ) en dan nog even een minuutje of 15 in de oven op zo'n 180 graden.
rosti shoarma ovenschotel shoarma even bakken, rosti even bakken... shoarma in ovenschaal, wat sperzieboontjes erdoorheen, erbovenop de rosti en afdekken met geraspte kaas... kwartiertje in de oven en heerlijkkkk
Het is hier echt een succesrecept en ideaal als er mensen komen eten. Ik zet de oven meestal op 180/200 graden en qua duur beoordeel ik vooral of de kaas lekker krokant is geworden en het er "goed" uitziet. Meestal is dat na 15 tot 20 minuten.
Zuurkool jachtschotel ( 2 personen) - 500 gram zuurkool - 500 - 750 gram aardappelen ( ligt aan het type eter) - zakje jachtsaus - 2 uien - 250 ml creme fraiche - 1 ei Fruit de in ringen gesneden uien en rul het gehakt. Kook de aardappelen, purreer ze met het ei en de creme fraiche. Doe de jachtsaus (met water gemengd) door het gehakt en de uien. Laat even doorpruttelen. Vet de ovenschaal in, op de bodem zuurkool. Daarna het gehaktmengsel, vervolgens de purree. 20 minuten op 200 graden in de oven en smullen maar!
Spitskool schotel. Gehakt rullen in de wok met uitje erdoor. Daarna spitskool erbij even kort bakken, kruiden met chilipoeder. Lekker flink zodat het een beetje pittig wordt. Vervolgens aardappelpuree maken. Spitskoolmengsel in de overschaal. Laagje appelmoes erover, afsluiten met laagje puree. Desgewenst nog wat geraspte kaas erover ! Eet smakelijk !
Ik ben nog steeds verliefd op de bonenschotel!! - Gehakt rullen - Perzik uit blik in blokjes snijden - Boontje uit blik opwarmen / verse bonen beetgaar koken. - Aardappels koken en pureren. - Kaas raspen Eerst gehakt in de ovenschotel, dan de perzikblokjes, de boontjes en tot slot de aardappelpuree met hierover de kaas. In de oven tot de kaas goed gesmolten is op 200c. En smullen maar!!!
mijn moeder maakte altijd heerlijke prei schotel uit de oven..ga dr zo even bellen en daarna post ik het recept...heerlijk!
prei. nasi goreng kruiden mee bakken. ongeveer half boulion blokje fijn prakken door de prei heen bakken. aardappelpuree. plakjes kaas pak een ovenschaal. laag met puree. laag met de prei. plakjes rookworst. plakjes kaas er overheen. laagje puree. rookworstjes er overheen paneermeel paar klontjes boter 15 minuten in de oven. 180 graden.