Heb door de (overdreven) kerstinkopen nog 3 volle dozen met eieren staan. Enig idee of ik ze in kan vriezen? Vroeg het me af want kan er niets over vinden..
hihi nog nooit over nagedacht maar het lijkt mij dat ze scheuren/ontploffen in je vriezer. Denk niet dat het een goed idee is.
Dit kan. Je kunt rauwe eieren alleen niet in zijn geheel invriezen. Wel kun je de eidooiers apart van de eiwitten invriezen. Eiwitten invriezen: Doe de eiwitten in een plastic zakje, of in een ijsblokjesvorm. 1 eiwit per vakje, en zodra ze bevroren zijn, kun je ze overdoen in een plastic doos of zakje. Als je eigeel invriest worden ze gummi-achtig. In ontdooide toestand kun je er dan eigenlijk niets meer mee doen. Wanneer je eidooiers wilt invriezen, moet je ze vooraf mengen met zes gram zout of suiker per 100 gram eigeel. Het zout/ suiker zorgt voor een lager vriespunt waardoor kleinere kristallen ontstaan. Hierdoor krijg je minder schade aan de structuur van de dooier. Of je suiker of zout gebruikt, bepaalt overigens weer wat je er later mee gaat doen: iets zoets of iets hartigs, dus schrijf op de verpakking vooral erbij wat je eraan hebt toegevoegd. Ook voor eigelen geldt: in een zakje of eerst in een ijsblokjesvorm. Voor allebei geldt: rustig laten ontdooien (bijvoorbeeld een nachtje in de koelkast), en daarna meteen gebruiken. Dit vond ik nog wel
idd veel ei eten eiersalade van maken voor op boterham zo van die schuimpjes bakken cake advocaat (eigeel) choco (eiwit) van maken ...
misschien inderdaad dingen van maken, die je wél kan invriezen... cupcakes bijvoorbeeld, die kunnen gewoon in de vriezer Pannenkoeken ook
Dank voor alle adviezen! Volgens mij kan je eieren niet invriezen, want er zit een dooier in! Whahahahahhaaaaahaaaa!
ik weet niet of het kan, maar ikzelf zou het niet doen. gewoon lekker gevulde eieren maken, of ei salade een quice ( hoe schrijf je zoiets), voor een paar mensen een cake maken. dan ben je er al doorheen.
Eieren kan je weldegelijk invriezen. Doe ik al jaren sinds we kippen hebben. In de zomermaanden leggen de dames volop, maar in de winter niet. Dus veel eieren van de zomer vries ik in. Ik vries ze in door ze uit de schaal te halen en ze te klutsen. En omdat wij krieltjes hebben, en dus kleine eitjes, passen deze perfect in een grote maat ijsblokje-bakje. Ik heb een van Ikea met grote blokken-maat. Gaat perfect 1 ei per bakje. Hoef ik ook niet over de dosering in recepten na te denken. Deze eieren gebruik ik overigens niet om te koken of te bakken maar in gebak/koek etc. Opbakken is niet erg lekker meer maar in gebak proef je geen verschil. Succes!