Een luie drinkster...

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Nescio, 4 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Nescio

  Nescio Niet meer actief

  Mijn 5 dagen oude dochter is een luie drinkster. Zodra ze aan de borst ligt neemt ze drie slokken om dan heerlijk weg te soezen. Als het aan haar ligt, liggen we de hele dag zo.

  Ze komt ongeveer om de 2 uur. Om de 3 uur maak ik haar zeker wakker. Net als bij mijn oudste heb ik veel last van stuwing en overproductie. Maar mijn meisje krijgt mijn borsten dus niet goed leeg. Ze zit nu alweer op haar geboortegewicht en heeft flink wat luiers per dag, dus ze groeit er goed op.

  Wat kan ik doen om haar iets effectiever te laten drinken, en om van de stuwing af te komen? Warmtekompressen en massage zijn helaas niet voldoende...
   
 2. Blemma

  Blemma Fanatiek lid

  11 mrt 2013
  2.472
  16
  38
  Vrouw
  Verpleegkundige in de wijk
  De stuwing zal vanzelf afnemen als ze niet meer voeding nodig heeft. Maar die stuwingsdagen zijn hel he?!

  Mijn mannetjes is ook een luie drinker die snel in slaap valt. Ik verschoon hem tijdens de voeding(want de luier word ook meestal vol geknetterd) en daarna is hij weer wakker genoeg om door te drinken
   
 3. dirksmama

  dirksmama VIP lid

  29 aug 2007
  22.156
  18
  38
  mens
  Meestal in de wolken
  Hee gefeliciteerd!

  Effectief drinken is in deze periode van melkoverschot gewoon nog een beetje lastig.
  Je zou eens vanavond voor het slapengaan je borsten een keer helemaal leeg kunnen kolven en daarna op verzoek blijven aanleggen, liefst om de 2-2,5 uur.
   
 4. schoentje24

  schoentje24 Bekend lid

  6 aug 2013
  869
  1
  16
  Hier ook een meisje wat in slaap valt tijdens het drinken aan de borst. Heb het toen aan de laktatiekundige gevraagd, advies was om aan de borst te laten drinken, en zodra ze in slaap valt eraf halen (na stimuleren bij wangetje, nekje, handjes) even laten boeren en daarna aan de andere borst (dit heet wisselvoeden). Je kunt tijdens het voeden borstcompressie toepassen zodat de melkstroom blijft lopen en ze moet blijven drinken (maar als jouw melkproductie zo goed is is dat misschien niet nodig?)
  Na een tijdje idd even verschonen, dan zijn ze weer wakker en dan weer aanleggen. In slaap vallen is weer eraf halen. Volgens lk leren baby's zo om te drinken anders worden ze er weer af gehaald. Hier werkt het zeker wel! Ze drinkt beter!

  Welke positie voed je? Ik merk dat ze effectiever drinkt wanneer ze met haar buik op mijn buik ligt. Weet niet hoe deze positie heet maar ze ligt dan als het ware op je borst (mondje wat neer naar beneden schuin gericht). Lk heeft me deze positie geleerd, je zakt zelf een beetje onderuit! Erg relac, mn meisje vindt t super!

  Uitkleden tot op t rompertje kan ook werken! Maar ik heb dit nog niet gedaan, het gaat hier steeds beter en als ik haar verschoond heb ga ik geen kleren meer uit trekken! veel te veel werk!

  Succes ermee! Hoe je van stuwingen afkomt weet ik niet, heb daar zelf geen last van. Wel adviseer ik je om, wanneer je voelt dat je borstwn wel erg vol zitten, je borst leeg te kolven. Verstopte melkklieren kunnen tot een borstontsteking leiden en dat wil je liever niet!
   
 5. MamaMaya

  MamaMaya Fanatiek lid

  6 dec 2010
  1.104
  28
  48
  De adviezen van schoentje24 zijn allemaal om meer te produceren (wisselvoeden, borstcompressie, kolven). Wil je snel van de stuwing af, probeer dan zo min mogelijk in te grijpen. Stuwing in de kraamweek is normaal. Je moet enkel ingrijpen als je borst echt gaat ontsteken (symptomen: pijnlijke harde plek in de borst, rode huid en pijn, en koorts). Verder heeft dit vooral tijd nodig.

  Lees hier voor adviezen gericht op het verlichten van stuwing in de kraamweek.
   
 6. Daphne1990

  Daphne1990 Actief lid

  25 apr 2012
  496
  0
  0
  NULL
  NULL
  Mijn dochtertje dronk de eerste dagen niet goed aan de borst en daardoor heb ik zelf de productie op gang moeten brengen met de kolf, hierdoor kreeg ik zoveel melk wat ze dus ook niet wegdronk. Ben gelijk gestopt met kolven, heb enorm wat pyn gehad maar na 2 a 3 sagen was t al veel minder en is t afgestemd op haar behoefte. Je kunt. Dus beter idd niet ingeijpen. Het vraag aanvod is gewoon dan ecen uit balans. Ik was ook erg bang dat de boel ging ontsteken dus daar moet je wel opletten mAr dat heb je snel genoeg in de gaten ;)
  Verder kun je ook washandjes in de vriezer leggen en die op je borsten leggen en dit wiselen. Daarnaast met t voeden warme doeken en masseren helpt ook
   
 7. Nescio

  Nescio Niet meer actief

  @dirksmama, dank je wel.

  Bedankt voor alle reacties! De stuwing is inmiddels een stuk minder. Ik vreesde echt voor een borstontsteking maar zo min mogelijk ingrijpen bleek de truc. Verder komt ze om de 2, 2,5 uur dus dat is heel netjes. Ik kleed haar nu uit tijdens de voeding en we liggen huid op huid, nu blijft ze veel alerter en drinkt effectiever.

  Kan het clusteren al begonnen zijn trouwens?
   
 8. Zoe123

  Zoe123 VIP lid

  9 feb 2013
  10.224
  3.964
  113
  Vrouw

  Met borstvoeding....alles kan, dat weet jij ook hihi:D:):p
  Ellende hé, stuwing, gelukkig gaat het wat beter nu!
   
 9. MamaMaya

  MamaMaya Fanatiek lid

  6 dec 2010
  1.104
  28
  48
  Tuurlijk kan dat. Ook als je (te)veel melk hebt trouwens. In dat geval kan je best blokvoeden. Bij te weinig melk dan weer wisselvoeden.

  Clusteren begint blijkbaar typisch 2 weken na de uitgerekende datum. En warempel mijn kinderen deden dat inderdaad ongeveer vanaf dat moment. De dochters 's avonds laat, zoon nu in de late namiddag (stuk minder praktisch, maar goed).
   

Deel Deze Pagina