Ik kook eigenlijk nooit uit pakjes of zakjes potjes. Hier een simpel en heerlijk pastagerecht: -roka -cherry tomaatjes -zongedroogde tomaatjes -mozzarella bolletjes of blokjes (feta kan ook) Lekker olijfolie en n beetje zout
Niet lullig bedoeld maar dat is dus wel met pakjes/zakjes koken Heb al een hoop lekkere dingen gezien hier!
Chili con carne - recept - okoko recepten heerlijke chili! wij eten het met rijst. ik had zelf wat meer bonen erdoor gedaan en ook paprika en mais.
Tagliatelli met kip en zongedroogde tomaatjes Kip in blokjes bakken in olijfolie uitje erbij evt knoflook erbij zongedroogde tomaatjes fijn snijden flinke eetlepel oregano 125 ml witte wijn minimaal half uur laten sudderen dan bakje champignons erdoor beker creme fraiche erdoor serveren met tagliatelli! Eet smakelijk! Grote favoriet hier thuis onder de kids!
Hier koken we nooit met pakjes Ff kijken hoe wij dit doen: lasagna De rode saus gewoon met een blikje tomatenpurree, purree even ontzuren in de pan en een uitje en knoflook erbij, dan gehakt groenten en wat water en gemalen peper en zeezout + evt wat gedroogde italiaanse kruiden / vers kan ook natuurlijk Zo maak ik de rode saus voor de spagethi ook... Witte saus: Boter in een pan smelten en daar bloem bij doen (hoeveelheid moet je even kijken tot het een klont wordt die loslaat van de pan, op een zacht vuurtje 'gaar' laten worden (wel oppassen verbrand snel) en dan koude melk erbij gieten tot het de juiste dikte heeft... dit is een basis voor bijna alle witte sauzen dus dan kun je zelf peperkorrels of zout/andere kruiden of kaas toevoegen... Voor vissaus dille met citroen erbij doen
Mocht je trouwens een keer nasi/bami willen koken met een pakje maar zonder smaakversterkers... de mix voor nasi en bami van knorr heeft geen smaakversterkers en E-nummers ook geen vet-sin...
Bami: Ingredienten: 2-3 uien, 2 teentjes knoflook, 1 tl trassi, 1 tl sambal, 1/2 tl laos, 1/2 tl djinten, 1 tl ketoembar, 3 ons hamlappen, 6 eieren, selderij, 1 pak chinese eiermie, ketjap Uien en knoflook bakken en alle kruiden erbij doen. (daarna even apart in bakje doen) Vlees bakken (heel) in olie. Als het vlees bruin is een flinke scheut ketjap erbij en aan beide kanten 15 minuten laten sudderen. Ondertussen de eieren bakken (roerei maken), selderij snijden en de bami koken. Als het vlees klaar is, dit in kleine stukjes snijden en weer in de pan doen, samen met het uien-kruiden mengsel. Dit nog even samen bakken en dan de bami er bij doen. Goed omroeren en op het laatst het roerei en selderij erbij. Naar smaak nog ketjap toevoegen en smullen maar! Italiaanse rundvleesstoofpot ingredienten: 1 pond rundvlees, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 2 winterpenen, 2 grote tomaten, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 pot runderfond, 1/2 el oregano, 2 laurerblaadjes Rundvlees in stukken snijden, uien en knoflook snipperen, wortelen in stukjes snijden, tomaten ontvellen en in blokjes snijden. Vlees bruin bakken met evt peper en zout. Uien en knoflook toevoegen en even laten meebakken. Tomatenpuree toevoegen en even laten meebakken zodat de zure smaak er een beetje af gaat. Daarna de wortel, tomatenblokjes, oregano en laurierblaadjes toevoegen. Even bakken en dan de runderfond erbij doen. Dit aan de kook brengen en 1,5 tot 2 uur laten pruttelen. Couscous met kip in zoete saus Ingredienten: 1 pak couscous, 4 kipfilets, 2 blikjes tomatenpuree, 6 tl ketjap, 4 el suiker, 1 tl gemberpoeder, 1 tl sambal, 2 uien, 400 ml water, 2 el maizena/bindmiddel, knoflook, zout, peper. *Mengen: Tomatenpuree, 2 el suiker, 1 tl ketjap, gemberrpoeder, zout en peper. Kipfilet in blokjes snijden en hier 10 minuten in laten marineren. Ui en knoflook snipperen en bakken in wat olie. 2 el suiker toevoegen en even laten carameliseren, Daarna de kip erbij doen en bakken op hoog vuur. Daarna met de deksel op de pan 15 minuten laten nagaren (van het vuur af) Na 15 min. het vlees weer opwarmen, water en bindmiddel toevoegen en aan de kook brengen. Couscous bereiden (bereidingswijze staat op pakje) Op het laatst nog 2 tl ketjap en 1/2 rl sambal toevoegen aan de saus. Couscous en saus apart serveren.
Nasi goreng: 500 gr witte rijst 1 prei 1 kleine winterpeen 1 grote ui of 2 middelgrote 2 teentjes knoflook (uitgeperst) 1 chilipeper 3 eieren 100 gr gerookte ontbijtspek (plakjes) 100 gr fricandeau (plakjes) 1 ½ tl Trassie Oedang 2 tl korianderpoeder 1 tl gemberpoeder 1 tl komijnpoeder 3 el wokolie Snufje peper Scheutje ketjap manis Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in zout water of kippebouillon. Laat de rijst goed uitlekken en goed afkoelen (desnoods even terugkoelen in de koelkast want warme rijstkorrels bakken niet lekker en gaan kleven). Neem de groente en was ze. Snij de prei door de midden en snij dan heel dun in halve ringen. Snipper de uien ragfijn, ontdoe de chilipeper van de zaadjes en snipper het rode gedeelte heel fijn. Snij de wortel in de lengte doormidden in dunne plakjes en snij deze julienne en snipper het verder fijn. Doe de eieren in een schaaltje en klop het wit en de dooier even door elkaar. Dan scrambelen en wegzetten. Neem de plakjes ontbijtspek en de plakjes fricandeau en snij ze in kleine blokjes. Neem nu een wok, doe er de wokolie in en laat lekker heet worden. Roerbak dan de groente even in de hete olie (eerst de wortel, die heeft het langst nodig) en doe er dan de vleeswaren bij. Voeg dan de specerijen toe en roer alles even goed om totdat het lekker gaat ruiken. NB. Trassie is Garnalenpasta en is te koop in bijna elke supermarkt en anders bij de toko. Zet nu het vuur onder de wok heel hoog, doe dan de koude rijst erbij en roerbak, goed omscheppend met een houten spatel, de hele bups lekker gaar. Af en toe even een beetje proeven en doorgaan totdat je de Gorengsmaak te pakken hebt. Als laatste de scrambled eggs (EI) toevoegen en klaar! Voor eventueel wat extra pit (niet iedereen houdt er van) kun je nog een beetje Oestersaus (sterke smaakmaker) of een beetje sambal oelek toevoegen.
Hachee: 1kg riblappen in stukjes 2 eetl bloem zout en peper 500gr uien in ringen 1 eetl bruine/rietsuiker 2 eetl rodewijnazijn 2 blaadjes laurier 1 a 2 bruine verkruimelde boterhammen zonder korst 1 flesje donker bier Schud de blokjes vlees om met de bloem en wat zout, Verwarm boter en bak het vlees aan. schep het uit de pan en fruit de ui in het vet. Doe het vlees er bij en voeg de rest van de ingredienten toe. roer alles door en breng aan de kook. Sluit de pan en zet de warmtebron laag. Laat 2,5uur stoven. Ik voeg zelf geen rodewijnazijn en bier toe en het smaakt desondanks heerlijk. Niet veel werk, je moe er wel een middagje voor thuis zijn.
Witlof ovenschotel 1kg aardappels in plakjes 1 kg witlof 50 gram boter 50 gram bloem 500ml melk/750ml 1 ui 2 tenen knoflook Zout/peper Verse bieslook Kaas Zelf roomsaus maken met melk bloem boter peper en zout Aardappelen en witlof erin saus eroverheen gefruit uitje en knoflook eroverheen plakjes kaas en wat verse bieslook en 60 min in de oven op 180gr Zelf maak ik vaak kip met spek erbij
Volgens mij is knorr echt een merk waar je gewoon vandaan moet blijven als je zonderpakjes, zakjes en e nummers wilt koken. Knorr verpakt zijn e nummers nl vaak als aroma. Goed topic! Mijn man heeft last van netelroos en we zijn sinds kort begonnen met een histaminevrij dieet. Dat is iig zonder smaakversterkers. Verder vlak daarvoor alle pakjes en zakjes afgezworen! Ik zal zsm ff wat goede recepten opzoeken!