Hallo allemaal, Ivm kans op besmetting van de listeria bacterie wordt het afgeraden rauwkost te eten die langere tijd gesneden is. Wat is wijs om wel/ niet te gebruiken? Ik heb het vorige week in een pizzatent laten staan, omdat daar mijn inziens niet zo zorgvuldig met hygiene wordt omgesprongen. Vandaag in een 'net' restaurant heb ik wel rauwkost gegeten. - ook ben ik op het werk gewend rauwkost uit een saladebar te eten. - En voorgesneden sla van bv. de AH met de verste houdbaarheidsdatum? Alvast bedankt voor het antwoorden!!
Goede vraag!! Ik ben hier ook best nieuwsgierig naar!! Gisteren uit voorzorg maar een broodje kaas zonder sla, tomaat en komkommer genomen omdat ik het eng vind. Ben dus heel nieuwsgierig!!
Ow... zo ver heb ik zelf ook nooit nagedacht... Ik eet het gewoon hoor. Anders kun je alles wel laten staan!
Ik eet het gewoon hoor, zoals vanavond gaan we steengrillen, dan wil ik wel wat anders als alleen vlees en frietjes!
precies kan je beter in een glazen kist gaan zitten. nee ik kijk uiterarad wel of het er fris uitziet. maar dat doe ik ook als ik niet zwanger ben. en verder lekker eten
Ik heb het de eerste maanden niet gegeten, maar gewoon omdat ik me daar niet goed bij voelde. Maar het ligt er ook wel veel aan waar je eet (hoewel dat soms moeilijk in te schatten is. Zelf kun je zelf extra wassen.
ja zo is het eigenlijk wel... je moet doen waar je jezelf goed bij voelt. bedoel. ik drink maar een paar glaasjes cola per week. omdat meer voor mij dan weer niet goed volet. terwijl een ander rustig iedere dag 2 glazen drinkt en daar geen problemen mee heeft
Voorverpakte sla uit de supermarkt was ik wel altijd, maar dat deed ik daarvoor ook al (nadat ik ooit een rups in mijn sla heb aangetroffen ). Rauwkost op een broodje of in een restaurant heb ik gewoon gegeten. Ik vind het persoonlijk een tikkeltje overdreven om dat te laten staan. Ik hield me aan de standaardverboden (rauw vlees , vacuumverpakte vis en rauwmelkse kaas) en dat vond ik meer dan voldoende.
Nou ik ben zelf ook behoorlijk nuchter daarin hoor. Ik houdt mij ook gewoon aan de standaard voorschriften. Maar mijn vriend wilde perse dat ik het na zou vragen, die is namelijk niet zo nuchter hihi!
Je moet vooral uitkijken met salade/rauwkost die al een tijdje geleden gesneden is want gesneden rauwkost is veel bacterie gevoeliger dan ongesneden groente etc. Ik zou dus eigenlijk de saladebar op je werk even links laten liggen.