Sweetdreams (de topic starter aka TS) gaf aan dat ze met dit topic graag aan info van deskundige zoals gyns en dokters wou komen, dus bij deze.
Dat laatste is echt onzin hoor. Lees die onderzoeken eens zou ik zeggen. Er is geen bewezen, veilige hoeveelheid die je kan drinken, dat is waar en daarom wordt het afgeraden. Maar als jij 1 keer een slok drinkt tijdens je zwangerschap, of 2, dan is de kans op FAS gewoon nul (0). Sommige dingen liggen nou eenmaal wat genuanceerder dan hier soms wordt voorgespiegeld. En het is wel degelijk zo dat één (1) foute biefstuk, of een halve (1/2) grote schade kan aanrichten. In tegenstelling tot een paar slokken wijn. Neemt niet weg dat ik het niet gedaan heb, drank. Biefstuk evenmin. Maar dat is meer omdat ik een control freak ben en nogal een beladen geschiedenis heb op het gebied van zwangerschappen.
Je begrijpt het verkeerd. TS/topic starter duid de persoon aan die het topic gestart heeft... Sweetdreams dus.
@Norge: TS is de algemeen geaccepteerde afkorting om te refereren aan degene die het topic heeft geopend als je vergeten bent wat haar naam ook al weer was. Dus als je zegt @ts dan is dat voor de topic starter in dit geval sweetdreams...
Ok... Maar alcohol komt wel terug bij je kind. Je gaat straks, als je baby er is, hem/haar toch ook geen verdund bier geven ofzo
Ik snap het echt niet, hoe moeilijk is het om een wijntje te laten staan.. Waarom risico nemen? En als het iemand zo moeilijk valt om even 9 maandjes geen wijn te drinken dan zit er ergens toch iets een klein beetje scheef
- als de moeder alcohol inneemt, zal de foetus hetzelfde alcohopromillage krijgen als de moeder (m.a.w. de placenta houdt geen alcohol tegen!) - alcohol blijft langer in de foetus dan in het bloed van de moeder (als de foetus alcohol binnen krijgt en hij scheidt het weer uit, dan komt het terecht in het vruchtwater, dat de foetus vervolgens weer opdrinkt; de placenta voert alcohol niet zo makkelijk af)