Vanaf 5 weken zijn wij gaan wakker maken voor een voeding en daarna proberen wat wakker te houden (aankleden, badje, even 'spelen'). Met 10 weken zaten ze beide in dit 'schema': 8:00 wakker maken daarna borst / fles 9:30 naar bed, slapen tot 11:00 11:00 aankleden en daarna borst / fles (dochter pas om 12:00) 13:00 naar bed, slapen tot 15:30 15:30 fles / borst (dochter om 16:00) rond 17:00 maximaal 45 min slapen in de box 19:30 - 20:00 borst / fles naar bed rond 23:00-23:30 fles / borst en dan gedurende de nacht één keer (rond 4:00) borst wakker maken om 8:00 Ik vond het fijner als de kindjes na de voeding juist wakker zijn op die manier was de borst of fles niet nodig om in slaap te komen. Natuurlijk vielen ze gewoon in slaap en gingen we ze dan niet 'op houden' maar aan de borst in slaapvallen vond ik geen goed idee. Slaap en eetritme zal er met 10 weken 'in' en nog altijd hebben we er lol van (dochter is bijna 3 jaar en zoon 4,5 jr)
Met 5 weken sliep die van mij nog gewoon van voeding tot voeding. Heb dat ook vooral lekker gelaten. Met 8 eeken voor t eerst even in wipstoeltje of box, max 5-10 min. Maar tis wel echt een slaapkop..
Hij sliep overdag dus vaak 2,5-3 uur. 'S nachts liet hij er al vaak 4-6 uur tussen. De 18 uur slaap haalden we wel, regelmatig ook 19-20 uur.
Mijn dochter heeft nog nooit van voeding tot voeding geslapen. Met 5 weken kreeg ze eten bij honger en sliep ze bij slaap.
Ik bedoel, mijn dochter wordt een uur later soms wakker, geeft normaalniks maar dan hoeft ze geen drinken en toh huilt ze er om lijkt het. Zoeken en smakken, speen wil ook niet. vroeg me af of jullie kinderen weleens wakker worden´tussendoor´.
Klinkt perfect normaal, het wakker worden tussendoor. Hier begon ze met 3 weken veel vaker wakker te zijn. Ik heb altijd op verzoek gevoed en legde haar te slapen wanneer ze moe was en dat heeft goed gewerkt. Maar die eerste maanden zijn sowieso een rommeltje. Misschien is ze nog niet echt uitgeslapen na dat ene uur. Dat kan ook. Je zou kunnen kijken wat er gebeurt als je haar terug in slaap helpt (evt. met speentje of door even aanleggen). Als ze dat ook niet wil, wat bij mijn dochter vaak het geval was, stopte ik haar in de draagdoek. Dan sliep ze vaak wel nog een beetje.
Na 5 weken werd ze alerter en hield ik haar een half uur op. Nu is ze anderhalf uur per voeding wakker. Is het nog geen tijd om te eten ga ik met haar spelen, of leg ik haar in de box, muziekje aan of speeltje erbij. Ze heeft ook geen standaard slaapsignaal. Gapen is bij haar geen moeheid want ze gaapt de hele dag als het haar uitkomt. Ik let op kleine pupillen, rode ogen, en minder bewegen (ze is erg beweeglijk)
O, OK, dat had ik er niet helemaal uitgelezen Kunnen dat krampjes zijn dan? Uur tot anderhalf uur na de voeding is wel krampjestijd namelijk... (dan is de voeding ongeveer in de darmen beland).
Misschien toch kramp dan ja maar eerder had ze dat wel eens, en dan echt in fases, steeds even terugkerend, ook met de beentjes trappelen. Nu blijft het huilen aanhouden. Geen 1 houding helpt.
wat hier echt hielp is cinababy die je bij de drogist kunt halen. Veel beter dan infacol ! Ook kun je de baby in een bepaalde houding houden (hand onder de buik (je kijkt dan tegen het achterhoofd aan). Ook dat helpt. Ik weet niet zo goed hoe ik het anders kan uitleggen
ja die houding ken ik maar helpt niks.. helaas. cinababy hielp bij mijn oudste niet maar kan het proberen weer.
Toevallig is mini vandaag precies 5 weken Schema; - Tussen 6 en 7 wakker, borst - Spelen/ kletsen enz +- half uurtje - tutteren op de bank (hij's helemaal weg van m'n pink - bij eerste teken van moeheid naar boven.... Soms even mopperen maar dan minstens 2.5u slapen Sinds deze week slaapt ie door (tot nu toe dan)
Draagdoek? Hier waren de krampjes ook op hun hoogtepunt met 5 a 6 weken. Wat hier hielp, was haar rechtop tegen me aanhouden, zodat ze over mijn schouder keek (uiteraard heel goed ondersteund) en dan bewegen (schommelen of 'springen' op het bed).