Je moet even googelen, staan heel veel recepten. Wij maken heel vaak de shaksuka van Yotam ottolenghi.
Als je gaat barbecuen, leg er dan ook een paar aubergines op, kan je de volgende dag heerlijke dingen mee doen! Laat ze gewoon gaar worden zonder olie oid. Haal de steelaanzet en de schil eraf als ze nog heet zijn, laat afkoelen, pak in folie en zet koud weg. Volgende dag bijvoorbeeld: Bak een gesnipperd uitje aan in olie, voeg kerriepoeder toe. Doe twee grote aubergines in een schaal, trek met twee vorken uit elkaar, meng met de ui en een paar scheppen yoghurt (liefst dikke yoghurt met hoog vetgehalte maar gewone werkt ook), breng op smaak met peper en zout Of: Pel minstens een half bolletje knoflook, en snijd de teentjes fijn of pers ze uit. Meng een blikje tomatenblokjes en een blikje tomatenpuree. Trek 3 grote aubergines met 2 vorken uit elkaar, snij eventueel nog wat kleiner. Verhit ruim olijfolie en bak de knoflook aan, laat het niet te ver gaan. Voeg dan de tomaat toe, laat even sudderen, en doe dan de aubergine erbij. Bak de aubergine mee terwijl je blijft roeren, tot het een mooi geheel is. Schuif je prutje nu opzij en breek een ei boven het lege stuk pan. Terwijl het ei stolt, meng je het door je prutje. Dit herhaal je met in totaal 4 eieren. Breng op smaak met prper en zout. Beide lekker met brood! Zo heb je al een prima lunch, met een soepje en salade wordt het een goede avondmaaltijd. Je kan bovenstaande gerechten ook maken met in de oven gegaarde aubergine, maar de rooksmaak van de bbq maakt het af!