Hoe krijg ik smaak aan mijn spinaziestamppot?

Discussion in 'De lounge' started by 1548, Sep 22, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. 1548

    1548 Niet meer actief

    Hallo,

    Gisteren voor het eerst spinaziestamppot gemaakt, maar er zat weinig smaak aan. Het enige wat ik mij kan bedenken dat ik verkeerd heb gedaan, is dat ik het "sap" van de spinazie/ ui/ knoflook had toe moeten voegen aan de stamppot ipv weggooien.

    Zo heb ik hem gemaakt:

    • 1 kg aardappels, geschild en in kwarten
    • 50 milliliter amandelmelk
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 rode ui
    • 3 teentjes knoflook
    • 900 gram verse spinazie
    • 200 gram pinda’s

    BEREIDING
    Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Pureer samen met de amandelmelk.

    Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Hak de pinda’s grof. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui 3 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Schep dit samen met de spinazie door de aardappelpuree en verwarm op laag vuur nog enkele minuten. Hak de pinda’s grof (heb ze nog geroosterd) en roer ze erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

    Iemand een suggestie?
     
  2. masami

    masami Fanatiek lid

    Jul 27, 2011
    4,248
    802
    113
    Female
    Ik bak er gelijk met de ui en knoflook, nog een beetje spekjes doorheen.
    Daar komt echt een lekkere bite vanaf.
    En idd niet het vocht weggooien, dat is een echte smaakmaker :)
     
  3. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    May 12, 2012
    3,340
    4
    38
    Rotterdam
    Zongedroogde tomaatjes en feta kaas toevoegen
     
  4. born2bme

    born2bme Fanatiek lid

    Aug 3, 2015
    1,406
    287
    83
    Of cherrietomaatjes! Heerlijk in combi met spinazie!
     
  5. Debaky

    Debaky VIP lid

    Apr 22, 2013
    10,348
    5,392
    113
    Stukjes gerookte zalm er doorheen doen is ook erg goddelijk.
     
  6. Zolief

    Zolief Fanatiek lid

    Jan 2, 2012
    1,413
    44
    48
    Onderin Nederland
    met een half Runderbouillon blokje koken.
     
  7. Athina

    Athina VIP lid

    Oct 31, 2007
    23,815
    3,343
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    iets van vlees of vis toevoegen - of eigenlijk: Zalm of spekjes ;)
     
  8. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Doe er vaak een gekookt eitje in. Of spekjes. Dat geeft wat meer smaak.
     
  9. GewoonLinda

    GewoonLinda Fanatiek lid

    Jan 4, 2011
    2,938
    58
    48
    Spekjes (uitgebakken) en prei toevoegen.
     
  10. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    Jan 9, 2007
    8,722
    628
    113
    ja feta en of zongedroogde tomaat idd! mjammm
     
  11. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    Apr 16, 2013
    4,184
    1
    0
    Niet.

    Ik heb het opgegeven en ik maak gewoon spinazie en aardappelen gewoon apart. En ik bak ajuinringen erbij.
     
  12. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ik mis zout in je recept. Zeker een gerecht met aardappelen heeft echt zout nodig. Edit, zie het nu wel staan, maar als je gerecht nergens naar smaakte kon het ongetwijfeld in ieder geval wat meer zout gebruiken ;)
     
  13. Juul75

    Juul75 VIP lid

    Apr 8, 2010
    12,091
    7,843
    113
    Of een paar ansjovisjes meebakken met de ui en knoflook. Je vindt er niets meer van terug maar het geeft net wat umami, een beetje zout en body.
     

Share This Page