Eerst twee gezonde kinderen, daarna twee keer miskraam

Discussie in 'Miskraam' gestart door Niennientje, 13 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.820
    14.153
    113
    1 goed, 1 met extreme afwijkingen (pech) en nu vandaag een mk.

    Geen bv in het spel, leeftijd na de oudste wel wat hoger (nu tegen de 35 maar nog net niet).

    Geen allergiën, medicatie of afwijkingen in de familie. Ruimschoots de tijd, hormoonvrij (ik kan echt niet tegen de pil) tussen zwangerschappen.

    Nog niet over uit of we dit nog een keer overwegen. Wil na mn 35e niet meer zwanger worden. Man maakte de bijdehandte opmerking dat ik t hele jaar nog 35 ben...dus technisch gezien heeft hij een goed punt.
     
  2. Kiki84

    Kiki84 Bekend lid

    22 jan 2009
    585
    183
    43
    Vrouw
    Kantoor
    Zuid-Holland
    Op mijn 25ste een zoontje gekregen. Nu bijna 36 en 3 miskramen verder. Vanaf eind 2017 de wens voor een tweede. Wel alle onderzoeken gehad, maar daar is niks uit gekomen. Vette pech denk ik dan maar :(
     
  3. Lieverding

    Lieverding Fanatiek lid

    9 jun 2019
    1.202
    453
    83
    Vrouw
    #23 Lieverding, 25 apr 2020
    Laatst bewerkt: 25 apr 2020
    Wat verdrietig..

    Het kan allemaal en ik zou dus als ik jou was stollingsfactoren nakijken. Dat is de meeste oorzaak voor miskramen naast gezonde kinderen. Dat kan je doen 12 wk na bevalling/mk en daarna mocht het niet genetische factor zijn nog eens afgeven bloed over 4-6 weken dacht ik voor dubbele check. Lees eens over Antyfosfolipieden syndroom. Dit is stolling die kan ontwikkeld worden. Ik heb dan genetische stollingsmutatie maar wist dat ook dus niet.

    Verder is bij mij verder geprikt op vitamines en homocyctiene etc. En als miskraam zo vroeg is kunnen ze verder niet zo veel zoals dna/puntie/placenta onderzoek en baby autopsie etc.

    Verder bij ons nog karyotypering/dna match etc gedaan maar met vroege mk geloof gaat het niet zo makkelijk dat aanvragen. Hier dus alles wat mogelijk hebben ze gedaan maar pas na tweede miskraam en pas toen ik heb aangedrongen erop.
     
  4. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Alleen doen ze deze onderzoeken echt niet zomaar.. en moet je het medische circuit in willen, de kosten willen dragen en de wachttijden willen doorstaan. En je komt nu al helemaal niet zomaar bij de gyn terecht. ( en een kleine correctie het 2ne stollingsonderzoek mag ook pas weer na 3 maanden. Je bent zo een half jaar verder.

    Zoals alle andere al beschreven hebben denk ik dat t helaas pech is en zou ik t nog eens durven proberen.
     
  5. Lieverding

    Lieverding Fanatiek lid

    9 jun 2019
    1.202
    453
    83
    Vrouw

    Dat heeft mij niets gekost die onderzoeken. Maar heeft te maken met termijn late miskramen maken ze in mijn ziekenhuis maar 5-10 x per jaar en dan twee keer al bijna nooit meemaken ze dus werd bij mij alles onderzocht. Met vroegere miskramen kan je niet zo veel maar ze kunnen echt onderzoeken doen naar schildklier, stolling, homocystieten etc. In de meeste ziekenhuizen kan je Online folders vinden van herhaalde miskramen en daar staan alle onderzoeken genoemd wat ze doen. Vanaf 2x bewezen miskramen doen ze dat maar je moet het dus aanvragen zelf...dat gaan ook niet via normalen gyn maar “prenatale zorg gyn” of miskraampoli.

    Maar nu met corona is wellicht wat anders al ik ervaar ik dat zelf niet (ik heb vroege echo over twee weken en fysiek afspraak met arts in een ziekenhuis en in LUMC ook nog eens dubbel).
     
  6. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    #26 zonnetje2015, 27 apr 2020
    Laatst bewerkt: 27 apr 2020
    Het kost je van beiden je volledige eigen risico bij karyotypering en bij bloedstolling etc het volledig eigen risico vd vrouw. Heeft niks te maken met vroege of late miskramen.. t is toch bijna 800€ wat je dan af moet tikken.
    Iedere gyn kan deze onderzoeken aanvragen. Je moet hier niet voor naar een fertiliteitspoli of miskramen poli. Als het eigen ziekenhuis die heeft wordt je wel doorverwezen maar dat heeft niks met de kosten van de onderzoeken te maken.
    En ook met vroege miskramen kunnen ze veel net zoveel als met late miskramen. Bloedstolling, anatomische problemen, hormonale disbalans, homocysteine etc kunnen vroege miskramen veroorzaken.
    Maar in de geval van TS 2 kinderen en 2 miskramen is de kans dat er iets gevonden wordt gewoon mega klein en dan moet je het vooral ook willen het hele medische gedoe.
     
  7. Lieverding

    Lieverding Fanatiek lid

    9 jun 2019
    1.202
    453
    83
    Vrouw
    Toch hier niet in het eigen risico))
    Ik ben dus door gyn doorverwezen naar de prenatale zorg arts in ons ziekenhuis doen ze dus enkel daar onderzoeken beginnen etc het is een specialisme hier. Heeft te maken met dat elk ziekenhuis het anders regelt.

    in LUMC was in ivm alife2 studie toen hebben ze nog even onderzocht met klinische genetica of Na eerste miskraam karyotipering was gedaan dat was niet het geval en is alsnog gedaan door lumc zelf. Ook dus niet eigen risico. Alle onderzoeken en mk van 2014 vielen ook niet onder eigen risico.

    met “kunnen ze niet zo veel” bedoel ik dingen naast het bloedonderzoek zoals waterpunctie, dna, placenta en navelstreng onderzoeken, abductie etc. Met vroege miskramen kan je dat niet en bijvoorbeeld mijn stolling mutatie gaat veroorzaakt vaak afwijking placenta maar dat was dus niet het geval.

    maar tja wat is het “moet je willen” is toch maak 1a 2 x bloedafgeven en klaar. Kan toch wel dat dingen gevonden worden... eerst dan even navragen of het geen eigen risico is)) maar nogmaals was bij mij niet het geval, 2x niet in 2014 en 2019
     
  8. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Nou dan ben jij dus een uitzondering. Ieder ander betaald gewoon dus gewoon eigen risico. Heeft niks te maken met hoe een ziekenhuis dat regelt. Hier meerdere zkh gehad en overal ( en zo staat t ook in de voorwaarden) betaal je eigen risico over bloedonderzoek. Waarbij karyottypering het volledige eigen risico van zowel jou als je partner opslokt.
    Als je aan een studie meedoet betaal je geen eigen risico.. Ik had ook niks hoeven betalen als ik mee had gedaan aan de studie waarin wel of niet opereren bekeken werd. Gelukkig was mn eigen risico op dus kostte het me alsnog niks.
     
  9. Lieverding

    Lieverding Fanatiek lid

    9 jun 2019
    1.202
    453
    83
    Vrouw
    Ik doe niet aan studie dus daar ligt het niet aan.
    Ik heb late miskramen gehad met volledige opname in ziekenhuis en bevallingen en daaruit dus alles onderzoeken gekoppeld waren en kwamen onder de “miskraam behandeling” als kosten gok ik. Maar misschien lag het ook aan iets anders maar dus geen eigen risico gelukkig

    ligt aan ziekenhuis hoe die Regelt was bedoeld door welke arts je moet hebben voor onderzoeken. Bij je was het je eigen arts. Hier in bronovo/lumc academische zk waardoor dus elk gyn een eigen specialisme heeft en dus onderzoeken aanvragen gaan niet via gewoon gyn of arts assistent (dat is degene met wie jw meestaal afspraak hebt voor controle na miskraam) maar via prenatale screening arts en daar moest ik dus echt maand wachten tot afspraak want enkel die arts kon bij mij alle onderzoeken aanvragen. Die heeft specialisme miskramen, stolliinpsgroblemen en dna afwijkingen en nog iets. In elk geval kon ik dus niet zomaar vragen bloedonderzoeken of dna of karyiotypering.
     

Deel Deze Pagina