Eerste keer ICSI. Verwachtingen?

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door SchoneNarcis, 21 feb 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. SchoneNarcis

  SchoneNarcis Actief lid

  21 feb 2019
  211
  132
  43
  Vrouw
  Hallo allemaal,
  Ik zit ophet moment in het ivf-ICSI traject en ben iemand die veel nadenkt.

  Op dit moment slik ik de pil, over een paar dagen moet ik ermee stoppen en beginnen met de hormonen. 8 maart is me eerste echo. Wat kan ik verwachten? Hoe groot zijn mijn kansen bij de eerste keer? Wat kan ik te horen krijgen ?
  Waar kan een mislukking aan liggen?

  P.s
  Radboud UMC heeft vrijwel geen wachtlijst. Wij konden direct terecht en beginnen.
   
 2. JosjeM

  JosjeM VIP lid

  4 jun 2017
  9.780
  8.216
  113
  Vrouw
  @Beheer Ik denk dat jullie dit topic even naar vruchtbaarheidsbehandelingen moeten verplaatsen zodat TS meer reacties krijgt.
   
 3. JosjeM

  JosjeM VIP lid

  4 jun 2017
  9.780
  8.216
  113
  Vrouw
  Spannende tijd he! Ik ben ook bij het Radboud in behandeling m.b.t. ICSI.

  Wat je kan verwachten, dat verschilt echt per persoon. De een reageert super erg op de hormonen en heeft heel veel bijwerkingen en een ander heeft er vrijwel geen last van.
  De kans op een zwangerschap per terugplaatsing is ongeveer 25-30%.

  Wie weet reageert je lichaam niet zo goed op het stimulatiehormoon waardoor er weinig follikels ontstaan of reageert je lichaam juist heel goed. Dan zal het ziekenhuis ingrijpen en de medicatie aanpassen.

  Een mislukking kan aan allerlei verschillende factoren liggen.. Kwaliteit van de eicel, kwaliteit van de zaadcel, of een eicel wel of niet bevrucht wordt en of deze bevruchte eicel zich (goed) gaat doordelen..
   
 4. Nokko

  Nokko Actief lid

  26 feb 2019
  125
  137
  43
  Vrouw
  Hier na mijn eerste terugplaatsing gelijk zwanger. Of het allemaal goed groeit en of het hartje klopt moeten we nog horen, dus hier nog een. Spannende tijd. Ik heb naast de behandeling ook acupunctuur gedaan en deze vrouw heeft in de 2 maanden dat ik daar zat al 6 ivf trajecten behandeld die toevallig of niet ook allemaal zwanger werden. Ik weet niet of je daar nog op tijd mee bent, maar ook de bijwerkingen van de prikken vielen me alles mee daardoor.

  Verder was het advies van de arts, laat alles over je heenkomen. Bij terugplaatsing. Was. Ik 2 dagen heel bang dat dat kleine ding er zo kon uitfloepen, tot ik me bedacht dat als hij dat gedaan had het toch te laat zou zijn en ik me dan voor niets druk maakte. Daarna heb ik alleen maar genoten van het idee dat ik zwanger was tot het tegendeel bewezen is. Ik zou het de volgende keer weer precies hetzelfde doen. En een tip voor als je de punctie moet ondergaan: verwacht ook hier niks van, ja je gaat het voelen, maar hoe ontspannender je ligt, hoe minder pijn het doet. Succes!
   
 5. Mamavangcj

  Mamavangcj Niet meer actief

  Hier ook icsi traject vanaf de punctie tot het plaatsen ging het goed 9 eiblaasjes waarvan 7 bruikbaar 5 bevrucht 18 feb tp gehad van een mooie embryo positieve test paar uur later ging het mis vandaag te horen gekregen dat het een zoals ze het noemen een vroege miskraam het verdriet is met geen pen te beschrijven dacht echt dat het Goed zat alles verliep ook goed gelukkig gister ook bericht gehad dat er 2 mooie eskimotjes zijn ingevroren in week 16 weer een tp van een cryo

  Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het zo ook afloopt bij jullie blijf positief en zoals hierboven word gezegd niet al te veel over nadenken en gewoon over je heen laten komen en hoe ontspanner je bent met de punctie hoe minder last

  Succes
   
 6. Panter

  Panter VIP lid

  14 mrt 2011
  13.710
  4.556
  113
  Icsi 1.
  Verse tp zwanger, miskraam met 5wk
  Cryo 1 mislukt
  Cryo 2 niet goed ontdooit
  Cryo 3 mislukt

  Icsi 2
  Verse tp zwanger. Ma met 12 wk na 2 goede echo's
  Cryo 1 mislukt
  Cryo 2 werd mijn zoontje.
   
 7. Mauzy82

  Mauzy82 Niet meer actief

  Hoi, ik ben ook in afwachting van 1e ICSI traject. Mag 7 maart beginnen met de hormonen.
  Ik weet ook niet wat me te wachten staat, heb al veel gelezen mee gepraat in groepjes dus heb wel een impressie. Laat het verder maar gewoon rustig op me af komen. Succes in elk geval hopelijk snel een mooie TP en een plakker voor je :)
   

Deel Deze Pagina