Wanneer zijn jullie kindjes naar het KDV gegaan? En houden ze er rekening mee dat ze prematuur zijn? Ik ben van plan met 3 maanden (gecorrigeerd). Ik vind het wel eng omdat ze nog zo klein en kwetsbaar zijn. Gelukkig krijgen ze wel het RS vaccin.
Hier zijn ze met 6 maanden ongecorrigeerd gegaan; dus met 4 gecorrigeerd. Ik heb ze bewust 2 maandjes langer thuisgehouden (was precies dec/jan; hoogtepunt rs vaak). Ik had nog vrije dagen over waardoor dit gelukkig makkelijk te regelen was. Half februari zijn ze toen naar het kinderdagverblijf gegaan voor anderhalve dag per week. Toen werden ze ook gelijk ziek, maar nooit erg. Zij kregen toen ook de rs/vaccinaties nog en ik heb het idee dat dat ze wel heeft geholpen. Het kdv hield er wel wat rekening mee - in zoverre: wij gaven elke week een schema mee en we hadden goede afspraken gemaakt over wat wel en niet. Hier hielden zij zich aan. Onze kinderarts vond het overigens geen probleem als ze in december al waren gegaan. Het was meer voor mijn eigen gemoedsrust.
Wij hadden gelukkig gekozen voor een gastouder. Dus meer rust en meet persoonlijke aandacht dan het kdv. Met 4 maanden is hij er heen gegaan. Dat ging goed. Alleen sliep hij daar wel net zo slecht als thuis (3x 45 minuten op een dag).
N. gaat per 16 Januari oefenen en dan per 1 feb voor het echt. Hij is dan 5/5,5 maand. Gecorrigeerd 3/3,5 maand. Ik moet dan weer gaan werken. Hij wordt gevaccineerd voor RS, die boosdoener hebben we dan al gehad. Hopelijk is zijn immuunsysteem dan ook goed genoeg om virusjes zelf te kunnen handelen. Onze dochter ging met 11 weken. Dus 2,5/3 maanden.
Hier sinds 3 weken naar het kinderdagverblijf ze was toen 12 weken gecorrigeerd. Ik heb een communicatie schrift waar ik in het gezet dat ze qua ontwikkeling een baby van 3 maanden was dus haar zo ook moesten 'zien' Verder hier nu een ritme van slapen, flesje en spelen dat ze daar ook aan kunnen houden. Ook hier gelukkig beschermd het rs virus. Een hele geruststelling. Als het goed is krijg je een wen ochtendje of dagje en dan vraag je gewoon een gesprek aan voordat ze begint. Hier de 2e en de leidsters bekend dus heb er gek genoeg weinig moeite mee omdat we het daar goed vertrouwen.
Bij ons werd het kinderdagverblijf helemaal afgeraden door de KA. Mijn dochter heeft BPD en het risico op ziek worden is daar erg groot. Ook vanwege de prikkels. Er zijn daar de hele dag door enorm veel prikkels. En daar hebben prematuur geboren kinderen sneller en meer last van.Wij mochten ook in in wachtkamers ed komen. Veel handen wassen, geen mensen gluren in je wagen tijdens het wandelen en ik mocht eigenlijk niet eens met haar naar de supermarkt de eerste tijd. Ook geen mensen die een beetje hoestte in huis, prikkel arme baby kamer, Ik ben gelukkig thui geweest tot mijn dochter bijna 3 was. Succes! Groetjes
Nou misschien heb je aan mijn uitleg niet veel...maar ik durfde echt het eerste jaar Jarne niet bij andere kindjes te brengen. Hij is pas bij de onthaalmoeder (gastouder) gegaan als hij 16 maand was. Nog altijd maar 1dag in de week. Gelukkig het eerste jaar is hij niet ziek geweest en voorlopig is hij nog maar 1 keer zwaar ziek geweest.
Luc is naar het KDV gegaan toen hij 16 weken was (en dus 10 weken gecorrigeerd). Hij is wel veel verkouden geweest maar niet ziek geweest.
Ik merk dat het dus heel verschillend is. Helaas heb ik geen keus want ik moet weer gaan werken, 4 dagen in de week en mijn vriend ook. GELUKKIG heb ik mijn moeder die ook komt opassen zodat je ze maar 2 dg naa KDV moeten. Binnenkort weer naar de kinderarts, zal ook aan haar vragen of het mag?!
Onze kinderarts vond het geen probleem. Maar het ligt er denk ik ook helemaal aan hoe stabiel ze zijn. Ik snap dat de dochter van Fleur te veel risico loopt. Het zijn inderdaad wel veel prikkels maar ze slaapt meestal helemaal alleen in een kamertje omdat ze nu de enige baby is en ze en dan als het kan niemand anders bij leggen.
Onze zoon heeft ook bpd en de kinder arts had liever niet dat hij het 1ste jaar naar het kdv ging. Omdat ik ernstig ziek was geweest ( hellp en dubbele long embollie ) kon ik rustig aan beginnen met het opbouwen van m'n werk uren en het oplossen met Oma's. Na zijn 1ste verjaardag is hij naar het kdv gegaan en 'wou' de kinder arts dat ook zodat hij weerstand kon opbouwen. Ik zou het idd gewoon aan de kinder arts vragen.
Wij zijn geemigreerd zodat we zoveel mogelijk samen konden blijven, voor zijn gezondheid maar zeker ook voor de hechting. Met anderhalf zijn we teruggekomen en ging hij voor het eerst naar een (kleinschalig) kdv.
Onze dochter is pas na haar 1e verjaardag gegaan. In juni 2010 geboren bij 26w4d. Na 15 weken ziekenhuis (waarvan 8 weken nicu) met zuurstof thuis gekomen ivm bpd beeld. Bleek reuze mee te vallen maar op advies van de ka die eerste wintermaanden niet naar Kdv gedaan. Het had vanaf april gekund maar 2 maanden later werd ze 1 dus hebben wij het toen gedaan. Ons geval was wel heftig omdat ze met zuurstof naar huis kwam. Achteraf ben ik blij dat ik zo strict ben geweest (in die winter ook niet in contact met kinderen of verkouden mensen en oneindig vaak mijn handen gewassen). Ze is bijna nooit ziek. Gr. Susan
Bij ons werd het ook door KA afgeraden. Zoontje (13 weken te vroeg) is ook erg prikkelgevoelig en vatbaar voor van alles. Hij is nu 17 maanden. Wij hebben de luxe dat man 1 dag thuis is en de andere 2 dagen oma oppast. Nu hij iets ouder is, merk ik dat hij minder prikkelgevoelig is, wel vaak ziek. Hem net opgegeven voor peuterspeelzaal, voor als hij 2 jaar wordt. Nu regelmatig naar Ballorig om hier een beetje te wennen aan andere kinderen, rondgaande virussen en drukte. Ik zou als ik jou was iig in gesprek gaan met KDV en duidelijk maken hoe het zit qua prematuriteit. Want ik merk dat veel mensen, ook artsen/verpleegkundigen van CB, er weinig vanaf weten. Vooral de lage weerstand en behoefte aan rust en regelmaat.
Hier zijn ze gegaan met 7 mnd. Geen longproblemen en beschermd met rs-vaccin. De eerste maanden waren ze vaak ziek, maar niet extreem vaker als andere baby's. Mijn zoon had elke maand wel een oorontsteking, maar dat heeft niks met kdv te maken. Overigens komt die kwetsbare periode meestal toch: op het moment dat het kind in aanraking komt met virussen.