Eerste twee kinderen geen borstvoeding, nr 3 wel?

Discussie in 'Stel je vraag aan de lactatiekundige' gestart door Marjootje1982, 6 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Marjootje1982

  6 okt 2014
  26
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hè hoi,

  ik ben in verwachting van mijn derde kindje.

  Bij mijn eerste twee kids lukte het geven van borstvoeding niet, het kwam niet op gang en had ik te weinig melk.

  Nu wil ik het bij nummer 3 weer gaan proberen. Is dit wel de moeite waard? Of is het bij voorbaat al kansloos omdat het bij mijn twee andere kinderen niet lukte?

  Zijn er nog dingen die ik kan doen om het te laten slagen?

  Ik ben nu 21 weken zwanger.
   
 2. Heidi Akkers

  Heidi Akkers Fanatiek lid

  30 jun 2008
  2.754
  0
  0
  lactatiekundige
  Gelderland
  Hoi,

  Gefeliciteerd weer met deze nieuwe zwangerschap!

  Ik zou je willen aanraden om een afspraak te maken met een lactatiekundige. Door samen in gesprek te gaan en terug te kijken naar je eerdere ervaringen kun je mogelijk herleiden waar het mis ging, waarom en waar je aandachtspunten zitten. Ook zal zij je lichamelijke veranderingen met je doornemen. Hierin kan ook een stuk van de puzzel zitten.
  Samen kun je dan zien wat haalbare doelen zijn en weet je wat je mogelijkheden zijn. Veel makkelijker om dan een keuze te maken!

  Hoe dan ook zou ik het bij dit kindje weer proberen. Wanneer je enkel de eerste twee dagen al met de hand druppels colostrum zou kunnen kolven en dat geven, geef je je kindje al waardevolle voeding mee! Zo simpel kan het zijn, en dat kan dus ook een doel zijn.
  Ik zou dus zeggen: ga in gesprek. Zoek een lactatiekundige waar je je goed bij voelt, kijk op internet, via Home | NVL Borstvoeding – zeker over borstvoeding of Borstvoeding.com: kenniscentrum voor borstvoeding of zoek gewoon in google. En wanneer je nu al contact hebt gehad met de lactatiekundige, is het straks bij vragen ook makkelijker bellen: je kent elkaar immers al.
  Ik zou er voor gaan: informeer jezelf: gun jezelf duidelijkheid over je mogelijkheden, zodat je weet waar je staat en wat je keuze kan zijn. En gun je kindje de mogelijkheid!

  Succes!
   

Deel Deze Pagina