Toch wel apart want we zitten nu nog helemaal niet op het niveau van een 9 maanden oude baby. Ze eet nog geen brood omdat we pap maken van de restjes flesvoeding waarvan ze momenteel de helft of meer laat staan. Ze eet wel al warm maar we zijn nog bezig met uitbreiden naar vlees en vis. De hoeveelheid flesvoeding moet voorlopig nog 120 ml per kilo per 24 uur blijven dus nog ruim 750 ml (veel meer dan een 'gewone' baby van 9 maanden krijgt). Vanaf de geboorte wordt er gecorrigeerd en straks is ze gewoon 1 en stopt dat. Hoe ervaren jullie dat? We geven hier om die reden nog steeds een laatste fles om 21.30u.
ik durf je geen antwoord te geven frannie, ik wist niet eens dat je met 1 jaar moet stoppen met corrigeren! hoeveel flessen krijgt je dochter nog?!
Stoppen met corrigeren na 1 jaar heb ik nog nooit van gehoord. Geloof dat ze standaard tot 2/2,5 corrigeren en dat het nu zelfs naar 4 jaar is verschoven. Maar wij corrigeren eigenlijk nooit, want ook dan loopt hij (ver) achter. En qua eten zitten we nog steeds op een babyschema. Dus geen tips daarin.. Behalve niet corrigeren en naar leeftijd kijken, maar naar haar zelf . Ze geeft het zelf wel aan als ze toe is aan de volgende stap.
Ze krijgt 4 x 200 cc waarvan ze van 3 flessen veel laat staan en van de 1e en 2e maken we dan fijne granen pap. Fles 3 is dan jammer want ze krijgt later haar warme hap en fles 4 dan om 21.30. Ze kan nog niet lang wakker blijven dus om uiterlijk 18u is het slapen en dan heeft ze echt nog geen zin in een fles dus vandaar dat we hem later geven en die gaat er als beste in. Is dat zo dat langere corrigeren? Ik dacht wel tot 2 -4 jaar de kans om alles in te halen op alle gebieden maar de leeftijd corrigeren niet meer. Je hebt gelijk Azucena ik kijk zeker ook naar haar maar het blijft dubbel voelen.....
Ik hoorde ook altijd dat ze tot 1 jaar corrigeren, maar in het ziekenhuis houden ze met gewicht toch nog wel een beetje rekening mee corrigeren en ook de fysio doet het nog. En inderdaad, wat Azucena zegt, lekker naar je meisje kijken! Poeh, de tijd gaat wel hard dat ze alweer negen maanden is!
Op de website van de VOC vind ik het volgende over corrigeren bij het van Wiechenonderzoek (dus niet over eten): Er wordt gedacht dat er tot 18 maanden altijd gecorrigeerd moet worden, daarna zou het kind ingehaald moeten hebben. Maar dat inhalen gebeurt niet in één keer, en bij deze methode kan de arts nie zien of het kind daadwerkelijk aan het inhalen is. Inmiddels staat vast dat niet ieder kind met 18 maanden ingehaald heeft, bovendien wordt niet op alle gebieden even snel ingehaald. Bij communicatie gaat het vaak sneller dan bij de grove motoriek. Maar bij ons in het ziekenhuis zeiden ze dus dat er tot 2/2,5 (ik weet niet meer welke) ze sowieso corrigeren, maar dat gebleken is dat het eerlijker is om zelfs tot 4 (of was het 6..) jaar te corrigeren. Maar iedere arts zal daar wel weer z'n eigen mening over hebben . Bij eten vind ik het sowieso lastig hoor, of je wel of niet moet corrigeren. Want elk kind eet anders.. De een is met 6 maanden toe aan stukken de ander pas met 9 . Ook a terme geboren kinderen. Je kunt altijd eens kijken of ze misschien wat brood wil eten . Dat kan dan misschien een fles, of deels, vervangen. Dan werk je langzaam toch naar een dreumes schema. Quinten krijgt nog 3x 200cc op een dag en wat hij laat staan via z'n sonde. Verder is het eten niet zo veel , heb er toevallig nu een topic over lopen. Dus dan kunnen we wel corrigeren, maar dan nog zit hij op een 6 maanden schema ipv 16 maanden schema.
Ik heb ook begrepen tot 2 jaar corrigeren. Ik begin aan mezelf te twijfelen want Frannie en ik zitten in hetzelfde ziekenhuis, alleen een andere kinderarts. Ik zal het wel eens vragen de volgende keer als ik er ben want nu ben ik ook nieuwsgierig geworden. Heeft corrigeren ook niet iets te maken met het termijn waarop het kindje geboren is? Ik kan me wel voorstellen dat een kindje geboren met 25 weken meer tijd nodig heeft om in te halen dan een kindje dat met 36 weken is geboren bijvoorbeeld.
Tegen mij hadden ze gezegd dat ze tot 2 jaar rekening houden met een andere ontwikkelingslijn, maar ze begint elke maand een klein beetje bij te trekken, dus misschien dat ze over een paar maanden weer gelijk loopt. Hier is dat eigenlijk heel snel gegaan, ik probeer gewoon soms wat dingen en dan blijkt ze het al aan te kunnen, ze eet in iedergeval alles wat je haar aanbiedt!
9maanden consult gehad op het CB? Hier deden ze ook zo moeilijk. Wat eten betreft hoef je niet te corrigeren (is de huidige richtlijn, waar nogal wat discussie over is). Gewoon je eigen plan trekken en goed naar je kindje kijken. Mijn dochter zat met 9 maanden ook op 4x 180+6 qua flessen. Of, beter gezegd, dat boden we aan. Dronk ze meestal niet op. Wij zitten sinds een maand of 5 op een redelijk normaal eetpatroon. Papfles, fruit, boterham + fles, tussendoortje, avondeten + toetje, fles. Fles is sinds een paar weken volle koemelk. Ze slaapt nu een maand redelijk door, daarvoor hadden we ook nog een nachtfles. Laat je niet gekmaken door het cb en de kinderarts. Kijk naar je kindje en volg je gevoel.
@Leonike nee hoor daar komen we pas met 11 mnd voor de prikjes. Volgens mij zei mijn kinderarts dat. Tot 1 echt de leeftijd corrigeren maar wel langer de tijd om alles in te halen.
Hier wordt de leeftijd van ong 1 jaar aan gehouden om te corrigeren, maar daarbij kijken ze ook naar het kindje zelf. Ik denk niet dat je er al te veel op moet gaan letten Frannie, jou kindje komt van enorm ver! daar kunnen ze niet van verwachten, dat ze alles zo snel inhaald. Qua eten zou ik er al helemaal niet zo opletten zeg maar, ze eet wat ze eet en wat ze wil eten, en zo lang ze goed aankomt is dat prima. Onze zoon heeft momenteel dus bijv een periode, dat hij zijn gewone flesvoeding niet wil opdrinken, maar gebruik ik bijv de yogolino drinkontbijt, met aardbei of perzik smaak, dan drinkt hij gerust 300cc in een keer weg. Terwijl hij zijn gewone fles; nutrilon forte 2, (210 water) incl 2 schepjes nutriton en een schep bambix laat staan. Fruithap en warme hap, danoontje of yogolino toetjes eet hij weg als de beste, gewoon omdat hij het lekker vind. Hij krijgt trouwens een 4 goeie flessen per dag van 180 (water, is 210 incl voeding) en 210 (water, is 240 incl voeding) Volgens mij lijkt hij op mama, en krijgt hij nu al voorkeuren voor eten en drinken Ons zoontje krijgt trouwens zo nu en dan eens een lekker stukje brood, en dat vind hij lekker, dus ik wil dat nu wel meer op gaan bouwen. Ons zoontje is ongecorrigeerd bijna 8 maanden, weegt ruim 7,5 kg en heeft maatje 62, waarvan sommige dingen al aan de kleine kant zijn. Qua groei, heeft hij behoorlijk wat ingehaald in de eerste 3 maanden. Ontwikkelen, qua spelen draaien, voeten pakken etc zit hij nu op ong 7 a 7,5 maand pak em beet. Gister "getoetst" door de fysio.
bij mijn zoontje, geboren met 28 wkn, is me altijd verteld dat er tot 2 jaar gecorrigeerd werd (wkz). Dta heb ik ook gedaan, maar tegen de tijd dat hij ongeveer anderhalf was, hoefde dat eigenlijk niet meer. Qua lengte en gewicht zat hij wel op de onderste lijn nog. Inmiddels allang niet meer (hij is nu 6). Bij mijn beide dochters , geboren met 36 wk 5 en 35 wk, is er eigenlijk niet echt gecorrigeerd. Wel wat betreft lengte. Bij mijn oudste dochter wist ik niet eens van het bestaan van corrigeren af (zij is nu 11), kreeg dus alles op de 'gewone'leeftijd. Bij mijn jongste (nu 5 maanden) ben ik wel aan het corrigeren zelf. Ik ben bijv net pas begonnen met het aanbieden van groente en fruit, maar ze wil er nog niets van weten. Daarom laat ik het nog even rusten. Dus ik denk dat het corrigeren bij jou ook nog niet echt hoeft te stoppen.
Dat was hier ook de richtlijn. Voor algemene ontwikkeling corrigeren tot 2 jaar, voor het eten eigenlijk helemaal niet, alleen hebben wij langer melk gegeven (tot 18mnd opvolmelk, en dan 500cc ipv 300cc)