wortelhapje bewaren?

Discussion in 'Voeding' started by saskie, Sep 30, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. saskie

    saskie Lid

    Jun 11, 2007
    52
    0
    0
    Hoi,

    Ik heb vandaag worteltjes gekookt en gepureerd. Had nogal veel gemaakt dus heb nog een portie over en deze goed afgesloten in de koelkast gezet. Wilde het morgen weer geven maar nu vroeg ik me af of dat eigenlijk wel kan.
    Anyone??

    Gr Saskie
     
  2. Athina

    Athina VIP lid

    Oct 31, 2007
    23,814
    3,340
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    ja hoor, dat kan. Je had het ook kunnen invriezen. Ik maakte op een gegeven moment meestal voor 3 x tegelijk. Dus 1 x eten en 2x in de vriezer.
     
  3. Sisa

    Sisa VIP lid

    Jun 13, 2008
    5,552
    1
    0
    Kun je zeker bewaren in de koelkast tot de volgende dag, doe ik ook! Heb het ook al ingevroren maar vind het na ontdooien waterig en smakeloos, zou het zelf dan niet eten dus zet het mijn dochter ook niet voor. Weet niet of dat aan mijn kookkunst ligt (ahum) dus als iemand tips heeft zijn ze welkom :D
     
  4. saskie

    saskie Lid

    Jun 11, 2007
    52
    0
    0
    Ok, dat is mooi! Bedankt voor jullie antwoorden.
     
  5. Streepje

    Streepje Lid

    Jul 28, 2009
    39
    1
    8
    NULL
    NULL
    Kun je inderdaad nog prima geven.

    Oplossing voor een ontdooid hapje wat een beetje waterig lijkt is het nog warmer maken in de magnetron. Als je het alleen maar opwarmt op "eet" temperatuur is het vaak een rare structuur, ik denk omdat het water uit de wortel uitzet in de vriezer oid. Maar als je het dus wat beter doorverhit, kun je het daarna weer prima, even heel goed door roeren, tot een glad gepureerd prakje krijgen.
     

Share This Page