Eet jij brie ?

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Tanja20, 8 mrt 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
?

Eet jij brie tijdens de zwangerschap ?

  1. Ja, want....

  2. Nee, omdat ....

  3. Af en toe....

Meerdere stemmen zijn toegestaan.
De resultaten zijn alleen zichtbaar na stemmen.
  1. aafje87

    aafje87 Actief lid

    11 jan 2007
    223
    0
    0
    ICT Medewerkster
    Voorburg
    Ik eet het gewoon ja mag het gewoon eten, je moet echt heel goed je best doen in nederland om de verkeerde te pakken te krijgen(die van rauwe melk) dus waarom niet?
     
  2. AnnaS

    AnnaS Fanatiek lid

    25 nov 2005
    1.096
    0
    0
    Agent
    Drenthe
    Ik heb ook gehele zwangerschap brie gegeten.
    Je mag het pas niet eten als het on-gepastureerd is, maar in nederlandse brie,s is dat niet zo en kun je het gewoon eten.
     
  3. mamalieske

    mamalieske Fanatiek lid

    14 sep 2006
    2.356
    0
    0
    Nee omdat ik het eigenlijk nooit eet en er dus niets aan mis.
     
  4. lique80

    lique80 VIP lid

    18 sep 2006
    7.763
    0
    0
    Programmeur
    Noord-Holland
    Ja, die van de Aldi heerlijk!
     
  5. humpie

    humpie Lid

    31 jan 2007
    84
    0
    0
    nijmegen
    nee ik eet het niet voor de zekerheid, mis het wel

    maar nu ik lees dat je het wel mag eten, dan oh echt waar heerlijk

    maar ik ben band dat de brie zo op is :D
     
  6. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    28 sep 2006
    2.574
    4
    38
    Midden van NL
    ik eet het ook gewoon! heerlijk!

    maar kijk altijd wel goed of het gepasteuriseerd is. Als het niet duidelijk is op de verpakking neem ik het niet.. neem liever het zekere voor het onzekere..
     
  7. Dushi

    Dushi Niet meer actief

    8) gister nog drie BlueBand bolletjes met President brie....Jammie
     
  8. missyb

    missyb Niet meer actief

    Ik eet het niet omdat ik het niet lust
     
  9. missgroovy

    missgroovy Niet meer actief

    Heerlijk, brie wat honing erover dan de oven in :p hè toch en wat ligt er nu in de oven,,,,,,jaaaaaa een lekker stokbroodje waar dadelijk heerlijke brie op gelegt word :D
     
  10. Sijke

    Sijke Bekend lid

    ik eet het wel en ik eet het omdat ik het heel erg lekker vind en ook het gevoel heb dat het geen probleem is om te eten maar juist goed. (+bewijs vanuit literatuur/vk natuurlijk)
     
  11. Heeerlijk..... t liefst elke dag...maar das te veel van t goede :D
    zelfs eigengemaakte van de kaasboer is van gepasteuriseerde melk en die is lekkerder dan president!
     
  12. stitch

    stitch Fanatiek lid

    24 sep 2006
    1.561
    0
    0
    ik weet dat het wel mag.
    maar toch doe ik het niet.

    groetjes susanne
     
  13. Littleone

    Littleone Actief lid

    9 mrt 2007
    112
    0
    0
    Kinderverzorgster
    België
    Nee want : ...ik wil GEEN risico :) ...
     
  14. Natascha30

    Natascha30 Fanatiek lid

    4 okt 2006
    2.157
    0
    0
    Twente
    normaal eet ik het 1 x per jaar ofzo ben geen brie eter
    maar als ik er gek van was geweest dan had ik het gewoon gegeten want het kan geen kwaad
     
  15. wannabe

    wannabe Fanatiek lid

    17 dec 2006
    1.493
    1
    0
    accountmanager
    Deventer

    hmm die snap ik niet. Welk risico zou je dan lopen?
     
  16. meid22

    meid22 Actief lid

    14 feb 2007
    105
    0
    0
    Hallo,

    Ik denk dat ik zwanger ben en zal nu bijna 4 weken zijn. Ik heb eergisteren een broodje brie gehaald, een belegd broodje van de bakker en heeft tijd uit koeling gelegen. Ik lees nu dus dat de ene wel en niet kan en op een andere site oppassen voor bacterie grote kans op miskraam. Moet ik me nu zorgen maken of niet? Ik weet niet wat voor vrie het is maar was wel lekker. Als ik wel volgende week positief test moet ik dan de HA waarschuwen. Ben nog niet eerder echt zwanger geweest. Heb een miskraam gehad maar was zo prill. Ik hoop dat jullie niet vervelend vinden dat ik mijn bericht hier plaats. Wou er net 1 plaatsen en toen zag ik deze poll. Hoop dat iemand me meer erover kan vertellen. Ben bang als ik wel positief test dat het dan weer misgaat. Alvast bedankt.

    Groetjes,
    Meid22
     
  17. meid22

    meid22 Actief lid

    14 feb 2007
    105
    0
    0
    Hallo,

    Ik denk dat ik zwanger ben en zal nu bijna 4 weken zijn. Ik heb eergisteren een broodje brie gehaald, een belegd broodje van de bakker en heeft tijd uit koeling gelegen. Ik lees nu dus dat de ene wel en niet kan en op een andere site oppassen voor bacterie grote kans op miskraam. Moet ik me nu zorgen maken of niet? Ik weet niet wat voor vrie het is maar was wel lekker. Als ik wel volgende week positief test moet ik dan de HA waarschuwen. Ben nog niet eerder echt zwanger geweest. Heb een miskraam gehad maar was zo prill. Ik hoop dat jullie niet vervelend vinden dat ik mijn bericht hier plaats. Wou er net 1 plaatsen en toen zag ik deze poll. Hoop dat iemand me meer erover kan vertellen. Ben bang als ik wel positief test dat het dan weer misgaat. Alvast bedankt.

    Groetjes,
    Meid22
     
  18. meid22

    meid22 Actief lid

    14 feb 2007
    105
    0
    0
    Sorry had bericht twee keer geplaats, oeps :oops:
     
  19. Littleone

    Littleone Actief lid

    9 mrt 2007
    112
    0
    0
    Kinderverzorgster
    België
    Als er opstaat 'au lait cru' of 'gepasteuriseerd', zeker weten doe je het dus nooit (mits ze in de supermark die etiketjes er gewoon opkleven, vandaar GEEN risico, ik eet het helemaal NIET, ook al ben ik erop verlekkerd :p .
     
  20. Gul

    Gul Actief lid

    27 sep 2006
    380
    0
    0
    IT'er
    Wat zijn de rest van de kazen dan? Kaas en yoghurt worden op basis van een bacterie (schimmel) gemaakt. Dus betekent dat je dan geen enkele kaas / yoghurt zou moeten eten. De andere kazen kun je niet echt zien dat ze schimmels zijn (of de schimmel die je krijgt als je te lang laat staan anders uitziet) betekent niet dat ze niet van schimmel zijn zoals brie.
     

Deel Deze Pagina