Hier eet ze ook met ons mee. Nu ze niet meer wil slapen smiddags zorg ik dat we echt voor half 6 aan tafel zitten omdat ze gewoon op is. Is manlief er dan nog niet eet hij maar later. Als het alleen om de honger is dan zou ik extra tussendoortje geven
Altijd gezamenlijk aan tafel. Vind ik ook echt gezellig, meestal rond 17.30. Ook ik geef tomaat en komkommer als ze eerder trek heeft, soms ro d 16.00 krijgt ze alvast griekse yoghurt met fruit.
Wij ook altijd samen. Op dagen dag ze naar KDV gaan eten we rond 18.15. Op papa en mama dagen en in het weekend eten we tussen 17.30 en 18.00. Wij hebben ook een grote en goede eter, hij krijgt meestal dus ook twee tussendoortjes in de middag. De laatste is echter uiterlijk 16.00 zodat hij tegen etenstijd weer genoeg trek heeft. Tussendoortje is meestal fruit maar soms ook wat rauwkost, of als hij het nog niet heeft gehad één koekje.
Wij eten bijna altijd samen, om een uur of 19.00. Dl krijgt na het middagslaapje ook een (gezond) snackbordje tussen 16.00 en 17.00. Is ze na 16.00 wakker dan alleen limonade met koekje.
Wij eten 18-18.30 uur, man is vaak dan nog niet thuis maar dan eten zoontje en ik in ieder geval samen. Zoontje krijgt ook vaak iets van een bakje komkommer met tomaatjes als extra tussendoortje/voorafje...
Mijn dochter is bijna 3,5 jaar en sinds ze een maand of 10 is eten we altijd samen aan tafel. Ik vind dat heel belangrijk. We eten tussen 18.00 en 18.30 uur, maar als we uit eten gaan of weg zijn geweest kan dat ook wel later worden. Mijn peuter houdt dat prima vol. Ze krijgt tussen 16.00 en 17.30 uur een koekje, fruit, chocolaatje, rauwkost o.i d. Tijdens het koken snoept ze vaak nog wat tomaatjes of paprika als voorafje.
Als ik wil dat de middelste en jongste goed warm eten dan moet het echt niet te laat zijn. Er wordt dan ook om 17.00-17.15 gegeten. Maar ze liggen ook echt uiterlijk 19.00 in bed. Vooral in de wintermaanden hebben ze tussen hun 2e en 5e wat meer behoefte aan hun slaap hier (maar dat is erg persoonlijk natuurlijk ).
Maar je geeft ze dan toch juist om "4 uur ofzo" groenten? Om 5 uur eten ze rauwkost, dus groenten. Wij eten tussen 5 en 6. In iedergeval ik met de kinderen als man later zou zijn. Qua koken vind ik het niet handig hun eerder te laten eten, dan heb ik koud eten
Bij ons is rauwkost echt iets anders dan groenten. Rauwkost is bij ons een koude snack, zoals snoeptomaatjes, paprika, komkommer, die we rond 16.00 uur aan de salontafel snoepen. Groente is bij ons warm, en die eten we na 18.00 uur gezamenlijk aan tafel: bloemkool, brocolli, spruitjes, boontjes, roerbakmix, wortels. Ik denk dat Tuc bedoelt dat ze haar kids nooit om 16.00 uur warme brocolli geeft . Ik ook niet trouwens.
precies wat jessi79 zegt. Ik ken heel veel mensen die baby's om 4 uur de warme hap geven...dat vind ik zo raar. Hier op die tijd of tussen 4 en 5 meestal een schaal met rauwkost, soms stukjes kaas en worst...een hartige snack dus.
Hier eten we samen, maar dochter begint ook om half 5 echt al te zeuren. Dan zet ik haar vast aan tafel met filmpje op de iPad en wat rozijntjes ofzo en ga ik eten koken. Eten dan dus vaak om 17u.
Wij eten meestal pas tussen 6 en half 7 's avonds ongeveer, omdat wij gewoon niet eerder thuis zijn. Op de BSO krijgen ze rond 5 uur/half 6 nog een cracker, omdat er dan ook al veel zijn met trek. Als ik thuis ben, geef ik ze meestal een schaaltje komkommer rond die tijd, dan hebben ze gelijk alvast wat groente binnen. En momenteel eten we helaas toch al heel vaak niet allemaal tegelijk, vanwege werk, sport, etc. dus de dagen dat het wel kan, ga ik daar niet van afwijken omdat er iemand geen geduld kan opbrengen.
Hier eten we om 18.00 uur. Vaak is ml dan nog niet thuis dus dan eet ik alleen met DL. In het weekend eten we vaak iets vroeger 17.30 uur zodat we daarna nog even kunnen spelen.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het probleem van vroege eters helemaal niet herken. Hier eten wij 18 uur sinds onze oudste naar school gaat en dus op tijd naar bed gaat. Als ze trek hebben voor die tijd, eten ze een stukje komkommer of paprika bv. Wij eten graag met het hele gezin.