Stoofperen maken met wijn. Mag dat als je zwanger bent? Of liever vervangen door bv bessensap?

Discussion in 'Gezondheid' started by Meiske2015, Oct 20, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
    Het stoofperen seizoen is weer aangebroken!

    Nu maak ik die eigenlijk altijd met wijn...mag dat nog steeds?
    Of beter vervangen met iets anders?
    En dan wat?
     
  2. Ukkie1

    Ukkie1 Fanatiek lid

    Jun 30, 2015
    4,822
    2,249
    113
    Ik las dat er altijd alcohol achterblijft. Ik dacht dat t verdampte maar niet volledig. Dus ik kook niet meer met wijn. Je kan t met verse bessensap doen! Hero bijvoorbeeld.
     
  3. Regina88

    Regina88 Niet meer actief

    Je kan ze ook kopen in pot. Ik vind die zelfs lekkerder dan zelfgemaakte zoals ik ze vroeger at. En het scheelt een boel werk:p
     
  4. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
    Nee sorry potten stoofperen komen er hier echt niet in. De geur in huis van het koken is het het alleen al waard haha.
     
  5. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
    Ja daarom. Maar dacht dat zo minimaal is dat het geen kwaad kan?

    Bessensap is dan zonder suiker?
    Dus zelf nog suiker toevoegen?
     
    Ukkie1 likes this.
  6. Ukkie1

    Ukkie1 Fanatiek lid

    Jun 30, 2015
    4,822
    2,249
    113
    Ja ik twijfelde ook maar heb t niet gedaan. Ja dat perenrood ofzo? En dan bessensap. Zonder sap kan ook goed trouwens
     
    Meiske2015 likes this.
  7. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Elke druppel alcohol is al teveel.
    Ik zou het dus weglaten.
     
  8. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
    Hoe doe je het zonder sap dan? Haha.
    Alleen met water? o_O
     
  9. yasmine04

    yasmine04 Fanatiek lid

    Nov 17, 2010
    3,050
    304
    83
    Tbm
    Zuid holland
    In water koken met een flinke scheut rode siroop voor de kleur + naar smaak suiker en kaneel toevoegen.
     
    Meiske2015 likes this.
  10. Ukkie1

    Ukkie1 Fanatiek lid

    Jun 30, 2015
    4,822
    2,249
    113
    Water, flink kaneel en kruidnagel. En perenrood suiker. Heerlijk hoor :)
     
    Meiske2015 likes this.
  11. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
    Bedankt voor de tips! :)
     
  12. beebj

    beebj Niet meer actief

    Ik heb ze vorige week wel met rode wijn, water kaneelstokje en kruidnagels gemaakt. Laat ze minimaal 2u koken, dus het alcohol is dan maar meer minimaal. Dochterlief van 3 smikkelt er ook heerlijk van mee.

    Maar.. doen waar jij je goed bij voelt!

    Je kan ipv rode wijn ook bessensap gebruiken. Heb dan zelf wel het liefst 100% puur sap, zonder toegevoegde suikers. Wil je toch suikers erbij hebben, zou ik kiezen voor kokosbloesem suiker.
     
    Meiske2015 likes this.
  13. 1982Justme

    1982Justme Niet meer actief

    Waar koop je die?
     
  14. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
    Gewoon in de supermarkt ;)
     
  15. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
    Hier staan ze lekker ouderwets uurtje of 3 op een peteoleumstelletje heel zachtjes te pruttelen. Zo lekker!

    Bedankt voor je tips ook!
     
  16. 1982Justme

    1982Justme Niet meer actief

    Nog nooit gezien. Bij de potten groenten?
     
  17. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
    Staat hier bij het geblikte fruit en het gedroogde fruit naast de bakproducten.
     
  18. madelein

    madelein VIP lid

    Feb 28, 2011
    6,758
    623
    113
    Nou ik maak dat soort dingen gewoon nog met wijn hoor. Stoofvlees ook.
    Je drinkt ook vruchtensap? Zit ook een heel klein beetje alcohol in ;).
    Het is zo'n kleine hoeveelheid, kan echt geen kwaad hoor.
     
    beebj and Meiske2015 like this.
  19. Regina88

    Regina88 Niet meer actief

    Bij het ingeblikt fruit. Bij de appie hebben we ze altijd van Aarts.
    Die van de Aldi zijn ook erg lekker.
     
  20. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
    Dat was dus ook mijn gedachte :)

    Maar zette me toch beetje aan het twijfelen.
     
    beebj likes this.

Share This Page