Ik heb er weer een. Ik wil het toch even vragen anders zit ik daar niet op mijn gemak te eten. Namelijk het volgende.....of ik dat mag eten: kaassoep met kaascroutons en caeser salade met parmazanse (? of zo iets) kaas.
Ja dat mag! Eigenlijk mag alle kaas. Zelfs de brie enzo. Dat komt omdat in Nederland alle kazen niet meer rauw mogen zijn. Maar je moet altijd goed op de verpakking kijken en bij twijfel vragen, of gewoon laten staan. Op de verpakking moet au lait cru staan als het rauw is.
ben zo blij dat je brie mag eten heeeeeeeeeeerlijk hahaha en fetta ( griekse kaas ) ook zo lekker en die mag ie ook lekker eten.... Lang leve de nederlandse kazen hahaha ik ben ook een echt kaaskop
je heb het nog nooit op maar je wilt wel weten of je het mag hebben hihihi..... Ik had er nog nooit eerder van gehoord denk dat het best lekker zal smaken maar dat je er wel van moet houden
ik neem niet graag een sla bij iemand anders dan mezelf. je moet het goed wassen, en alleen ik weet hoe het bij mij thuis gewassen wordt. overigens worden er nog genoeg kazen verkocht met rauwe melk hoor. ik had laatst een mozzarella in mijn handen in de supermarkt die wel degelijk van rauwe melk gemaakt is. maar de meeste kazen kun je gewoon eten
Ik kan verder kiezen uit carpaccio (mag zeker niet) en spinaziesoep met zalm (dat heb ik al gevraagd aan mijn verloskundige en zij zei dat ik dat beter niet kan doen omdat de zalm gerookt is). Ik vond het ook een beetje simpel om haar te gaan bellen of ik wel kaassoep mag. Maar ik hou niet zo van kaas, dus ik weet eigenlijk niet wat ik dan moet eten, er staan verder allemaal rare dingen op de kaart, zoals eendenlever en kalfwang. Ik heb het menu op mijn werk liggen, ik zal het morgen even hier neer zetten, want ik weet echt niet wat ik als voorgerecht moet pakken....
ja he? Moet er niet aan denken. Ik heb morgen trouwens vrij dus donderdag zal ik even het menu hier neer zetten kunnen jullie me helpen met kiezen
mm, beetje raar dat je die spinaziesoep met gerookte zalm niet mag. Als die zalm in de soep zit, is het waarschijnlijk een keer warmer dan 70 graden geweest (meestal tegen de kook aan) en dan is de listeria bacterie hartstikke dood!
Mag je wel brie hebben? ik ben gek op brie maar dacht dat je geen schimmelkaasjes mocht hebben... Weet je het heel zeker?
Yep dat weet ik heel zeker Je mag alle kazen als ze maar niet van rauwe melk ( au lait cru) gemaakt zijn. Het gaat om de ziekte die daarinvoor kan komen, en bij pasturiseren wordt die vernietigd. Kaas van rauwe melk zie je bijna alleen maar in de zuidelijkere landen ( frankrijk ) In nl gebruikt men bijna altijd gepasturiseerde melk. Als het van rauwe melk is gemaamt staat dat uitdrukkelijk op de verpakking, dus geen zorgen, brie en andere lekkere kaas kun je genoeg eten.
Ja ik weet het heel zeker als je gewoon brie bij de AH haalt dan is er niets aan de hand....... dus lekker van genieten
ik wist ook niet dat je brie mocht hebben! potverdorie ben ik al 19 weken me dat aan het ontzeggen ! haha