Eiceldonatie

Discussie in 'Donorschap' gestart door cd28, 2 sep 2017.

Tags:
 1. Cactus92

  Cactus92 Bekend lid

  4 apr 2018
  646
  367
  63
  Vrouw
  #2841 Cactus92, 11 sep 2019 om 09:04
  Laatst bewerkt: 11 sep 2019 om 09:12
  @Nienke91 Yes!! Oefenen maar heel fijn om te weten wat het doet.
  En als je vragen hebt over al de medicijnen, je kunt hier terecht hoor :o:, we trekken zo onze witte jassen aan hè meiden?!

  @puppy28 Fijn, de hysteroscopy in Leuven! Is gewoon kijken ter controle toch? Of begrijp ik dat verkeerd? Las over anesthesie.. en dacht.. op een preventieve pijnstiller en extra paracetamolletje stond ik na 10 min weer buiten laatst... appeltje eitje..

  @Equivoque oh, da's ook een mooie voor mij, dame alleen en embryodonatie? Ik neem het op, dus ben benieuwd!

  @peque ik lees dat je lekker verliefd geniet van je mannetje!! Gaat alles goed? Borstvoeding onder controle? Nachten beetje netjes? Of is het allemaal echt zo zwaar als dat ik iedereen om me heen hoor zuchten.. wat het allemaal dik waard is uiteraard, maar toch.. ;)
  Fijn om weer even wat van je te horen en te weten dat je meeleest!! ♥️

  @Killy88 du vin du pain du boursin! Bijna... alvast santé!

  @Muisje101 is er al een update weer? Ppfff leef mee hoor, hoop het zo! Vreselijk spannend!

  En wat je zegt, die DBC's... wat een hel! En die administratie die dan korte mails stuurt, alsof ik maar begrijp hoe het zit. Data die niet te snappen zijn...
  Maargoed, uiteindelijk is het duidelijk. De arts heeft het wel handig weggezet, voorgaande bezoeken, dus alle lof naar haar. Die worden vergoed. Nu loopt de DBC fertiliteit waarin nu nog 2 echo's en bloedonderzoek mogen. Ik had gehoopt dat die pas geopend werd bij aanmelden, zodat ik er nog vanaf kon zien, maar helaas. Maar oké, ervan uitgaande dat alles fijn door de week gaat vallen, prima.
  Helaas, geen ei... ben gestopt met testen, heeft geen zin. Lijf geeft vanzelf een teken. Maar door mijn pre menopauze heb ik geen idee of er überhaupt wat gebeurd in mijn lijf... erg onzeker en ik maak me zorgen. Hoe lang gaat het nog duren? Weer een cyclus van 50 dagen? Of staat de boel stil? Heb last van opvliegers ook..
  Ik kan helaas geen extra echo laten maken, past niet in de DBC. En schiet er ook niet veel mee op. Ze kunnen m geen zetje geven..
  En wil ook niet klooien met provera en de hele boel nog meer van slag maken. Onzeker dus.. :(
  Probeer me niet te druk te maken, maar da's niet makkelijk.
   
  Nienke91 en Killy88 vinden dit leuk.
 2. Equivoque

  Equivoque Bekend lid

  9 apr 2017
  733
  464
  63
  Vrouw
  Ik weet niet precies de situatie, want het was alleen een kort voorstukje. Maar ze noemden alleen de naam van de dame en geen partner, en de quote ging erover dat ze een embryo geplaatst kreeg dat niet haar genen had. Dus ik denk het haast wel!

  Hè bah, dat geeft wel een hoop extra onzekerheid inderdaad... wat jammer ook, die korte cycli die je voorheen had waren planningtechnisch wel een stuk makkelijker natuurlijk!
  Maar provera om het op te wekken, waarom eigenlijk niet? Daarna is het toch de bedoeling om met estradiol te starten om de terugplaatsing voor te bereiden (of heb ik dat niet goed begrepen?) dus dan maar geen natuurlijke cyclus tussendoor, zou ik denken...
  Gaat het niet ook zo als je geen natuurlijke cyclus meer hebt? Misschien weet @Nienke91 daar meer van?
   
 3. Cactus92

  Cactus92 Bekend lid

  4 apr 2018
  646
  367
  63
  Vrouw
  @Equivoque ja dat klopt hoor, wat je zegt. Op zich ook niet erg om het zo te doen.
  Maar ik heb dit eerder gedaan en tijdens mijn provera kuur kwam er toch een ei(sprong) door. Dus ik werd maar niet ongesteld na die kuur.. en toen bleek dat er dus een rijp follikel zat.
  Bovendien heb ik dan een recept nodig en een echo door een kundige.. en die komt dan buiten de DBC.. snap je? Want je moet wel eerst vaststellen dat het idd stil ligt.

  Wat ik nu net heb gedaan is gemaild naar een pretecho centrum. Even horen of zij inwendig doen en even willen kijken.. ik kan het zelf wel beoordelen. Dan weet ik even hoe het erbij staat.
  Dan nog kan ik niet aan de provera komen natuurlijk maar misschien is er wat onderweg.. Ben benieuwd wat ze antwoorden.
   
 4. Equivoque

  Equivoque Bekend lid

  9 apr 2017
  733
  464
  63
  Vrouw
  Hmm, binnen een fertiliteitstraject gebruiken ze natuurlijk ook wel eens provera maar dat kost je dan waarschijnlijk wel een extra echo idd.
  Ik heb nog 5 tabletjes liggen, die mag je zo hebben. Maar of het verstandig is om dat op eigen initiatief te doen weet ik niet... misschien kan @Muisje101 je advies geven ;)
   
  Cactus92 vindt dit leuk.
 5. Cactus92

  Cactus92 Bekend lid

  4 apr 2018
  646
  367
  63
  Vrouw
  @Equivoque dat zou mooi zijn, @Killy88 had er ook nog 5, had namelijk vorige keer 10 dagen kuurtje.
  Ff horen of @Muisje101 idd wat zeggen kan.
  En ik wacht dat funecho gebeuren af. Hoop dat ze ff willen spieken..
  Thanks voor t aanbod! :)
   
 6. Muisje101

  Muisje101 Lid

  11 jan 2019
  46
  49
  18
  Vrouw
  @puppy28: Wat een gedoe zeg! Maar wat fijn dat het goed gekomen is. En top dat de datum zo naar voren is gehaald. Des te eerder heb je hopelijk wat antwoorden (en een plan..). Soms moet je iedereen echt even wakker schudden, zo van ‘hebben jullie enig idee hoe omslachtig dit is?!’ Ben je de afgelopen dagen een beetje doorgekomen? Ik heb gister het programma wel gekeken, maar had daarna een enorme kater. Manlief vond het fijn om te zien dat we niet alleen zijn, dus wat dat betreft was het nuttig om te kijken, maar pfft, al dat verdriet ook van anderen zien was niet niks.

  @Nienke91: Jaaaaa! Jullie zijn onderweg! Ben je al begonnen met de ‘proef’ medicatie? Wanneer moet je weer terug? Hoe voel je je?

  @Equivoque: Alweer 35 weken! Meid, wat gaat het snel nu! Hoe gaat het met jullie?

  @Killy88: Hoe gaat het met jullie? Is Parijs fijn geweest?

  @Cactus92: Fijn dat de DBC kwestie soort van geregeld is. Welke dag zit je nu? Snap dat je gestopt bent met testen, wordt je ook helemaal krankjorem van toch? Helaas valt het niet te sturen… Nouja, behalve met provera inderdaad. Een kuur is inderdaad 10 dagen. Ik heb thuis ook nog liggen, heb je nu niks aan, want ik kan er vanaf hier niet bij komen.. Maar ik was er zelf altijd erg huiverig voor om het te gebruiken. Want, zoals je zegt, als je het gebruikt terwijl er net een ei aan komt, vertraag je de boel alleen maar. Maar, ook dat hangt een beetje af van welke dag je nu zit. Persoonlijk zou ik niet teveel zelf gaan sleutelen, maar ik snap ook helemaal de soort wanhoop waardoor die gedachte wel naar boven komt. Zou je kunnen overleggen met Cyprus?

  Vanochtend weer een echo gehad. En, het is niet leuk, als we het niet spannend houden. Nu zijn ze ineens weer bang voor een overstimulatie. Grmbl. Ik ben degene die in Nederland niet te stimuleren was, en nu zijn ze bang voor een overstimulatie... het moet niet gekker worden zeg. Deze dokter heeft ze niet echt geteld, maar had het over zo’n 2x 6 follikels van 20mm en nog een hoop kleinere van rond de 16mm. Ik heb zelf meegekeken met de echo, maar zag geen vrij vocht, dus maakte me vanochtend niet zo’n zorgen eigenlijk. Nu zit ik al de hele middag te wachten op het telefoontje van de bloeduitslagen en verdwijnt ook mijn zelfvertrouwen een beetje.. Als het wel een overstimulatie is, willen ze de punctie niet doen namelijk en hebben we al deze shit voor niks gedaan. Dan weet ik me echt geen raad meer.

  Máár, zo ver is het nog niet. Eerst dat telefoontje even afwachten.
   
  Nienke91 vindt dit leuk.
 7. Cactus92

  Cactus92 Bekend lid

  4 apr 2018
  646
  367
  63
  Vrouw
  @Muisje101 oohh bah wat naar...:( Hopelijk loopt dat met een sisser af! En hoop dat je snel gebeld wordt, dat eeuwige wachten op zo'n allesbepalend telefoontje...
  Ik duim voor je!! Laat t snel weten!!

  En nee ik ga niet zelf dokteren hoor. Dan moet ik echt op echo zien dat het bmslijmvlies dun is en geen follikelgroei. Hoewel dat vorige keer ook geconstateerd is en tijdens de kuur kwam ie evengoed op.. Nouja, wordt vervolgd..
   
 8. peque

  peque Bekend lid

  26 feb 2013
  733
  711
  93
  Vrouw
  Omg. Arnhem
  @Muisje101 hoop dat je snel een positief telefoontje krijgt!
   
 9. peque

  peque Bekend lid

  26 feb 2013
  733
  711
  93
  Vrouw
  Omg. Arnhem
  @Cactus92 ik probeer jullie allemaal te volgen hoor, maar reageren gaat gewoon niet altijd even makkelijk.

  Ik voel met jullie mee in ieder geval ❤️

  Tijd vliegt, hier al weer 133 dagen met ons kleine wondertje, allerlei fases en sprongetjes al mee gemaakt. Het is werkelijk een wonder om dat alles te mogen volgen

  Nog steeds aan de borstvoeding en hij groeit als een tiet, voorbeeldig op zijn eigen lijntje dus daar zijn we erg blij mee.

  De nachten, tja de nachten... tja die voedingen gaan gewoon door snachts 8-10 keer per 24 uur waarvan een aantal snachts.

  Maar voel me er redelijk bij en ben blij dat ik dit kan doen.
   
  Equivoque en Cactus92 vinden dit leuk.
 10. Cactus92

  Cactus92 Bekend lid

  4 apr 2018
  646
  367
  63
  Vrouw
  @peque Het klinkt als muziek in de oren..
  En zo fijn dat het zo goed gaat!
  En ja, die nachten.. maar ook daar komt op een zeker moment een einde aan.
  Geniet maar lekker van je kleine wonder en fijn dat je mee blijft lezen, want als het goed is komen er hier nog meer wonderen voorbij! Want daar blijven we in geloven natuurlijk.. ♥️
   
  Equivoque vindt dit leuk.
 11. Equivoque

  Equivoque Bekend lid

  9 apr 2017
  733
  464
  63
  Vrouw
  @Muisje101 overstimulatie?? Het moet niet gekker worden! Maar ik heb eigenlijk nog nooit gehoord dat een punctie om die reden niet doorgaat, wel dat ze de terugplaatsing dan uitstellen... Want het kan dacht ik toch alleen kwaad als er hcg in het spel is? Weet niet welke medicatie je nu gebruikt, maar bij een kort protocol kun je vaak ook nog triggeren met decapeptyl of Triptofem ipv pregnyl. Dat doen ze vaak bij donoren, met hoge opbrengst en 0% risico op overstimulatie.
  Ik hoop zo op goed nieuws! Want dan zou het echt een super opbrengst worden zeg, en daarmee ook meer kans op goede embryo's aan het eind van de rit...

  @peque 133 dagen oud alweer... wat vliegt de tijd! Heb je nog verlof? Want werken lijkt me pittig met nog 8-10 voedingen per dag...
  Ik had zelf bedacht om het tegen die tijd te gaan afbouwen, want kolven op het werk zie ik echt niet zitten. Maar goed, eerst deze kleine maar eens veilig afleveren en dan zien hoe alles loopt!

  Ja, 35 weken alweer en met verlof... wie had dat toch ooit gedacht! Ik niet meer, in ieder geval. Maar ik geniet! Dit ga ik hoogstwaarschijnlijk geen tweede keer meer meemaken, dus dat gewiebel, getrappel en gehik (Ze heeft echt héél vaak de hik!) kan me niet lang genoeg blijven duren. Dus van mij mag ze nog even blijven zitten... maar ik zal sowieso uiterlijk rond 39 weken worden ingeleid ivm de diabetes. Buiten dat gaat alles volgens het boekje; bloeddruk prachtig, groei mooi gemiddeld en op schema. Over 2 weken nog een groeiecho en de controle daarna zullen we wel horen wanneer ze gaat komen! Als ze zich niet al eerder meldt natuurlijk ;)
  Verder de eerste verlofdagen nog best druk geweest met alle babyspullen uitpakken, sorteren, wassen enz. Ben nog niet eens toegekomen aan het geboortekaartje, krijg er haast stress van haha! :confused::roflmao:
   
  Louise11110 vindt dit leuk.
 12. Muisje101

  Muisje101 Lid

  11 jan 2019
  46
  49
  18
  Vrouw
  Even ego bericht. Hormoonwaardes zijn inderdaad te hoog. Punctie gaat gelukkig gewoon door. Maar inderdaad geen verse tp. En dat is een enorme teleurstelling, sowieso, maar zeker omdat voor een tp naar Spanje reizen het leven nog weer zóveel meer ingewikkeld maakt.

  Nu moeten we überhaupt eerst maar goede embryo's maken. En misschien is deze (bijna) overstimulatie wel het recept voor eindelijk een embryo, probeer het toch maar een beetje positief in te zien. Ze vriezen dan alles wat goed is op dag 5 in. En dat betekent dat we na de punctie dus geen reden meer hebben om in Spanje te blijven. En dat ik m'n nieuwe werk moet inlichten. En dat we in het najaar weer terug moeten vliegen voor een tp (als dat ons uberhaupt gegund is), en het ons een heleboel extra geld gaat kosten. Maarja, je moet wat over hebben voor een kans op een kindje he? [​IMG]
   
 13. Cactus92

  Cactus92 Bekend lid

  4 apr 2018
  646
  367
  63
  Vrouw
  Oohh @Muisje101 ... wat een tegenvaller!! :(
  Maar net wat je zegt, eerst maar zien dat er mooie embryo's ontstaan, en daar gaan we verdorie toch vanuit, we blijven positief!
  Maar erg hè, je ziet al op tegen het wederom regelen, het geld..
  Als het zover is maar goedkoopste vlucht, airbnb voor een nachtje en weer terug.. Da's het minst tijd- en geldrovend denk ik..
  Maar voor nu even slikken en in laten zinken, accepteren en je schrap zetten voor de punctie en de dagen erna...
  Kalm aan en keep is posted!
   
 14. Cactus92

  Cactus92 Bekend lid

  4 apr 2018
  646
  367
  63
  Vrouw
  @Equivoque wat heerlijk dat je zo geniet van dat getrappel en gehik! Laat haar nog maar even zitten ja..
  En op de suiker na alles gewoon volgens het boekje.. wie had het ooit gedacht hè en kijk nu..
  En dat regelen en dingen nog niet af hebben.. Ik had dat al bij Fos, toen alles nog goed leek te gaan. Dat ik paniek had met álles wat er nog moest gebeuren, ik dacht hoe dan??! En dat was dus nog voor de 12 weken.
  Maar blijkt dus dat je echt soort van tijd tekort heb.. dat voelde ik goed aan ;)
  Maar je voelt je goed en kan dus nog even de laatste puntjes op de i zetten. Succes!! En plezier ♥️
   
  peque vindt dit leuk.
 15. Killy88

  Killy88 Bekend lid

  1 aug 2018
  809
  1.187
  93
  Vrouw
  Meisje, ik wil even laten weten dat ik mee lees en aan jullie allemaal denk ❤️

  Voor @Muisje101 Wat een tegenvaller... maar ik hoop dat er ondanks alles mooie embryo’s ontstaan en je maar 1x terug naar Spanje hoeft.

  Parijs staat voor de deur! Als ik flink ben opgeladen sluit ik weer aan :thumup:
   
  Equivoque en Cactus92 vinden dit leuk.
 16. peque

  peque Bekend lid

  26 feb 2013
  733
  711
  93
  Vrouw
  Omg. Arnhem
  Daar geloof ik in ieder geval in! ❤️
   
  Cactus92 vindt dit leuk.
 17. peque

  peque Bekend lid

  26 feb 2013
  733
  711
  93
  Vrouw
  Omg. Arnhem
  @Equivoque ik was net bezig met opzetten van eigen bedrijf en dat is met de komst van ons wondertje even op de lange baan geschoven. Gelukkig kunnen we het voorlopig op deze manier goed redden, zodat ik me fulltime op de kleine kan richten.

  moet eerlijk zeggen, dat ik er op dit moment ook echt niet aan moet denken om hem bij iemand achter te moeten laten!
   
 18. Equivoque

  Equivoque Bekend lid

  9 apr 2017
  733
  464
  63
  Vrouw
  @Muisje101 kan me goed voorstellen dat je baalt! Van alle mogelijke scenario's was dit vast enige die je nooit voor mogelijk had gehouden... blijf me verbazen hoe er iedere keer in zo'n traject weer iets uit de hoge hoed getoverd lijkt te worden, zo lijkt het!
  Maar inderdaad, hoe k*t en onpraktisch dit ook loopt, laten we hopen dat deze mega-oogst wel dat gewenste gouden embryo gaat opleveren! Als dit 'm niet wordt, dan weet je ook wel dat je er alles aan gedaan hebt.
  Maak er nog even het beste van daar in Spanje, elk nadeel heb z'n voordeel en ik zou zeggen: neem het ervan met tapas en lekkere wijntjes na de punctie...

  @Killy88 Dat geldt ook voor jou, heel veel plezier in Parijs! Lekker genieten, nu kan het... even weer ruimte maken in het koppie!
   
  Killy88 vindt dit leuk.
 19. Nienke91

  Nienke91 Lid

  8 jan 2019
  97
  144
  33
  Vrouw
  @Cactus92 super benieuwd wat dat pretecho centrum voor je kan betekenen! Het is in jouw geval maar mooi meegenomen dat je (helaas) als zoveel verstand overal van hebt. Je staat er vrij alleen voor wat betreft dit allemaal uitzoeken heb ik het idee. En het is natuurlijk logisch dat bepaalde instanties wetten en regels moeten volgen maar af en toe.... zou ik je t ook gunnen als iemand ff zn ogend ochtend kan doen en je kan helpen / voorlichten etc. Powervrouw!

  @peque fijn te horen dat je oke bent en lekker geniet! Leuk dat je toch nog af en toe eens meeleest en wat laat horen! ❤️

  @Equivoque ik moet lachen om je berichtje! Haha! Stress om t geboortekaartje hihi. Heerlijk zeg! Lekker genieten van je verlof, dus ook geen stress om t geboortekaartje. Die kan altijd nog geregeld worden... binnen nu en 4 weken dus... :o: :roflmao:

  @Muisje101 hier gaat t prima. Blij gestart te zijn! 23 september eerste echo. Net echt he?! Haha ! Maar jeetje wat een enorme domper voor jou! Natuurlijk ook een mooie kant de punctie doorgaat en de score hoog is! Maar dit had je dan natuurlijk niet zien aankomen... waarom kan t nou niet gewoon eens normaal gaan he... Succes met de punctie in elk geval en zoals hierboven gezegd wordt, probeer nog even te genieten van t Spaanse zonnetje! ❤️

  @Killy88 geniet van Parijs! Ik hoop dat je je hoofd een beetje leeg kunt maken! ❤️
   
  Cactus92 en Killy88 vinden dit leuk.
 20. Cactus92

  Cactus92 Bekend lid

  4 apr 2018
  646
  367
  63
  Vrouw
  @Muisje101 sterkte morgen en natuurlijk duim ik hard voor veel goede eicellen!! Dat eerst..
   

Deel Deze Pagina